:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 266
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

4 милиона българи не били нито леви, нито десни

4 милиона българи не са се определили политически. 1 милион са левоориентирани, още толкова се определят като десни, заяви в Пловдив социологът Юрий Асланов, който участва в семинар за обучение на кандидат-кметовете от левицата от областите Пловдив и Пазарджик. Според Асланов 22% от гласоподавателите ще подкрепят кандидатите на БСП на предстоящите местни избори, НДСВ ще събере 9% от гласовете, СДС ще спечели 7-8%, а ДПС ще има 4-5%. "В селата политическите симпатии на хората се разпределят между БСП и БЗНС-"Народен съюз", заяви Асланов.
7
445
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
22 Септември 2003 22:12
МИ, ЩО ТАКА, БЕ?!
Като не са нито "леви", нито"десни"- остава да са "средни"?! Или "НИКАКВИ-ЦИ"?!
Ако са "средни"- значи, КЕФ ! Нали това е върхът на Демокрацията- МНОГОБРОЙНА "Средна класа"?! Браво на НДСВ и на С-2! Туй, дето други народи го постигат за столетия /а някои -хич!/, бившият български "цар" го стори за някакви си 30-тина МЕСЕЦА! Ашколсун!!!
Ами ако са "НИКАКВИ-ЦИ"?!?Леле-мале... Че от/с/ "нищо" НЕЩО става ли, бе?!? Че то и "Царство" дори не става от/с/ нищо?!?
А какво чакат професионалните манипулатори ?! Такъв берекет-4 милиона "изгубени души" ?!?
Тези 4 милиона хора не могат ли да /си/броят парите в джоба си! А после, като вече знаят какво са /не/намерили там- да питат Райчев: към коя КЛАСА той им предлага те да се самосложат!?
И къде отидоха парите на тези 4 милиона , за има няма 2 години и нещо?! Щото, нали преди /и на/ ИЗБОРИ-2001 хопрата си се бяха самоопределили/нали, според парите в джоба им!/, на средно и много "десни"?!
Аман от "райчевизми"!!!
23 Септември 2003 00:01
A guvechari. Tova go znaem otdavna, ne e nova informacia.
23 Септември 2003 01:14
"ГЮВЕЧАРИТЕ" са на извънКЛАСнА работа/длъжност/!!!

Редактирано от - paragraph39 на 23/9/2003 г/ 01:15:29

23 Септември 2003 10:02
А! Аз не знаех, че социолога Юрий е направил допитване до 6 милиона българи (4+1+1) за политическата им ориентация. Явно е питал и непълнолетните (16-18 г.), щото доколкото си спомням избирателите с право на глас в БГ са около 5 млн. и децата са го гледали като теле в железница или в яда си са го попържили.
23 Септември 2003 10:55
Каквито са политиците - такъв е и народа, чудно ми е обаче как тия 2млн са обявили категорични и пристрастия? Ако дясно значи не-комунизъм, национализъм, консерватизъм или поне централизация, то аз виждам твърде малко от него в политическото или общественото пространство.
А принципните ценности "лявото" се тръбят отвсякъде, или аз нещо не разбирам.
А какво е това средно? Ако ще трябва да го дефинираме с политически и политоложки жаргон за българската сцена, то вече със сигурност нищо не разбирам!
23 Септември 2003 11:45
Че как да бъдат ориентирани хората? Каквито са политиците, такава е и ориентацията на електората. Десни политици, само и само да останат в политиката, се местят в леви партии, леви политици по същата причина изповядват или практикуват дясна политика, непрекъснато от това Брауново движение на политици се раждат различни политически образувания, било партии, било движения, било друго, които нямат собствена идеология и платформа, а се ръководят само от интереси, и то основно - да останат в политиката, да влязат в парламента или в ръководството на партията, за да черпят лични облаги от това... Е, електоратът всъщност не може да припознае нито една партия като водач, като изразител на неговите желания и интереси... А по принцип, ако си говорим откровено, как може и десни и леви в един глас да защищават един от характерните принципи на левичарството - уравниловката? Пример - дебатите по повод тавана на пенсиите. Коментарите са излишни, а Юри Асланов, като много други, си вади хляба с измислени социологически "проучвания", а за това плащаме всички ние.
23 Септември 2003 12:04
Taka e 4 miliona ne sme uj s lewi rezbi a wse ni go slagat nashte uprawnici, kajete mi kak da znaem dali sme s liawa ili diasna rezba!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД