:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 275
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Директори на болници ще бъдат давани на прокурор

Д-р Мирослав Ненков
Купонът за някои болнични директори свърши. Със сигурност ще има директори, които ще бъдат давани на прокурор. Това каза вчера пред Би Ти Ви заместник-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков.

Подходът на сегашния екип в Министерството на здравеопазването е съвсем различен, допълни той. И даде пример с директора на Ортопедичната болница в столичния квартал "Горна баня", който поискал от министерството 70 хил. лв. за спешни ремонти. Последваща проверка обаче показала, че той вече е получил оферти за ремонтните работи и те са на стойност 20 хил. лв. Директорът е уволнен.

На въпрос за болницата в Ловеч д-р Ненков каза, че тя е в кома, но ще опитат да я съживят. Наскоро пред Би Ти Ви той обясни, че проблемите на лечебното заведение нямат нищо общо с лимитите, а са заради договор на лечебното заведение с частна структура за инвазивна кардиология, сключен преди 10 години. Ръководството на болницата е сменено изцяло с хора, които не са от града, уточни зам.-министърът. По думите му държавните болници също могат да икономисват средства при добро управление.

Процесът на модернизация на Спешната помощ ще бъде дълъг, предупреди още Ненков. В момента се подготвят документите за 164 хил. лв., които ни отпуска безвъзмездно ЕС за оборудване и ремонти на спешните центрове. Те ще бъдат подадени в края на тази или началото на следващата година.

1308
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД