:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 326
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Наемателят на плажа в Каварна



ще бъде глобен заради използването на тежка техника при изграждането на поставяемо съоръжение на пясъка, каза във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова. "Ще наложим неустойка на наемателя. Това е недопустимо. Вече бяхме на плажа в Каварна. Изпратихме екипи тази сутрин. Става дума за поставяне на преместваем обект с пластмасова конструкция 72 кв. м, колкото са одобрени в схемата за този обект", поясни тя. Както "Сега" писа, става дума за басейн на плажа, чието изграждане е одобрено именно от ведомството на Ангелкова. "Ще сезираме община Каварна и тя да се произнесе, тъй като предписанията как да се изпълняват монтажните дейности се извършват от главния архитект на общината. Той се произнася за начина на изпълнение и конструкцията. Министерството на туризма одобрява мястото и квадратурата", обясни обаче министърът.



300 дни ще е ремонтът



на ул. "Граф Игнатиев" в София, който започва в понеделник. Кметът Фандъкова призова софиянци за търпение и им се извини за затрудненията. Тази година ще се работи по цялостна реконструкция на ул. "Граф Игнатиев" заедно с участък от ул. "Солунска". Реконструкцията на ул. "Шишман" и ул. "6-ти септември" остават за догодина. Неустойката за неспазване на срока е в размер на 240 000 лв., за всеки ден просрочие. При некачествено изпълнение на поръчката се дължи неустойка в размер до 5% от стойността на договора - около 1.2 млн. лв. След ремонта улица "Граф Игнатиев" ще бъде пешеходна, като по нея ще има само трамвайно движение.



Среща с нобеловия лауреат



по химия проф. Жан-Мари Лен организират БАН и Френският културен институт, съобщиха организаторите. Събитието ще е днес от 11 ч. в залата на Института по механика - БАН (ул. "Акад. Г. Бончев", бл. 4). Проф. Лен ще представи пред научната общност вижданията си за перспективите в химията, като лекцията ще е на английски. Проф. Лен е френски учен, носител на Нобеловата награда по химия за 1987 г., съвместно с Доналд Дж. Крам и Чарлс Педерсен "за разработването и прилагането на молекули със структурно-специфични взаимодействия с висока избирателност (технология домакин-гост)".
1709
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД