:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,533,059
Активни 130
Страници 7,850
За един ден 1,302,066

Широко затворени очи

Прокуратурата, специалните служби, парламентът, БСП и замесените фирми трябва да направят проверка и дадат ясен отговор как са попаднали в доклада на ООН за корупционни схеми с режима на Саддам. Защото "Петролгейт" може да е само началото и скоро да последват още удари срещу България
Снимка: Велислав Николов
От почти 2 години насам България е замесена в международен скандал за злоупотреби, който все повече се разраства. Но не предприема нищо, за да разсее съмненията, че е участвала в подозрителни схеми по програмата на ООН "Петрол срещу храни". Германия, Франция, Румъния и редица други държави постъпиха различно - там прокуратурата и заподозрените фирми започнаха разследване. Русия направи официално запитване в ООН за документите, на които се базира докладът на Пол Волкър, и дори доказа, че подписът на един от висшите държавни чиновници - бившия шеф на администрацията на Кремъл Александър Волошин, е фалшифициран.У нас всички се държат като щраусРазчитат на старата максима, че всяко чудо е за три дни и скоро ще отшуми. Тактика, която няма как да е успешна, когато става дума за международния авторитет на България. Когато едно съмнително нещо остане недоизяснено, то периодично ще се появява като компромат, дори и в него да няма нищо вярно. Фактите го доказват.

Най-напред иракският вестник "Ал Мада" оповести имена на български фирми и на БСП сред давалите подкуп и получили финансиране от режима на Саддам. Управляващите тогава у нас - правителството на Сакскобургготски не се впечатли особено - обясни, че ставало дума за публикация в медия, на която не трябва да се обръща внимание. Нищо, че въпросната информация нямаше как да излезе случайно от иракското министерство на петрола, контролирано по онова време от американците. БСП поиска проверка от външно, но от това нищо не последва.

После имената бяха повторени в доклад на ЦРУ. Тогава президентът Георги Първанов, който в дискутирания период е бил лидер на БСП, обясни, че това е част от предизборната битка в САЩ. Той дори иронизира ЦРУ. "Това е мощна организация, но събитията показват, че Ирак не е силната им тема. Дневният ред на ЦРУ не може да бъде нашият дневен ред", каза държавният глава. Парламентът създаде комисия, която месеци наред на закрити заседания изслушва спецслужбите и забърканите лица. Накрая излезе с половинчато и декларативно решение, което трябваше да опровергае обвиненията.

Само няколко месеца по-късно същите фирми и БСП попаднаха в официален доклад на ООН, изготвен от независима комисия. Реакцията и сега е неадекватна - всички засегнати пренебрежително махнаха с ръка и обясниха, че това са стари данни, че документът е съшит с бели конци и че е пълен с противоречия. Това обяснение може и да върши работа за вътрешна употреба, но няма да изчисти имиджа на България пред света. Крайно време е да се разбере, че вече не става дума за отделна фирма, партия или лице. Става дума за авторитета на държавата, която нехае има ли компании, нарушили международни норми. Няма никакво съмнение, чеобвиненията ще бъдат повтаряни при всеки удобен и неудобен случайЗатова държавната машина трябва най-после да се задейства.

Правителството, парламентът, прокуратурата и спецслужбите трябва да направят пълна и детайлна проверка на всички данни - и на иракските власти, на ЦРУ, и на ООН, свързани с български фирми и партии. Трябва да изискат всички възможни документи по всички възможни канали. И ясно и категорично да кажат има ли родно участие в незаконни схеми по програмата "Петрол срещу храни". Ако има, виновните да понесат своята отговорност. Ако няма, обвиненията да бъдат опровергани с документи.

Странно е и поведението на българските фирми. От 5 компании, попаднали в списъка на давалите комисиони на Саддам, само една - "Електроимпекс", е отговорила на запитването на комисията на Пол Волкър и е пратила свое обяснение до ООН. Останалите изобщо отказват да разговарят с медиите. Нито една не желае публично да оповести своите възражения и да обясни защо срещу името й в докладите фигурират конкретни суми, плащани като подкупи. Нито една не е направила опит да изясни как и защо е попаднала в списъците. И как може да докаже своята невинност. Поведение, което е съмнително. Още повече, че авторът на доклада Пол Волкър се презастрахова. "Назоваването на конкретна компания в доклада не означава непременно, че тя е извършвала непозволени плащания, или е знаела за такива, тъй като е възможно плащанията да са извършвани от посредници", каза той. Няма логика фирма, сигурна в своето поведение, да не се възползва от подобни уговорки и да не направи всички възможно да излезе от този своеобразен "черен списък".Неадекватно е поведението и на БСПЕдна година соцпартията се задоволява с голи твърдения, че няма нищо общо със Саддам, че никого не е упълномощавала да преговаря от нейно име, че не е получавала финансиране от чужбина и в частност от Ирак. Единственото й доказателство са собствените й архиви, до които достъп има само тя. Подобни проверки нямат достатъчно тежест. Много по-добре щеше да е още при първия скандал БСП да използва всички връзки и източници, за да получи документите, на които се базират обвиненията, и да изясни как нейното име се оказа сред получателите и посредниците при търговията с петрол.

Нещо повече - във Висшия съвет на БСП продължава да стои Захари Захариев. Въпреки че още миналата година стана ясно, че има документи, навеждащи на мисълта, че той се е опитвал да посредничи в съмнителни договорки. Въпреки че той бе консултант в "Машиноекспорт" - фирма, която присъства и в "Ал Мада", и в докладите на ЦРУ и ООН. Въпреки че дава неособено убедителни обяснения за своята роля в скандала и че се защитава с абсурдни аргументи от сорта на "Джордж Буш нямаше да приеме президента Георги Първанов и нямаше да му вика Джордж, ако БСП бе замесена в петролна афера с Ирак".Едва вчера БСП направи първата крачка във вярна посокаПремиерът Сергей Станишев заяви, че ще поиска от Министерството на външните работи да потърси доказателства и да изиска копия от документи, които да изяснят защо името на партията се цитира в подобни доклади. Според него БСП има най-голям интерес истината да излезе наяве. Добре е и, че в момента цялата власт е в БСП. Ако соцпартията наистина няма какво да крие, трябва да положи всички усилия, да използва всички възможни канали, за да изчисти своето име.

Защото няма никакво съмнение - опозицията няма да остави тази тема и ще я използва докрай, за да трупа точки. ДСБ вече сезираха прокуратурата, СДС също призова Филчев да се намеси. От една страна, има логика - в другите страни прокуратурата не остана безучастна. От друга страна, сделките са ставали по времето на правителството на Иван Костов. Как така цялата държавна машина и всички спецслужби не са засекли нищо нередно? Или ако са засекли, защо и досега не го изнасят? Някак не е морално яростно да атакуваш действия на опонента си отпреди години, а да си безкритичен към собственото си поведение по същото време.

Не трябва да се забравя и още нещо - покрай разследването на "Петролгейт" парламентарната комисия се натъкна и започна проверка и на данни за нелегални оръжейни сделки в същия регион, и то не само с Ирак. Там също всичко бе покрито и заключено зад девет катинара. Но документи за подобни сделки има не само у нас. Така че е напълно възможно скандалът с програмата "Петрол срещу храни" да е само първият епизод и скоро да последват нови удари срещу България. Всички са наясно, че политиката и дипломацията често са мръсно нещо. И че нерядко т. нар. големи си го изкарват на малките. Живее ли му се на някого в държава на петна?
54
1729
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
54
 Видими 
01 Ноември 2005 22:31
това, последното не е риторичен въпрос.
на автора сериозно не му е ясно кво става
01 Ноември 2005 22:34
Това е да лъжеш себе си, че си съвсем наред
Не си бе
със себе си не си наред
с другите ...тяхната е работа
как така изведнаж помощта за братята, угнетени и потиснати се превръща в грях
Признай си го че не беше по това време
И че си се поправил гащите и си закопчал дюкяна
Че не не е било това- тоталното напикаване и осиране
Нищо не е било
Ами как не е, като е отпечатано върху ..ама да не казвам върху какво бе
01 Ноември 2005 22:43
Eмилчо, поради що бе, чадо смяташ че
"Затова държавната машина трябва най-после да се задейства."
В доклада е помената партия. Какво общо има това с държавата. Аман бе!
01 Ноември 2005 22:53
Член 1 -"Партията-държава"... не го ли махнаха от конституцията
01 Ноември 2005 22:56
"...Така че е напълно възможно скандалът с програмата "Петрол срещу храни" да е само първият епизод и скоро да последват нови удари срещу България..."
--------------------------
Защо бе? Нали станахме член на НАТО? Нали си плащаме вноските? Нали си даваме пушечното месо? Нали си сваляме гащите и за безплатни бази и за "преговори" с ЕС тип изуйгащи (според румънците) дори? Нали ви дарихме бТК, затворихме работещи качествени блокове на АЕЦ, дадохме ви "оня списък", и какви ли не още списъци. ЗАЩО? За да ни изтребите до крак ли е целта? Това ли бе г-н генерал губернатор (посланик!?) от САЩ? Нали сме ви съюзници? Защо пак удари? Ами бийте си там Париба, Сименс, Даймлер-Крайслер, Волво, РАО-ЕС и т.н.както са си по списъка на оня Волкър. С ракети, обогатен уран и т.н., както си му е реда, като в Югославия. Защо пак България? А?
01 Ноември 2005 23:00

Сус бре! Не разбираш ти висшата целесъобразност.
01 Ноември 2005 23:00
Поредното предателство на ООН срещу България. Прокурора какво чака.
Да живее БСП! Атакаааааа


01 Ноември 2005 23:13
За да се излезе срещу обвинение на независима комисия са необходими железни контрааргументи. Римско право - докажи че съм виновен, а аз ще ти предложа моите контрааргументи. Лошият шанс на БСП е, че няма откъде да вземе контрааргументите и да убеди обществеността, че "тя не е извършителя". Мълчанието е непряко доказателство за съпричастност, освен ако не е придружено от примери. А къде са те??? Желанието за невинност не е доказателство. Как БСП може да убеди предубедените, че /действително/ няма подобни действия от нейни хора; а предубедените как да повярваме на "гола вода"? Средновековната процедура за невинност /оцеляване във вряла вода/ отдавна не действува... Да си извадят кирливите ризи и да ги направят публично достояние - може и да излезе достоверна защита... Who knows
01 Ноември 2005 23:20
Предателство към България???
Да не би като казват БСП ти да подразбираш България? Или обратното?
01 Ноември 2005 23:23
"Защото "Петролгейт" може да е само началото и скоро да последват още удари срещу България"
Не "срещу България" а срещу БСП и комунистите.Срещу Парванов и Станишев!
Тези 'удари" са добре дошли за България и за всички честни българи пострадали и възмутени от корумпираната БСП и неините лидери мафиоти!
Автора с такава горест защищава вероятните престъпници че честността и обективността му са под голямо съмнение!
За мене няма съмнение че комунистическата шаика която управлява България е влизала в престъпни сделки с Ирак които далеч надминават подкупите за петрол!

01 Ноември 2005 23:25
Ако и сега БСП успее да излязат сухи от водата, от ЕС едва ли ще се стърпят да ни гледат със широко затворени очи
01 Ноември 2005 23:27
J J тая песен за империалистите я знаем ама за градушката забрави , она също беше дежурна виновница за цървените.
01 Ноември 2005 23:43
Бе тез червени нещастници са затънали в далавери и престъпления и само БГ овците наречени електорат гласуват за тях.

Запада и червената некадърност и крадливост ще ни помогнат да се отървеме предсрочно даже може би тази зима след неизбежния финансов срив на държавата.

Червените мангасари ще покажат за Н-ти път че са неспособни да управляват а могат само да крадат и да се избиват по софийските сокаци.
01 Ноември 2005 23:45
"Тактика, която няма как да е успешна, когато става дума за международния авторитет на България."
#
Какъв е този авторитет?!?!
01 Ноември 2005 23:57
Явно същото е направило впечатление не само на мен - "Затова държавната машина трябва най-после да се задейства." Цялата държава - на барикадите, за да спасява авторитета на БСП.
А на тях колко им е - на всички е известно, че това е идеологическа диверсия, направена от класовия враг, начело със САЩ и ЦРУ. Както и наводненията, скапания бюджет, перманентните издънки по всички линии...
"На крак, о партии презрени!"
02 Ноември 2005 00:17
Странна логика е обвиненият да доказва невиновността си. Аз знаех досега, че доказва твърденията си именно обвиняващият. Та ако ще и да БСП. Освен това авторът не е проучил добре темата. Част от препоръките ме отдавна са изпълнени.
02 Ноември 2005 00:21
Ама кво се заяждате с нашиьо ДругаР Стани-Газ...

Ма той си ги внесе тия неколко млн. барела за моторчето бе... и даже вече ги изхарчи...

Аиде със здраве..
02 Ноември 2005 00:38
Отново хубава снимка! Седефчов и украинеца на фона на червеното знаме, отправили взор към светлото бъдеще. Като в машина на времето. Ако не знаеш датата, може да си помислиш, че си в миналия век. И призивите в статията звучат някак си ретро. Защо ли мълчат някак по партизански изброените в доклада фирми от кръжеца пиятели на Саддам?
02 Ноември 2005 02:36
ООН да НЕ се прави на ощипана мома!!!
Ако т.нар. "Независима Комисия на ООН" ТВЪРДИ, че фирми /и партии?!/ по Света са подпомагали Садам- когото скоро ще съдят за "Геноцид и Престъпления против Човечеството"!- БИ ТРЯБВАЛО/длъжна беше!/ тази комисия да даде шефовете на тези фирми и партии на Международния Наказателен Съд в Хага- за СЪУЧАСТНИЧЕСТВО/"Помагателство"/ в престъпленията на Садам! И всички тези да минат по пътеките на Милошвич и Садам!
НА СЪД! NOW!
Иначе, при Демокрацията: ВСЕКИ Е НЕВИНЕН- ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО В СЪД!
КАЗАХ!
02 Ноември 2005 03:11
Верно, време е държавата да се задейства. Особено прокуратурата. Тия двамата горе, пред червеното знаме, са новите клиенти на Филчев.
02 Ноември 2005 06:21
Ще подскажа на другарите Станишев и Първанов, какво трябва да направят, за да разберат отговора на важния въпрос с който занимават 8 млн. и повече Българи. Ми подайте оставки......... Това не е национален проблем. Това е проблем на ВАШАТА партия и на верното куче - ДПС.
Има и друг вариант - одупете се на Доган.....
02 Ноември 2005 06:30
ей, тва комуниста - нагло копеленце ..Ти го плюйш, оно ти вика - да защитим авторитета на ДЪРЖАВАТА.
02 Ноември 2005 07:30
На хората упорито се налага твърдението, че видите ли България е замесена в петролния скандал. Няма ли кой ясно и категорично да заяви пред обществото, че това са всъщност мръсни далавери на ръководството на бсп- първанов, станишеф, овчаров и фирмите сателити на бсп. Нека те да отговарят за незаконните си действия.
БСП НЕ БЪЛГАРИЯ.
02 Ноември 2005 08:00
Huin, нарича се "приортачване". Има позитивна, негативна и защитна форма. Позитивната е следната: пристигаш, когато работата е свършена и почваш да крещиш с цяло гърло: "Ей, хора, вижте какво хубаво нещо направихме!" При негативната, след като си издънил всичко, правиш пет крачки встрани, сочиш към другите и пак ревеш с цяло гърло: "Вижте се какво направихте бе! Казвах ли ви!" При защитната - ако, например, са те хванали с ръка в чуждия джоб, пак ревеш с цяло гърло: "Помощ! Бият българите!" Освен горните три, БСП използва и т. нар. "сложни форми". Важното е позитивите да остават при тях, негативите - при някого другиго. Както казваше Дрисльото от Серишник: " всичко е борба на интерпретации..."
02 Ноември 2005 08:47
Я как са се разфучали седерастите във форума! Но на идейна основа, не на фактологическа. Ялова е тази история, нещо друго изберете, за да фучите. Мошениците в БСП процентно не са повече отколкото са в ДСБ, ДПС или НДСВ. Талантите на Драгомански-Драгалевски са да прави по-големи мизерии от сер гейчо, а не по-полезни за обществото и държавата неща.
02 Ноември 2005 09:53
Интересно. Саддам не може да не знае нищо. Синовете му ги няма вече, верно, но нали баща им е още жив
02 Ноември 2005 10:09
А защо спи нашата разследваща журналистика?Време е с с разследването на този случай да се заеме една доказана професионалистка-Елена Йончева-Станишева!
02 Ноември 2005 10:48
А задавате ли си въпрос -"Защо Станишев казва "Няма доказателства", а ???
02 Ноември 2005 11:39
duplex
[Напреднал][164]
02.11.2005 г. 10:48:50 А задавате ли си въпрос -"Защо Станишев казва "Няма доказателства", а ???
----------------------------------------- -----------
Най добрият въпрос. Той не казва: "няма такова нещо", а казва "няма доказателства"! Демек, "още не са ни хванали, а като ни хванат, няма да могат да го докажат"... Между втрочем, тази фраза май непрекъснато се чува в съдебните зали, от адвокатите на подсъдимите ... когато даже и те са наясно, как точно стоят нещата.
02 Ноември 2005 11:43
през "първия помощник на старшината" ми е тая близалка .... :-)))
02 Ноември 2005 12:15
И тук го няма Султана! Що така, бе????????
02 Ноември 2005 12:48
*****

Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума

Редактирано от - bot на 02/11/2005 г/ 15:19:14

02 Ноември 2005 12:55
Васуки,
Мошенниците са мошенници, независимо в коя партия са. Както правилно си споменал мошенници има в БСП, ДПС и НДСВ. Когато са в едно правителство, 3 в 1 тогава е лошо за България.
Както е тръгнало ще излезе вярно, че всъщност мошеничеството на Драгалевски или там както го плюете всъщност са цветна картичка в сравнение с гнусните далавери и предателства на ръководството на бсп.
02 Ноември 2005 13:40
Хич няма да коментирам БСП и държавата щот няма кво да добавя към гореспоменатото пък и ми е скучно вече.


Ама като се запознах детайлно със статията взех решение да закупя от същата трева дето пуши автора....
02 Ноември 2005 14:30
Леви десни, леви десни, ще вървин напред.....
Ама то вече не минават тия номерца бре господа. Разбрахме ги, че и левите и десните са все едни и същи. И горни и долни да направите пак няма да стане работата
"Когато един народ спре да вярва в спасители, спасен е!" - Ф.М.Достоевски
02 Ноември 2005 14:54
Huin, те са един отбор, бе пич. Аз само стоя на фактологическата основа. В този случай с петрола на Хюсеин ЦРУ-шници си въртят претоплената дезинформационна пропаганда, защото остро им трябва някак да отклонят вниманието от себе си, от скандалите вътре и вън от САЩ. И през ум не ми минава да браня ръководството на БСП. Тази партия свършва подлия си животец като СДС, само че след като приключи с това си поредно властване. Вече се подмокрят о подрискват от страх, салда като треснаха един от големите им далавераджии, усещат, че мнозина от тях ще свършат преди края на прехода. Много мразя опитите директно да ме правят на балама, както и да гледам кикерченето на дребни шмекерчета от какаваните на Костов.
02 Ноември 2005 15:12
Може пък целият доклад да е съчинен специално, за да се компроментира БСП, или президента Първанов, който бе наречен приятел от Буш съвсем наскоро. Някакъв сложен заговор на империалистическите тъмни сили.
02 Ноември 2005 15:29
Балдъза и Параграф
Всяко обвинение следва първо да се докаже,
а не обратното - обвинения да доказва вината си.
Но както винаги 99% от коментарите в форума са
на основата на принципа - " комунистите и БСП/БКП
са виновни за всички злини по света". Много плоско
и много скучно, сменете плочата....ало Фл, как си...
02 Ноември 2005 16:22
Ат савецкава информбюро:
Швейцарският следовател на ООН Марк Пиит призова за започване на разследване срещу Даймлер Крайслер и Сименс за нарушаване на санкциите.
Пиит също така описа как се е плащал рушветеца. Отначало това ставало на границата, като танкери не са били пускани да отплуват или тирове със стока да напуснат преди да са си платили десятъка. По-късно парите са почнали да постъпват по сметки в Йордания. Използван е бил и начина за плащане кеш в посолството. При него се е случвало кинтите често да бъдат задигани от посолски служители.
02 Ноември 2005 16:38
Ако бекапето имаше топки, можеше да им изпрати една депеша в следния дух (е, може и в малко по-различна буква):
---------
От Бекапето до Оонето
Драго Ооне,
Благодарим за "доклада". Не го приемаме. Уверяваме ви, че всички търговски сделки, които сме имали са били в пълно съответствие с международните закони и с международно признати правителства и организации. Отхвърляме обвиненията като лъжливи и източниците им – като компрометирани. Няма да слушаме лекции от представител на страна-окупатор, която ежедневно избива по сто цивилни в Ирак. Моля, да предадете на дъртия, корумпиран докладчик, да си завре доклада в американския задник.
Искрено ваше,
Бекапе
---------
Но бекапето нема топки.
Това което има е лакомия за власт на всяка цена, нов голем брат, когото не смее да дразни, ветропоказателна политика, премиер, дето прави "мозъчни атаки" и президент, който си купува етнически гласове.
Затова може и да го дуфа.

02 Ноември 2005 17:15
Та нали имахме парламентарна комисия за това - рови, псува, пак рови и пак псува, но не намери някакви доказателства, а много й се искаше. Сега тоз американец казва:
Назоваването на конкретна компания в доклада не означава непременно, че тя е извършвала непозволени плащания, или е знаела за такива
А какво означава тогава? Означава прах в очите, отвличане на вниманието от нещо по-съществено и т.н.
Има нещо вярно в факта, че става въпрос за български фирми и би трябвало да се проверят пак фактите, а не нещата да се оставят на самотек. Предишната проверка от комисията нищо не намери. Сега трябва по-конкретна проверка според фактите в доклада, ако ги има.
02 Ноември 2005 17:27
Леда се пука господа съдебни заседатели....къде Януари ще ги гониме с камъни и дърве комунягите съде червеното им знаме , стратегическите им партнйори с шалвари и Симо ДС агента.
Бой по руските манерки до откат.....
02 Ноември 2005 17:56
Я стига сте се правили на умрели кокошки, уважаеми форумци!
Не знам дали са виновни нашите червени. И вие не знаете.
Но е безспорно, че се държат като виновни. И ако им проследите всички действия около Ирак и т.н. от 10 години насам, ще се убедите, че като нищо ще излязат виновни. Поне някои от тях.Които като нищо са си пълнили собствената гушшка заедно с гушките на други другари от тяхната фракция, без Партията наша любима да получава нищо... Но и това е само непроверена версия...
Тука някакви ми пишат за някакви парламентарни комисии, които не получиха никакви документи и накрая помрънкаха : Няма данни за ПРЯКО ...
Че кой говори за пряко получаване на пари от Саддам по сметка на БСП?Що за идиоти ни взимате? То това е бетер схемата "Чорни дарява фондация "Демокрация", пак съставена за консумация от видиотени.
Така че е време прокуратурата да започне проверка, да поиска международна помощ и след време да излезе с официално заключение. Няма да е излишно и НС да направи същото, но този път без мимикрията и самоограниченията на предишната "комисия". Е, гражданинът президент ще бъде поставен в леко неловко положение, но пък нали бил невинен! Да изчистим името на Първия гражданин на Републиката от подозрения!
И да натрием носа на Съвета за сигурност - гадния империалистически съюзник на нашия съюзник САЩ.
02 Ноември 2005 18:43
риж, ти нещо си се объркал.
Няма нищо незаконно в сделки с международно признато правителство, при спазване не международните закони. Бекапето може да го обвиняват в много работи, но не и точно в това. Същото се отнася и за други държави и компании по целия свят. Източник на тия обвинения е злополучното в Ирак цереу и се основават на "показанията" са на затворени бивши министри от Садамовия режим, които биха дали мило и драго, за да не ги обесят. Няма нормален наблюдател, който да не се присмива на тая елементарна димна завеса, предназначена единствено да отклони вниманието от пълната катастрофа в Ирак.
И остави Съвета за Сигурност на мира, "докладът" не е негов документ, нито е гласуван на негово заседание.
"The mother of all smokescreens", както казва Дж. Галоуей
02 Ноември 2005 18:54
Президентът Първанов - кажи си бе човек!!!!
02 Ноември 2005 19:13
Мето, тия димки които ги пускаш трудно минават пред хора, които четат вестници. Братя Василеви и другите 4 фирми за нарушили междунатордните закони по програмата "петрол за храна", удобрена от ООН. БСП е получавала прани пари по същата тази програма. Сега ще се опитват да доказват че не са знаели. Пол Волкър е представил доклада си на ООН с доказателства и няма нищо общо с ЦРУ. Ти като чуеш САЩ и ЦРУ и включваш фекалната мелницата на високи обороти.
02 Ноември 2005 19:23
Зависи от вестниците, Зевзека. И от читателите. Некои "удобряват", други не "удобряват". Свет широк...


02 Ноември 2005 19:24
Удобрение - естественное или синтетическое?!?!?!
02 Ноември 2005 19:28
Фекалное.
02 Ноември 2005 19:42
Тъй де, свет широк. Все още широк. Ама да не се стесни. Щото парите идват само от едно място - от Запад. А и Зима иде, "Първанова зима" ли "Станишева зима" ли, не знам. Шъ видиме.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД