:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 274
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Надзиратели: За 860 лв. си сам срещу 100 убийци

БГНЕС
Надзирателите и Охранителна полиция във Варна също протестираха за по-високи заплати и срещу лошите битови условия, в които работят.
Надзиратели и служители на съдебната охрана протестираха пред сградите на затворите в цялата страна в понеделник с искане за 20 на сто увеличение на заплатите и за подобряване на условията им на труд, така че да се изравнят с тези на останалите от сектор "Сигурност". В момента техните заплати били с около 200 лв. по-ниски. Настоява се също и за увеличаване на щатните бройки в затворите и арестите.

Протести ще има и в сряда, както и в дните, в които в София ще бъдат правосъдните министри на страните от ЕС, обясни пред БНР Ивайло Григоров, председател на Синдиката на служителите в затворите. "Всичко, което не нарушава българското законодателство, ще го употребим, за да получим най-накрая справедливост и да бъдем изравнени с всички останали в сектор "Сигурност", каза той, цитиран от БНР.

"Сам човек срещу 100 лишени от свобода - вътре има убийци, изнасилвачи, всякакви хора, от които не знаеш какво можеш да очакваш във всеки един момент. Обстановката в затвора се мени за 5 секунди", разказа Кристиян Маджов.

"Надзирател с 12 години стаж - 860 лв. Условията след ремонта на затвора са по-добри за затворниците, за нас - не - дървеници, болести - това всичко вкъщи отива. Условията в килиите сега са по-добри - най-малкото дограма, парно. Ние трябва да се топлим с печки от 75-а година, ремонтираме си ги ние, за да можем да се стоплим. Няма и дрехи", разказаха надзиратели от Варна.

От Съюза на съдиите разпространиха писмо, че подкрепят исканията на надзирателите и охранителите.



СТАЧКА

Министерството на правосъдието съобщи, че е решило проблема с гладните стачки на затворници в Софийския затвор. Там няколко лишени от свобода отказвали да си получават порциона, защото не работела лавката, обясниха от министерството. Проблемът бил технически, лавката вече работела. През последните дни имаше протести и на близки на затворници заради условията и отношението в затворите. Не е известно има ли решение и на този проблем.
3
2509
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
29 Януари 2018 19:55
Е, горе долу за толкова си сам срещу 100 диви тинейджъра, срещу 100 болни, срещу 500 км на ден с 50 пътника зад теб.....и хиляди идиота, каращи срещу теб. А тъпите даскали са всеки ден на работа, а не през три дни.
29 Януари 2018 20:47
имало предложение, Мамата Цецка да я пуснат за 24 часа в затвора да се разберяла тет а тет със затворниците
30 Януари 2018 07:27
А бе, тия затворници не са ли под ключ? Или всеки ден си организират боксови мачове с милиционерите?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД