:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 551
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Станойчев ще се пусне в синглите за "Дейвис" срещу Сърбия

Филипусис-Федерер е финалът на "Уимбълдън"

Производител на сутиени ще премира шампионката, за да изравни наградния фонд при двата пола
Снимка: Ройтерс
Демонстриращият животинска сила Марк Филипусис (Авл) и швейцарецът Роже Федерер са финалисти на "Уимбълдън" при мъжете. Вчера австралиецът би със 7:6 (3), 6:3, 6:3 Себастиян Грожан (Фр), а Федерер отстрани със същия резултат фаворита на букмейкърите Анди Родик (САЩ).

Филипусис направи само 11 аса (общо 164 от началото на турнира) срещу нисичкия Грожан, но със силни сервиси разколеба съперника, който не се отпусна от вцепенението до края на мача. Марк не загуби нито един от сервис-геймовете си. Финалът утре ще е втори в кариерата на Филипусис след този от US Open'98, но и първи след трите операции на коляното му през 2000 и 2001 г., които за малко не сложиха край на кариерата му.

"Играх добре на мрежата и оказвах натиск през целия мач", заяви победителят.

Федерер пък показа великолепна класа и пречупи Родик, който изпусна сетбол в тайбрека на първата част.

Производител на сутиени ще даде своя принос, за да бъде заличена разликата в сумите, които ще спечелят шампионите при мъжете и при жените на "Уимбълдън". Фирмата "Бърли" оповести, че ще дари 40 000 лири, за да може сумите и при двата пола да са еднакви. Според регламента на турнира победителят при мъжете ще получи чек за 575 000 лири (около 810 000 евро), а шампионката при жените ще вземе 535 000 лири (около 750 000 евро). Женският финал е днес между сестрите Серена и Винъс Уилямс (САЩ).

Капитанът за купа "Дейвис" Орлин Станойчев пък ще се пусне в синглите или в карето идния уикенд срещу Сърбия. Отборът ни заминава за Белград в срещата от II кръг в група II на Евроафриканската зона. За нашите ще отсъстват първите ни две ракети Ивайло Трайков и Радослав Лукаев, а в състава освен Станойчев са Тодор Енев, Илия Кушев и Йордан Кънев.
708
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД