:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 314
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Пияна сержантка ранила редник Павлина Ламбева

Инцидентът, при който на 22 август бе простреляна в крака редник Павлина Ламбева от батальона в Ирак, е станал след употреба на алкохол, предаде Дарик радио, като се позова на информация от Министерството на отбраната. Служители на Военната полиция и Военното контраразузнаване ще разследват как питиетата са били внесени в лагера в Кербала.

Тримата отзовани от Ирак след инцидента са началникът на медицинската служба на батальона подполк. Бисер Покалски, редник Ламбева и ранилата я сержантка. Те са върнати в България още на 18 септември, а не на 19, както съобщи МО. И тримата се намират под карантина в Инфекциозното отделение на Военномедицинска академия.

В полския контингент в Ирак също е имало инциденти с алкохол и вече са експулсирани 8 войници, припомня БГНЕС.
12
655
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
12
 Видими 
22 Септември 2003 21:08
Тия сами се трепят, Боже!
И това ми било елитна част!
23 Септември 2003 09:26
Аз пък мислех, че американците са виновни за всичко. Положението обаче е изцяло "сделано".
23 Септември 2003 10:07
Всеки, който е минавал през казарма би трябвало да знае правилата за боравене със оръжие.
Напълно е недопустимо насочването към човек. Правят е многократни проверки преди и след стрелба, караулна служба или преглед.
Не мога да си кривя душата, някога ни се е случвало да подмятаме калашници и в съвсем нетрезво състояние, но пълнителите са били достатъчно далече и всеки като го пипне първо е проверявал дали няма патрон в цевта.
Виждал съм как хора, служили повечко време, правят автоматично всички действия дори когато искат да се похвалят с новата си пушка, па макар тя да е със съвсем безобиден калибър.
Навикът си е навик, безопасността преди всичко.
За това не мога да разбера как професионален войник ще даде изстрел и ще рани свои колеги в обстановка, различна от бойната.
Вариантите са два - или има умисъл, което е явно криминално деяние, или става дума за престъпна небрежност, което говори много лошо за качеството на "професионалната " ни войска.
При всички случаи това е страшен срам за армията.
23 Септември 2003 10:43
Да не са се скарали за мъж? Че то 4 дами на 200 войника?
23 Септември 2003 10:48
Дааа, този триъгълник и мен ме съмнява
23 Септември 2003 12:04
Нямало било еманципация! Лелче, на нашенските рейнджърки им се падат по 50 калпака и явно им е малко. Явно става дума поне за любовен 52-ъгълник. При такъв брой ъгли, явно всеки участващ ъгъл е повече от ТЪП. Принос за "Гинес" си е това и да се наградят трябва, а не да ги тормозят, горките!
23 Септември 2003 12:44
X-(raven)man, армията ни съвсем не е елитна.
Имай предвид и случките, при които US marine застреля свой колега, като го помислил за враг, или пък случая, когато пиян ranger (пехотинец) влязъл в клетката на тигър в багдадския зоопарк и бил нападнат. Негов колега застрелял нещастния тигър.
23 Септември 2003 13:09
Bratcheta - koito e bil v kazarma znae, che "drusaneto" e soliden navik i ne riadko srestan navik sred voinicite. Da ne govorim za amerikancite. Da ne govorim, che moze i umishleno da im se davat stimulanti, za da izdarzat na usloviata. Abe farmaciata mai si e kazala dumata, nezavisimo dali e vav vid na spirt ili prah...
23 Септември 2003 15:23
Слагат малко бром в чая в Ирак. Ще се изпотепат наште сами там. Официално беше съобщено, че в Камбоджа български редник си бил имплантирал парафин в пениса и станал атракцията на местните жителки. Живеел сам в колиба и правел представления.
Също така 2ма редници "купили" 2 виетнамки .Нашите закарали с лодка нагоре по Меконг проститутките от Пном Пен в селото където бил кантона им. Минал им мерака и започнали "бизнес" на дъмпингови цени. На виетнамките какво им е, дали е там или тук няма значение. Мъже много, плащали им, че и готвача ги спонсорирал, май че едва ли са яли някъде толкова добре. Командира на нашичките получил яко "облъчване", независимо от оправданията му, че не е знаел, че това не е ставало в лагера, а те попълнили редиците на арестантите в трите ареста под зоркото око на военните полицаи.
23 Септември 2003 16:18
Тотална еманципация - жени отиват на война в Ирак и почват да се напиват и да се трепят взаимно. А, народът плаща. Както обича да казва дядо ми - имал дал.
23 Септември 2003 19:46
Алкохолът е вълшебно питие, но употребата му при такива опасни мисии е забранено - ясно е какви са мотивите. За мен е ясно, също така, че пийването чат-пат е ставало с мълчаливото съгласие на шефовете, просто изключвам да не са усещали че се случва... Слава богу, че се размина с нелепо и доста безобидно прострелване. Я си представете колко са били годни нашите за служба в такива моменти и как можеха да ги изтребят като мишки "онези", знаем кои...
23 Септември 2003 20:05
Много неща мога да си представя, но жени войнички - трудно.Според мен те са продто връзкарки тръгнали на авантюра
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД