:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 502
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

1.2 млн. лв. са отишли за обучение на полицаи за работа с деца

Близо 1.2 млн. лв. са похарчени за изработването на сайт и обучение на около 350 полицаи за работа с деца. Това се разбира от писмен отговор на вътрешния министър Валентин Радев на въпрос на депутата от БСП Теодора Халачева.

Средствата са отпуснати по проект, финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Общият му бюджет е 760 хил. швейцарски франка - 85 на сто от тях по швейцарска линия, а 15 на сто са национално съфинансиране.

Вътрешният министър отчита, че със средствата е изработен сайтът detskasigurnost.bg. Разработен е и наръчник за полицейските служители, работещи с деца. Актуализирана е Националната програма "Работа на полицията в училищата" с цел изграждане на безопасни модели на поведение, генерална превенция по отношение на децата в училищна възраст, създаване на положително отношение към полицията и запознаване на подрастващите с първоначални елементарни правни понятия. В наръчника има разработени 36 урока с материали, включително и видеофилми. Проведени са и шест обучения за работа с деца на общо 240 служители на МВР.

Освен това е разработена Автоматизирана информационна система за противодействие на детската престъпност и закрила на детето. Доставени са компютри и сървъри. Системата позволява обобщение на данните за деца, които са извършвали престъпления, както и на децата, станали жертви на престъпления.
886
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД