:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 262
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

„Да изчистим България – във всеки един смисъл”

Хората у нас са готови да се избият заради „джендър идеологията”, но не намират смисъл да се надигнат срещу корупцията и бандитите, които задушават страната
СНИМКА: АВТОРЪТ
Ако имаше такива походи срещу корупцията и престъпността, България можеше да бъде различна държава.
"Да изчистим България", промърмори младо момче, докато търсеше къде да хвърли празната си пластмасова чаша. "Във всеки един смисъл", допълни го друг младеж, вървящ с него. Двамата се присъединиха към група от стотина човека край НДК, също млади хора, издигнали лозунги като "Ах, Европо! Блуднице Вавилонска! Мръснице Содомска!" и "Да спасим децата на България, като спрем Истанбулската конвенция!". След малко сборището се престрои в колона и с викове "Не искам в моя град да има гей парад" пое към столичния център, съпровождано от спецполицаи и зяпналите погледи на минувачите.

Няколко часа по-рано около 200-300 души, организирани в "Поход за семейството", също прекосиха центъра на София, скандирайки: "Конституция, брак, мъж, жена", "Искаме училища без никаква лъжа" и "Мъж и жена - това е любовта". Посланието на похода (съвсем прилично и коректно гражданско шествие, между другото) беше да се "утвърди семейството, основано на брачния съюз между един мъж и една жена, като основна градивна единица на всяко общество и най-добрата среда за отглеждането и развитието на децата". И да се отхвърлят "опитите за редефиниране на брака и семейството чрез редефиниране на термина съпруг/а в целия ЕС от Съда на ЕС".

Причината за цялото "дрънкане на саби и щитове",



така необичайно за инертното българско общество,



беше провеждащият се междувременно "София Прайд" - шествие в подкрепа на правата на сексуалните малцинства. Миналата събота събитието отбеляза своята десета годишнина. За това време някои неща доста се промениха, а други останаха съвсем същите. От една страна, парадът става все по-многоброен и многообразен с всяка изминала година, събирайки хора извън тесния кръг на ЛГБТ общността - от тийнейджъри, търсещи поредното място за веселба, до либерално настроени семейства с деца, подкрепящи кауза, която им се нрави. От друга страна, въпросът за правната неравнопоставеност на хората с различна сексуална ориентация въобще не е помръднал (един елементарен пример - ако съпруг подари на своята съпруга някакво имущество, законът постановява, че това имущество не се облага с данък дарение - предимство, от което еднополовите двойки не могат да се възползват, тъй като нямат право да сключват брак). Същински обществен дебат по темата реално няма, ако изключим дежурните сблъсъци по телевизиите на представители на сексуалните малцинства с настървените консервативно-патриотични политици. Институциите пък се измъкват по терлици с полугласното обяснение, че в България всички граждани са равни пред закона (което е пълна лъжа, при това глупава).

В същото време уличните демонстрации (още от Истанбулската конвенция насам), както и съпровождащите ги свирепи спорове по интернет форуми и социални мрежи видимо показват, че въпросът докосва някакъв особено чувствителен нервен възел в българското общество.



И това не представлява никаква изненада



Наскоро българският клон на международната изследователска програма European Values Study, която се занимава с идеите, нагласите и ценностите на гражданите от цяла Европа, огласи проучване, според което семейството заема централно място в социалния свят на съвременния българин. Огромното мнозинство (88%) го смята за нещо много важно и по този въпрос няма съществени различия между хората у нас независимо от тяхната възраст, доходи, религиозна и политическа принадлежност. Изследването демонстрира нагледно, че значимостта на семейството не намалява във времето, напротив, продължава да расте. Обществената реакция към Истанбулската конвенция и "София Прайд" обаче недвусмислено показа, че това отношение се разпростира само върху семейството в традиционния смисъл на думата - "мъж, жена, дете", както скандираха участниците в "Поход за семейството". Другото, нетрадиционното, се схваща като нещо привнесено отвън - опасна новост, продукт на различна и нетипична ценностна система, която съвсем ще срине и без това полурухналите устои на колабиралото по време на прехода българско общество.

При това положение няма какво да се чудим, че претенциите на сексуалните малцинства да бъдат разширени техните права, включително да сключват брак и да осиновяват деца, се посрещат с такава неистова враждебност. Очевидно голяма част от българите смятат, че се посяга на нещо фундаментално важно, при това засягащо не само държавата, обществото и нацията, но и преди всичко техния личен живот. И дори смятат, че заради това си заслужава да излязат на улицата и да протестират. За вечно пасивния българин това никак не е малко. От тези настроения се възползват редица политически сили, както отляво, така и отдясно, които залитат в модния напоследък консервативен уклон, в смисъл на декларативна подкрепа за т.нар. традиционни ценности и мощен отпор срещу либералния дневен ред на съвременните западни общества.

Работата е там обаче, че настървението, което демонстрират мнозина граждани и политици,



направо вони на фалшив морализъм и лицемерие



Е, как така никой не се сети да "спаси децата от разврата", като организира протести пред нощните клубове в Студентски град, редовно описвани в медиите като "Содом и Гомор"? А вместо това откроиха "джендърите" насред всичките безбройни примери за корупцията и развалата, които царят в нашето общество? Яростното и системно фокусиране върху хората с различна сексуална ориентация говори, че българите са открили в тяхно лице противника, върху който да стоварят вината за всеобхватната морална криза, която ни тресе вече десетилетия наред.

За това има поне две причини. Първата - ЛГБТ общността и нейните поддръжници са по-слабият противник. Едно е да се правиш на голям мъж пред безобидните участници в "София Прайд", а съвсем друго е да се репчиш на мутрите и безбройните други престъпници, които разсипват държавата. Втората - просто така е по-лесно. Бунтът срещу криминалната върхушка изисква воля, постоянство и решимост за реална промяна. Протестите срещу кабинета "Орешарски" продължиха над година и завършиха с триумфалното завръщане на власт на Бойко Борисов, изгонен преди това от други демонстриращи граждани и кладите на самозапалили се хора. След това обществеността се върна в обичайното си летаргично състояние и нищо - нито сенчести сделки като продажбата на ЧЕЗ, нито възобновяването на енергиен проект с колосален корупционен потенциал като "Белене" може да го изкара от него.

И по всичко изглежда, че все така ще си караме и занапред. Ще ревем срещу "гей мафията", еврейското лоби и американското посолство, а бандитите ще продължават да владеят институциите, които уж трябва да работят за нас, улиците и заведенията, по които ходим, икономиката, в която работим. И няма "да изчистим България" - в никакъв смисъл.
СНИМКА: АВТОРЪТ
Опонентите на "София Прайд", които очакваха вакхическа оргия и политически слогани, останаха разочаровани. Парадът премина като пъстър празник на различието, точно както го рекламираха неговите организатори.
38
4826
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
38
 Видими 
11 Юни 2018 20:12
Очевидно голяма част от българите смятат, че се посяга на нещо фундаментално важно, при това засягащо не само държавата, обществото и нацията, но и преди всичко техния личен живот.

А не е ли фундаментално важно, бе, авторе?
Или да навлизаме бързо в обществото на постиндустрията, постистината (това, апропо, е една от приоритетните теми, които се обсъждат тези дни на сборището на билдербергите), постчовека, постсемейството...
А?
11 Юни 2018 20:14
нито възобновяването на енергиен проект с колосален корупционен потенциал като "Белене" може да го изкара от него.

Ужас!
Дори и за майските бръмбари да пишеше, авторът несъмнено щеше да намеси "Белене".
11 Юни 2018 20:21
предимство, от което еднополовите двойки не могат да се възползват, тъй като нямат право да сключват брак
Особено в условията на демографска криза не е редно на някого да се зловидят малките привилегии, които имат нормалните семейства.
11 Юни 2018 20:50
Хората у нас са готови да се избият заради „джендър идеологията”, но не намират смисъл да се надигнат срещу корупцията и бандитите, които задушават страната

Хората у нас намират смисъл да се надигнат срещу корупцията и бандитите, но обичат бат Бойко. Затова са готови да се избият заради „джендър идеологията”
С две думи - обичаме културата, обаче... и бахура !
11 Юни 2018 20:55
Работата е там обаче, че настървението, което демонстрират мнозина граждани и политици,
направо вони на фалшив морализъм и лицемерие.


Намирам това настървено изстъпление на автора за оскърбление към по-голямата част от читателите.
Аз, например, отричам, че воня на фалш! Защо да е фалшив моралът ми? Политически съображения, естествено. Битка на източните и западните ценности. На такова ми вони наоколо.

Oh, East is East, and West is West, and never the twain shall meet,
Till Earth and Sky stand presently at God's great Judgment seat...



Дидактиката е фалшива мъдрост. Това, което съмишлениците на автора се стремят да могат да внушават на децата в забавачките, не хваща дикиш при зрелите им и опитни родители. Насильно мил не будешь!

Протести срещу нощния разврат в Студентския град е имало стотици и още ще има. В този вестник също. Авторът можеше да се консултира.


11 Юни 2018 21:52
Авторът можеше да се консултира
консултиран е целево и не му било нужно и да се консултира сам допълнително
11 Юни 2018 21:52
Авторе, основният смисъл на съществуването на хетеросексуалните двойки е продължаването на рода. Смисълът на съществуването на хомосексуалните двойки е развратът. В природата всички видове двуполови животни или формират хетеросексуални двойки и видът се развива, или при преобладаващи хомосексуални двойки видът загива. Затова съществуващите сексуални малцинства си остават само сексуални малцинства. Нямаме никакви причини да поощряваме сексуалните малцинства при хората да станат сексуални мнозинства, ако искаме да имаме бъдеще.
11 Юни 2018 23:48
Западните джендъри, т.е. политици, нпо-та, партиите, особено заразените и и доведени до политическо слабоумие леви и зелени, зомбираният плебс, са сдали отдавна багажа в угода на Световните Паразити и Банкеро-Сатанинския интернационал. Тея си имат задача, изпълняват я послушно и последователно. Търсят ежеминутно слаби места за да посеят отровните си, деструктивни семена.

А целта им е била и си остава винаги една, една единствена, нееднократно постулирана от разни техни "величия".

- Ликвидация на населението на земята като цяло, с изключение на един техен елит и подбраната им прислуга. Говорят за бъдещето земно население в рамките на 500-600 милиона. Изтребването се провежда отдавна, целенасочено и безжалостно. Две Световни войни, сега върви Третата, множество по-малки и далеч не така локални, в резултат са избити стотици милиони. А това им е определено малко.

Въведоха ГМО-то с недалечните последствия на стерилност, ликвидират националното и спойката в отделните народи, наложиха либерастката чума, извратеностите да започват от детската люлка още, легализираха ги и пуснаха заразата на (сега наречено обтекаемо) джендърството. В резултат раждаемостта всред народите - особено в Европа спадна рязко, за доизбиването и претопяването им се подкараха абсолютно несмилаеми и не интегриращи се милионни тълпи към и в Нея от къде ли не...

И всичкото това е поливано с глазурата на "Прайдовете" - сиреч "гордостта" на и за болестворното, разложителното, инфекциозното годно да обсеби мозъците на по-семплите духом, на несмислещите млади хора, на папагалската мода, обичай и навици. Същевременно държавните и политическите управления на самонареклите се "демократични" държави поощряват и издигат в йерархията си точно тези из заразени от многополовия бяс или по-точно - хомосексуалните общности със зависими от "странността" си, хора...

Всичко хубаво в този про-джендърски опус и усилията за сготвяне на съедоподобна Манджа с грозде за Плебса. Но любезният автор не е взел нещо много важно под внимание:

- Народът може да е "прост" и плашлив, той е беден, отруден, ограбен, обезверен, без бъдеще и надежда и т.н и т.н.. НО - той чувства с всичките си сетива КОИ са смъртните му врагове, КОИ искат да го унищожат, КОИ са измамниците и неговите душегуби. И тези КОИ е добре да си го отбележат и запомнят добре, че ако Той, Народът бъде разярен, тогава ще се случат много страшни неща и неговите душмани и техните слуги ще си получат заслуженото.

Така, че заглавието най-вероятно ще се случи и най-вече: "... - в един определен смисъл" !!!
11 Юни 2018 23:48

Квадратчето "Правилна статия за след прайда" е получило чавката си.
12 Юни 2018 00:18
Хората у нас са готови да се избият заради „джендър идеологията”, но не намират смисъл да се надигнат срещу корупцията и бандитите, които задушават страната

А, недей така!
Корупцията и бандитите са си наши, „джендър идеологията” чужда.
Това е положението.
12 Юни 2018 05:26
не намират смисъл да се надигнат срещу корупцията и бандитите, които задушават страната

- Господа, тук се пръскат революционни идеи против държавата на негово величество султана. Аз не мога да остана тука и излазям.

12 Юни 2018 07:43
Постарал се е авторът.
Жри, заслужил!
Интересно какви щеше да ги пише, ако синът му му доведе...зет
12 Юни 2018 08:46
Ще му "зяпне погледът".

Но не е там проблемът.

Идеята, че някой ще определи против коя точно свинщина ще протестират хората, дали против корупцията или против извращенците, е ... комунистическа? Седи някакъв мозъчен център и решава кое бърка най-много в здравето на обществото?

Е, не улучи. Най-мощният протест беше за живота на кравата Пенка, сам по себе си протест срещу безмозъчните регулации.
12 Юни 2018 08:54
Ще му "зяпне погледът".


И ще му се ококори устата.
12 Юни 2018 08:59
Едно е да се правиш на голям мъж пред безобидните участници в "София Прайд", а съвсем друго е да се репчиш на мутрите и безбройните други престъпници, които разсипват държавата. Втората - просто така е по-лесно. Бунтът срещу криминалната върхушка изисква воля, постоянство и решимост за реална промяна.

Бих го перефразирал - Използват случая да се правят на мъже пред сексуалните педераси, защото през останалата час от годината се правят на ментални педераси пред мъжете.
Но не само у нас е така. "Големите" мъже са такива, само пред по-слабите от тях
12 Юни 2018 09:35
Аз участвах 2013г. Махнахме кмета, ББ подаде оставка. И после кво? Избраха Портних, а пък след година ББ се върна на бял кон. Повече няма да протестирам- просто няма смисъл, безнадеждно е. Особено ако не си в София- все едно си невидим.
А хората с каузата нормално семейство може би мислят, че това е нещо, за което ще успеят да се преборят. Или поне да ги чуят.
12 Юни 2018 09:43
Не е за джендера е темата тук А за безгласие по основните проблеми на обществото-неравенство, корупция, безхаберие на управлението, което засяга всички именно на всекидневното равнище Едно примирение и "пазенето" на страна от конфликтите, дори те да бият с всичка сила именно във всекидневието. Дори и на така или иначе свързани с управлението - чрез абсолютното безправие в най-близките реалности на всеки-качество на средата, на храната, отношенията с администрацията, с началството в най-близките до всеки ситуации. Жена ми ходеше в Испания за една седмица. Това което и направи впечатление не са дворци на Кордоба, а всекидневното качество на живот. А то не е подарено на испанците, отвоювано е!
12 Юни 2018 10:01
Именно.

И затова парадирането на войнстващата педерастия е нещо като черешка на тортата, камъчето за колата, капката в чашата и т.н.

Именно затова, според мен, Софийската община поощрява и толерира финансово проявата. Разчитат на малко изпускане на парата, за да не гръмне тенджерата.
12 Юни 2018 10:46
Илиев, всичко по реда си: първо джендърите, после мутрите. Споко, народът си знае работата, няма нужда да го пришпорваш.
12 Юни 2018 12:40
Да, мисля, че имаме събуждане на така дълго чаканото гражданско общество.
В този казус видяхме реално противодействие, културен отговор на едно предизвикано общество.
От известно време имаме активност за социалните провали.
Предстои и ясна мобилизация срещу корупцията.
Сигурен съм.
12 Юни 2018 12:42
А аз не.

Хареса ми от текста момента с кошчето за боклук.
12 Юни 2018 12:45
няма да протестирам- просто няма смисъл, безнадеждно е.

И аз спрях.
Но важното е, че все по-малко са тези, които мислят като нас...
В това е събуждането...
12 Юни 2018 13:21
Не е за джендера е темата тук

Е как да не е за джендера?
Не мога да я разбера тази мания, като се пише за нещо, веднага да се каже, че всъщност не става дума за това, а за нещо друго, и веднага да започнат вопли, че не се пишело за еди-какво си!
Така се начесва крастата на две категории хора (често пъти всъщност на 2 в 1) - на вечно недоволните, които си намират пореден повод да се размрънкат, и на комплексарите с ниско самочувствие, които намират пореден повод да покажат колко ги разбират нещата за разлика от другите.
Аман!
За джендера, за педерасите с -т- и без -т- става дума!
И най-вече за това, какви пейзани сме били, след като не сме вниквали в проблемите на педерастическото общество и на горките нещастни еднополови семейства, дето не можели законно да си подарят и руло тоалетна хартия, без то да бъде обложено с данък...
12 Юни 2018 13:41
Тия прайдове и др. подобни варварски "ценности" са част от режисиран план за зомбиране и дрогиране на хората по света. Предните балони и фишеци като "нов световен ред" и "глобализъм" гръмнаха тъжно и прайдовете са мишката останала от тях. Жалкото е, че силно увредените световни "господари" като чалнати хвърлят милиарди за подобни безумия от категория "промиване на мозъци", че с тези пари(които са и крадени) ако бяха употребени за ликвидиране на бедността, техническиа революция и овладяване на космоса сега човечеството щеше да е съвсем друго. Модерен и икономичен(стиснат) фашизъм тровещ душите с евтина отрова.
12 Юни 2018 13:54
Тази статия би могла да бъде подписана от Тартюф при други исторически времена. "Невинните жертви" на половите стереотипи са модерни тартюфели. Някой ден ще имат и наглостта да искат детски надбавки, без да имат деца, каквито не могат да имат. И ще почнат да винят най-вече циганките за богатствата, които получават от държавата. Ще избухне социално-полова гражданска война между две малцинствени групи.
12 Юни 2018 14:51
"нов световен ред" и "глобализъм" гръмнаха тъжно

АмИ-и-и... напротив...
Точно джендеризъма е един от много инструменти за целта...
Води към това, което им трябва:
обезличено общество, обезверено, лишено от традиции,
уплашени хора, разединени, манипулируеми...
И всеки, който не е различен, ще трепери за кожата си...
12 Юни 2018 16:19
Евала Джендерите са най-важни за днешния българин Това че го е*ат от всякъде и за всичко не му е грижа А семейството То формално погледнато наистина е лицемерие 50% живущи заедно не са формално женени или омъжени. Всъщност тук думата семейство означава община в смисъла на Тьонис Една група хора сплотена от множество емоционални и ирационални връзки ангажименти и зависимости Сексът е основният ресурс на тази обще ангажираност на групата И съвсем не са задължителни преките роднински връзки Важно е да се разбират без много приказки и взаимно Което без съответните сексуални практики , наричани по-различен начин но се дупуска и инцест, и адюлтер Важно е да се сплотява не само "духовно" но и "телесно" Его защо разширяване на тази базисна основа на българската общинна сплотеност с външни практики се възприема като престъпно покушения на основите Но никакво отношение към ценностите това няма Защото ценностите не само оправдават но и регу,лират вътрошно общонстно общуване , а главно го правя видимо и подкжнтржлно, на обществения поглед Този поглед обаче предварително и дискредитиран с идеологическата си схоластика и празнота билж то моркс.ленивовата, било то евроатлантичесдко, било то е и православно църковна. Тези публични легитимации сачи по себе си нищо не струват Виждаме го в публичния живот и в управленческите практики. Защото пак се осланят върху базисната общинна сплотеност върху общи сексуални и имотни зависимости. Ето защо именно стауквото е знаме в борба срещу "джендъра" Да не ни пипат .... където не трябва Всичко останало ..както се падне Затова и Живков и Борисов просто нямат алтернатива Докато общината не издигне новия баща-господар на това "семейство"
12 Юни 2018 16:22
социално-полова гражданска война

12 Юни 2018 16:48
Точно така Джендерните практики в началото на прехода сериозно изплашиха традиционния управленски манталитет и практики И сега плашат Но вече е без смисъла Битката вече не е за вътрешните прерогативи а за външното благоразположение. Сексуалната споеност на българската община се оказа в обсада и пред угроза да бъде смачкана И сега се съпротивява - ирационално и безнадеждно
12 Юни 2018 16:59
Минаващ, ся ако разясниш защо според "ценностите" джендъризма е "гордост", а носенето на бурки е забранено, цена няма да имаш? !
Справка: у нас глобата е 200 лв, а във Франция 1 г. затвор и 35 хил. евро глоба(от 2011). Ужас!
*
(Подсказвам: според както пише в някои книги, където и да се намираш трябва да спазваш общоприетите порядки.)
12 Юни 2018 17:18
Не бъркай ценоразписа с ценностите Ама нейсе Това е нивото
12 Юни 2018 17:47
Значи който не иска Джендерните "практики" не е наясно и нивото му било "ала-бала"..
Вече ти казах, че ценa нямаш
12 Юни 2018 18:04
ценностите не само оправдават но и регу,лират вътрошно общонстно общуване , а главно го правя видимо и подкжнтржлно, на обществения поглед Този поглед обаче предварително и дискредитиран с идеологическата си схоластика и празнота билж то моркс.ленивовата, било то евроатлантичесдко, било то е и православно църковна. Тези публични легитимации сачи по себе си нищо не струват Виждаме го в публичния живот и в управленческите практики. Защото пак се осланят върху базисната общинна сплотеност върху общи сексуални и имотни зависимости. Ето защо именно стауквото е знаме в борба срещу "джендъра"


Минуйко, не се измъчвай, пиши си на руски.
12 Юни 2018 19:11
Абе що не си гледаш работа Пиша разбираемо толкоз Кажи нещо по същество вместо да се изфукваш
12 Юни 2018 19:45
Абе що не си гледаш работа Пиша разбираемо толкоз Кажи нещо по същество вместо да се изфукваш[/quote

Именно работата си гледам. Каква фукня е да познаваш... айде няма да ти казвам името. Но ще се оплача от теб на Андрей Райчев. От първия път, когато се видяхмеи с теб останах с впечатлението за обикновен хам. Та не се гордей толкова, Гордейка.
12 Юни 2018 22:40
Хм, к`ва гордейка, йодейка си е по цялата гл`ава.
15 Юни 2018 00:03
Какво трябва да си помисли човек когато открие, че коментарът му по темата е изчезнал безследно?
Да, изчезнал е коментарът ми от 11-ти юни, че при всеки повод Истамбулската конвенция изскача на екрана, като вирус под формата на защитна програма. Ама била програмата от легитимен източник! Толкова по-зле.
16 Юни 2018 00:26
О, нека преди да чистим България във всеки един смисъл, да я изчистим поне в буквалния!

Самотно събирам боклука на гражданството и съгражданството ми, а то се умилява, като ме види да се наведа да вдигна някоя захвърлена от същото гражд. и съгражд. цигарена кутия, бутилка или чаша от кафе: "Ех, ако всички бяха като вас!"

Ех, какво, питам ги? На вас тъкмо какво ви пречи да се наведете???

Затова ще продължавам да смятам, че моралът наистина е фалшив... Че е мръсно поне всички виждат, а не правят нищо.

Дори някой фалшиво измисли, че страната ни можела да се изчисти за един ден.

Ако видите из някой град протест срещу просто боклука по улиците, не срещу фините прахови частици, примерно, или оловото и живака във водата, заснемете го.

Така и не разбрах защо е толкова опасно и подривно да се призовава гражданството и особено съгражданството да не цапа.

Вие разбрахте ли?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД