:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 332
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Предизвикано

Полицаите са като тъпани - бият ги навсякъде

Мерките срещу футболното хулиганство не дават резултат, защото никой не смее да вземе драстични мерки срещу озверели "фенове"
Снимка: Николай Дончев
В неделя няколко полицаи пострадаха след сблъсъци с агитката на "Левски" по време на дербито с ЦСКА. Няколко дни по-рано други служители на реда ги сполетя същата участ. Те отнесоха боя от жители на Монтана. Общото и при двата случая е, че униформените станаха жертва на тези, които уж трябва да пазят. И по-лошо - лумпените, които ги нападнаха, вероятно ще продължат да действат по същия начин. Защото вече се чувстват безнаказани и си мислят, че щом веднъж са се измъкнали сухи, следващия път ще бъде същото. А полицаите се превръщат на тъпани - бият ги кой където ги свари. Нещо повече, налагат ги със собствените им щитове и палки.

Изглежда, родният полицай не може да се справи с развилнял се запалянко. Това говорят и сухите факти от оня ден - в болница са 6-има униформени и 1 запалянко. Пълен абсурд. Дали защото не е подготвен, или защото не му казват какво точно да прави, но



полицаят лесно се превръщат в жертва



Още по-трагичното е, че това се случва само няколко месеца след като МВР оповести специални мерки срещу футболното хулиганство. От тях обаче не само няма ефект, но нещата все повече се влошават. На последните 2 мача "Левски"-ЦСКА сблъсъците по чудо не взеха жертви. Едва ли обаче някой ще се изненада, ако съвсем скоро, не дай си боже, и това стане. Просто цялата тактика за борба с хулиганите е сбъркана и се основава на абсурдна логика.

Как например се оправдаха феновете, участвали в боя на стадиона оня ден? "Имаме уговорка с МВР да няма полицаи в сектора", обясниха те. Ако такава уговорка действително има, кой полицейски началник се е съгласил с нея? И защо тя не се спазва? И защо запалянковци, които бяха изведени на пистата при мелето, успяваха да се върнат сред агитката и отново да се включат в сблъсъците? Това се видя съвсем ясно на стадион "Васил Левски", където фенове, изведени на пистата, удряха по гърба полицаите в сектора. При това пред погледа на техните колеги.

На всички е ясно - не може и не бива да се употребява оръжие срещу феновете, но по света са измислили други



начини за озаптяване на далеч по-нагли запалянковци



Преди 3 години бях в Грац (Австрия), където "Левски" игра мач за купата на УЕФА срещу местния "Щурм". Там двама запалянковци на "сините" се сбиха, камерите на стадиона веднага ги уловиха и показаха на огромното информационно табло. Полицията, която бе обградила целия сектор с българи, реагира незабавно - в агитката влязоха няколко униформени, които арестуваха и извлякоха извън стадиона виновните. Въпреки опитите на останалите фенове да им попречат.

Явно е време и в България да бъде създадено подобно звено, което да се готви само за такива ситуации. А не в тъмницата след мача полицаите да причакват напускащите стадиона запалянковци и да арестуват участвалите в мелето фенове.



Такава партизанска тактика може да доведе само до нови сблъсъци



И що за безумно решение бе от съображения за сигурност близо час след мача на стадиона да се държат почти половината зрители, сред които имаше и доста деца. Няма нужда всички запалянковци да се приемат като заплаха от еднаква степен. Далеч по-просто е да се ограничат действията на ядрата на агитките, които съвсем отдавна се знаят от МВР.

Крайно време е на хората, участвали в сблъсъците, да им се забрани да стъпват на стадионите. Такава е практиката по света и тя носи успех. В Англия по подобен начин се справиха с елементите, които потрошаваха всеки стадион, до който се доберат. В България повечето от хулиганите вече са задържани от МВР. Това обаче не им пречи да бъдат пак на стадиона на следващия мач.

И още нещо - България сигурно е единствената държава, където заради един мач се затваря половината столица. И заради неколкостотин запалянковци се създават хиляди проблеми за хиляди хора, които изобщо не се интересуват от въпросния мач. Просто имат малшанса да живеят в отцепения район или да им се налага да го пресекат с автомобил.

Явно у нас никой не си дава сметка колко страшно всъщност е футболното хулиганство. По света погледнаха сериозно на него и взеха крути мерки след трагедиите на "Хейзел" и "Хилзбъро", където загинаха много хора. Затова подобни ексцесии вече се случват предимно на Балканския полуостров, в Африка и Латинска Америка. Вероятно и в България трябва да се случи нещо драматично, за да бъде сменен подходът - от солените глоби за псувни, които така и така не се налагат, да се мине към решителни мерки срещу хулиганството.
68
1291
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
68
 Видими 
13 Септември 2005 00:28
Именно!
Като тъпани!
Тъкмо униформите им няма да са прашни!
13 Септември 2005 00:44
Похвалили пред Наполеон австрийския генерал Мак известен с майсторските си отстъпления.Наполеон отговарил, че Мак му прилича на тъпан-трябва да го удариш за да му се чуе гласа.И ние сме се збрали бая тъпани(нямам предвид Форума , а въобще на всякакво равнище)
13 Септември 2005 01:01
Щом и ултрасите почнаха да бият полицаи, работата е изтървана тотално.
Досега поне ги биеха само циганите
13 Септември 2005 01:06
А, бе вие се молете да не почнат да бият, че тогава жална ви маика. Не че ще бият цигани или престъпници, ще налагат гражданина точно защото не могат да казажат гък на тези, които би трябвало да налагат. Впрочем тая картина не ви ли е известна вече?
13 Септември 2005 01:21
Олд, не се кахъри!Те нас, обикновените граждани не са спирали да ни малтретират(думата включва всички нюанси)!
13 Септември 2005 01:38
Не съм имал честта да бъда в милиционерско училище , ама както чета изникват спомени от военното. Пратиха ме школник в Шумен. Един път месечно имаше развод на цялото училище с началника. Неизменно се почваше с две теми:
Първата "ако не си оправите двойките по математика ще изключвам". Естествено курсантите двойките си не оправиха, нито пък ги изключиха, че то като се тръгне един ден да гониш курсанти и на другия подписваш заповеди за уволнение на колеги...
Втората тема обаче беше по-интересна - в кои кръчми курсантите пак са яли бой. Г-н полковникът се пени, пък по едно време викне "вий ще ставате офицери, вие трябва да биете, не те вас". Как да бият като са приели хора с дадености на побойници горе-долу колкото и на математици? И като ги подготвят същия тип хора, завършили преди 5-10 години?
То пък все едно че офицерите не ядяха и те бой... ама за туй на развода не се говореше.
Та същата работа и с пазителите на реда - приличат на полицаи точно колкото ония приличаха на офицери.
13 Септември 2005 01:46
Ето едни дето не само че не ги бият ами им се и извиняват, че и се сдобряват с тях:
*
Цигани нападнаха два влака със скрап
Цигани нападнаха два влака край Перник през почивните дни. Двете посегателства станали в участък между гарите Разменна и Перник, съобщиха от БДЖ ЕАД. На 10-и септември товарна композиция с 22 вагона се е ударила в поставени върху железния път камъни и по тази причина влакът е престоял принудително половин час в участъка. На 11-и септември пък товарна композиция с 44 вагона, превозваща скрап, собственост на "Стомана индъстри" АД, е спрял принудително в същото междугарие, поради поставени камъни върху железния път. След разчистването на препятствията, влакът е потеглил и отново е бил спрян, тъй като неизвестни лица в движение са отворили крана на въздухопровода между осмия и деветия вагон.
По първоначални данни при инцидента от товарната композиция са изхвърлени около 300 кг скрап.
13 Септември 2005 01:50
Добро утро нощ, пак си свирят, ще се спи утре.... ForUnlawfulCarnalKnowledge Moonlight in Plovdiv
Служи и защитавай....цирк, Telegraph къде сиииииииии? Славната ДС не разрешаваше на всеки да живее на последен етаж, досиетата не се отварят защото те милите не са спирали и за миг да тормозят хората, в тях е апаратурата, е, какво очаквате, здрав народ, умни деца, не става геноцид или тихи убийства, изберете сами

Редактирано от - Пейчо Пеев на 13/9/2005 г/ 11:41:14

13 Септември 2005 01:55
Изводът е , че от мафиоти на служба в МВР, полицаи не става!Те са по другите "игри"!Оня британският вестник ви загадна закакво става въпрос.
13 Септември 2005 02:02
Да оставите децата на мира!Нямате ли друга работа ами се занимавате с тях.Комунистите, турците и циганите обраха държавата те тръгнали по стадионите да бият децата.Срамота!
13 Септември 2005 03:30
Без бой няма респект.
Щот нашите отворковци и разбирачи на тема "обръчи" не дават на полицията тези права. Навсякъде по цивилизования свят полицията бие и хич не пита даже...

13 Септември 2005 03:30
*****

Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума

Редактирано от - bot на 13/9/2005 г/ 10:55:04

13 Септември 2005 03:52
Бедна ви е фантазията , какво значи БГ полицай . А ако ви кажа какво е френски полицай ще се насерете още както ме четете !
За да не се насирате няма нищо да пиша , но не забравяйте че преди две години имаше подписан договор за взаимопомощ и незнам какво със френската полиция ! мисля че БГ полицията знае какво са я училе така че
СПОКО - скоро ще усетите какво казвам ! Циганин, Българин, Турчин, Французин или какъвто и да е при тях НЕ ВАЖИ !!!!!
А ако паднеш у Френската жандармерия , не дупе да ти е яко ами няма спасение оттам ( или ставаш репресиран комунист веднага ). !
13 Септември 2005 05:49
Това е заради което не искат да девоенизират полицаите. Девоенизират ли ги, ще имат много по-големи възможности да си защитават правата . В момента министерството ги мачка както си иска. Не им изплаща полагащото се по закон възнаграждение за извънреден и нощен труд. Подлага ги на всякакви рискове, без да ги възмездява за това. Не им предоставя необходимата медицинска помощ. Най-много да ги закърпят и да ги пуснат някой и друг ден в болнични. Наистина ще ги оставя да ги бият като тъпани и цигани, и агитки и всеки друг. Това не е от вчера. И след това ще търсите помощ от полицията. Не помощ. Да ви съдерат задниците от глоби по пътищата. А като ги извикате за помощ, да идват винаги след като са ви набили, обрали, наебали и изчезнали.
13 Септември 2005 06:26
Хм, странно нещо е deja vu -то...
Навремето имаше един Соц-виц - за Народната Милиция:
"... Защо "Жигулитата" на милицията са боядисани в жълто и синьо? Отговор - защото милиционерите влизат жълти от страх и излизат сини от бой!..."
Времената се менят - вицовете не само остават, а стават все по-актуални...
Или както философите са казали" "Историята винаги ни е учела, че никога не се учим от грешките на Историята!"...
13 Септември 2005 06:33
Кептан Немо учим се , ма философията идва твърде късно кога ни е дупе синьо !
13 Септември 2005 07:34
Незнайко, кажи нещо за френските куки, че ме е запекло - дано помогне !
13 Септември 2005 07:52
Мълчат си но са там баш къде не трябва. намесват се веднага и мазалото става за нема и 5 минути като че ли нищо не се е случило ! Бе заеби , не е работа да ви казвам ! Те на улицата дето живея се заложили на капан , и кой как им падне под ножа . Глоби на умирачка , един им се опъна за точно 3 минути го прибраха , колата му заедно със него отиде и се не виде ! не знам какво е станало , но знам че един път прибраха колата на жената 1992-3 година за лошо паркиране и знам колко ядове брахме докато изкараме колата !
А за нощни полицейски акции не ми се говори , това е смърт със зеле ! Не се говори много но много неща се решават толкова бързо че даже и не разбирам какво правят !
13 Септември 2005 07:57
след мача тъпите ченгета пак са си го изкарали на невинни. Пуснали ги по некви пътечки в тъмното, влизат с коне и почват яко да млатят, който сварят. Стари ком. навици. Наказват кой им падне, задето се осират, когато е трябвало да действат. Свине. С тоя министър още ни чака. Некадърници. Комплексирани некадърници под ръководството на комплексирани и некадърни крадци и злобари ше ни пазят от айдуци.
13 Септември 2005 08:01
Тъпи комплексари
13 Септември 2005 08:06
Гуджонсен , аз не ти препоръчвам тукашната френска конна гвардия да те попипа тогава сигурно ще разбереш разликата !
13 Септември 2005 08:37
Отдавна бе констатирано, че един пълен стадион с хашлаци-здравеняци е равностоен по-брои, а иначе по-силен от Българската армия!
Това се доказа на практика тези дни!
Може и до по-смешни ситуации да изпадне държавата и то твърде скоро, ако се намери някой улав политик да подкара хашлаците от стадион "В. Левски" към Парламента и МС, за да даде възможност на председателя на фен клуба на Левски да поеме властта и я дари на тази политическа сила, която им подсигурява защитата на хашлашкият комфорт по стадионите!
13 Септември 2005 08:37
Само с бърза процедура и 15 дена да копаят в някоя кариера, така ще ги отрезвят тия сини или червени лумпенчета...
13 Септември 2005 08:41
Незнайко, аз съм за твърда полиция. Но тука е разликата. Те не са действали като полицаи, а като п...и. Съжалявам за езика, но е това. Освен това разбирам, че редовите полицаи, биячите, са най-малко виновни. Комунистите са си комунисти. При тях сичко е наобратно. Затова говоря за възкресяването на стари, много гадни и обществено-вредни навици на полицията.
13 Септември 2005 08:42
Eeх, а какви кариери имаше...
13 Септември 2005 08:48
Божо и ти ли носталгуваш за Янчова поляна край Варна...
13 Септември 2005 08:51
Тъпи номера от селски вечеринки..
---Тренчев и чингетата запалиха партийния дом, и Тренчев пизоваваше, палете грабете, рушете(за да се пише после, виждете ли какви вандали са сините), само че никой не се върза...ущим имаше обвинени, ущим някой щеше да бъде съден.
---Плана на Луканов за пуч на Виденов, започна с подпалването на Народното събрание--шпиц командите, палиха трошиха, ама само някакъв селянин се върза та беше откраднал едно яке.
Дебилите, собственици на клубовете също си създадаоха шпиц команди (май им викат фенове)...бият се трепата се (ущим), след това уфейкват и белким се върже някой глупак, та да го заключат
Мислех че са позабравили тези методи...но е доказано че комунягите нищо ново не са научили, и нищо старо не са забравили..Изтапанчи се милиционера Петков и вика, закона ще се приложе с цялата му си строгос...само където не разбрах, този милиционер, прокорор ли е, съдияли е....или просто, нафталинен партиен секретар от времето на Живков
13 Септември 2005 09:18
Знаеш ли, Милчо, аз случайно познавам двама от "пациентите" на Янчова поляна, понастоящем уважавани в града люде...единият дори е общински съветник от стара политическа формация.
Та нищо чудно да е бил за добро престоят им там...
13 Септември 2005 09:22
Полицаите са като тъпани - бият ги навсякъде!
Бият ги навсякъде-аргумент та дрънка?
С такива аргументи и явления на Луната могат да се обяснят.
Полицаите са като тъпани-това животинско мислене е излишно да се коментира!
Какво става в България , щом и журналистите са деградирали на такова низко и мерско ниво.
--------------
Два факта заслужават внимание.
Първият е колко са и какво представляват деградиралите типове на , , демокрацията”.
Това е верният въпрос.Технологията на формиране на уроди и изроди.
Той обаче няма да се постави.Уродите и изродите са част от спекулативната схема на криминалният преход.Те са димната завеса зад която се развиват процесите..
Вторият.Тази истина е установена от векове. На народа трябва да се вреди и той да се държи под изкуствено напрежение. Ако срещу народа не се противопоставят такива изроди и уроди , този народ не е разединен и тогава той трудно се направлява като стадо овце.
------------
Тази истина ясно се вижда и във форума.Тя е очевидна истина.Вижте им позицията.Те са умните , можещите и знаещите.Ония другите са задръстени и комунисти.
А е видимо с невъоръжено око , че става въпрос за деградирали типове , мутирали към маймуните.
13 Септември 2005 09:42
Гуджонсен, за момента БГ - полиция прави каквото може . След 2007 ще говорим пак по същите проблеми и ще видиш разликата ! Още отсега знам какво ще стане ! Ще мълчат всичкото българи цигани турци и какво ли не щеш .
ПП- Разликата е че сега не могат нищо да направят защото не могат да оправят закона както го иска ЕС , Оправят ли го глей да видиш как се раздават шамари ! Те нашите боклук-депутати избрани от нас , затова не искат и се опинят да оправят закона защото знаят много добре каква КАЛЪЧКА ги чака сите !
13 Септември 2005 09:45
Наново по тази тема – полицията – и наново същото. Затова да ви задам въпроса другояче: вие (болшинството от вас) кого подкрепяте, полицията или престъпниците? Да е ясно за какво говорим – от коментариите ви хич не е ясно! Иначе всичко е известно – и че Б.Б. е мафиот, и че Министърът е...., и че БСП .... – само не ми е ясно защо толкова защищавате престъпниците, не вярвам да имате нещо общо с тях. Без да се обиждате – вижте си мненията!
13 Септември 2005 09:50
Графе а ако те защитавам тебе значи ли че си престъпник ??
13 Септември 2005 10:00
Е как да полицаите да бият, като знаят че после ще ги уволнят и съдят?
13 Септември 2005 10:01
Проблема е че нашичките полицаи са мнгог отворени по принцип - държат се невъзпитано и нагло когато ме проверяват - поне 3-4 пъти ми се случвала паспортна порверка което си е направо унижение не зарди проверката радостно е че има инициатива - въпроса екакас еправи - аз се кефя че са ги набили, малко бой и за тях трябва - уважението се заслужава а нсе подарява. А колкото до лумпените - ами лесна резцепта иамам - :Левски - ЦСКА - 2 години на закрити врати без показване по телевизията без право на обжалване.
13 Септември 2005 10:07
Ха сега де! Де го чукаш, де се пука – точно този, който адекватно коментира, той ми налетя за въпроса!
Ами, приятелю nesnaecht, няма как да ме защищавате в такава ситуация – на снимка замахнал с тръба срещу полицай няма да ме видите. А ако ме има - точно това значи!
13 Септември 2005 10:15

Не знам защо никой не обърна внимание на нещо много важно - битите фенове не се оплакват, не отиват в Пирогов да си вадят медицинско, изобщо държат се така сякаш не са бити. Защо - от полицията ли ги е страх, че ако се оплачат ще бъдат пребити и осъдени по бързата процедура или от нещо друго. Нещо не е наред - на практика поне десет пъти или сто пъти повече от полицаите трябваше да са феновете клиенти на Пирогов, а ги няма?!
13 Септември 2005 10:23
Щото не са викнали Хелзинкския комитет...
13 Септември 2005 10:29
Абе само едно ми е чудно... как може хората които са отишли на стадиона с ясната мисъл да се сбият с някого да бъдат наричани фенове. Това са "тъпанари" а е ясно, че "тъпанарите" бият "тъпаните".
13 Септември 2005 10:35
..аре стига глупости писахте бе..Бил ли е някой от вас в полицията?Ето така .., прибран за нещо дребно?Не бият ли?..Подлеци..Когато са много и няма кой да ги види им се отприщват най-долните животински страсти..Отбиват се на слабия, отнасят се грубо към безсилния, а да ги видиш колко меки са към мафиотите.Комплексари!Всъщност, всичко идва от началството.Нито кражбите на коли, нито наркотиците са възможни без държавно-полицейска подкрепа..
13 Септември 2005 11:06
Просвета,


Не разбрах в какво ни просвещаваш? Поясни, ако обичаш позията си.
13 Септември 2005 11:08
А полицаите се превръщат на тъпани - бият ги кой където ги свари. Нещо повече, налагат ги със собствените им щитове и палки.
ми как няма да ги налгат със собствените им оръдия на труда като момчетата с полицейска униформа по правило се събират "от кол и от въже". то за да се справяш с масови безредици се изисква много повече от това да си пиеш питивото в чашка от кафе или чай с криминално проявени типове.
13 Септември 2005 11:10
Мхе как да не ги бият като по цял ден си цъкат по телефончетата и бездействат, а престъпленията се извършват пред очите ни. Бой по изпълнителната власт! Първо полицията, после медиите, банките, глемите фирми, вилите по Бояна и Драгалевци на "богоизбраните" и накрая лъжците в Парламента
13 Септември 2005 11:11
Графе значи няма да те защитавам и си подавам оставката като полицай още утре ! Днеска е късно защото всички шефове са на кафе-събрание , а полицайките са се скатали некъде на тихо да си бърборят коя каква бродерия е бродирала със съпруга си или съседа по нощите , та нема кой да ми вземе оставката насериозно !
13 Септември 2005 11:37
Позията на просветата ли ?
Не бе, it's a methafor...
13 Септември 2005 13:37
А някой да си спомня какво стана само преди седмици в Суходол?

И кво искате да кажете че не могат да се справят!!!
Глупости!!!
Петков го е шубе да не се появят заглавия от рода на "Нощта на Добревите сопи!".
За това действа лисугерски!
13 Септември 2005 13:48
Между реда и произвола.... Натиснете тук За съжаление се сбъдват очакванията за нарастващото влияние на силовите структури в управлението, тези опасения отрази и Telegraph, това е само начало

Редактирано от - Пейчо Пеев на 13/9/2005 г/ 14:14:44

13 Септември 2005 14:53
Въх, кви достижения на демокрацията! Може ли некое от форумните идиотчета, пардон, генийчета да ми каже защо ривахте ката недоклани срещу Тодор Живков и соцялизЪма му? Че тогава една нормална(като днешната френска, незнайко) полиция си биеше нормално и дозирано, Белене си беше на самоиздръжка и с положително салдо, по улиците немаше престъпници и по стадионите се играеха истински мачове с истинска публика. А сега кво - да ви го начукам и на демократите!...

Редактирано от - Т_Живков на 13/9/2005 г/ 14:57:37

13 Септември 2005 15:09
Вие на содомия го ударихте с туй начукване
13 Септември 2005 15:16
Т_Живков, не се напъвай, твоите хора те свалиха, може би целта им е била управлявана демокрация и глуха стена за обществено мнение Покрай сухото гори и суровото-нищо ново.... сега ще си искат още правомощия

Редактирано от - Пейчо Пеев на 13/9/2005 г/ 15:53:10

13 Септември 2005 16:54
Едните полицаи са се били с дрогираните и пияни и озверели типове по секторите, а останалите са пазили сектор А и министъра Петков, че да си пие спокойно водичката...А бе май от там трябвало да почнат ама...
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД