:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 285
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Магистрати и полицаи обвинени във фалшификация на дело срещу боса на ПФК "Черноморец"

Интерпол 4 г. дири фантом по поръчка на България

Несъществуващ чужденец бил измислен, за да се прикрие двойно убийство
Интерпол вече 4-а година издирва несъществуващо лице по поръчка на българската държава. Човекът е бил измислен, за да се прикрие двойно убийство, извършено при жестока катастрофа от президента на ПФК "Черноморец" Ивайло Дражев, обяви на пресконференция вчера общинският съветник от БСП в Бургас Андон Коджабашев, шеф на федерацията по щанги и световен шампион.

Той показа и документи, от които се вижда как в рамките на няколко месеца следственото дело срещу Дражев е било фалшифицирано, като данните в него са подменени. Според Коджабашев всичко това е направено, за да се оневини футболният бос, срещу когото вече има влязла в сила условна присъда за друга катастрофа, при която той е убил приятелката си. Общинският съветник обясни, че се докопал до документите след 6-месечно собствено разследване на аферата, което провел заедно с още двама съветници в местния парламент.

На 31 юли 1998 г., мъртвопиян, Дражев помита близо до "Дюни" със собственото си волво автомобил с великотърновска регистрация и убива на място двама от пътуващите в него 4-ма човека - момче и момиче. Първоначалната проверка на случая установила, че футболният бос е управлявал без книжка, отнета му при първата катастрофа, и с 2,86 промила алкохол в кръвта. Коджабашев обаче показа документи, от които става ясно, че протоколът с първите данни е бил подменен в следственото дело с фалшификат. В него се появява измисленото лице Рафед Афчеоглу, за когото вътре се твърди, че е личен шофьор на Дражев. "Шефът на РДВР-Бургас ген. Красимир Петров отказа да даде данни за него и не поиска да направи проверка в Гранична полиция дали човек с това име е минавал границата", разказа Коджабашев. Година след инцидента край "Дюни" Афчеоглу е обявен за издирване чрез Интерпол и все още не е открит.

На 20. I. 1999 г. окръжният прокурор на Бургас Емил Христов иззема делото от следствието. Впоследствие Рафед е прекръстен на Ниавзи Афчеоглу, но в делото не се уточнява дали на Интерпол е пратено подмененото име, или там издирват все още човека със старото. После делото е спряно и до днес по него не се работи.

Катаджиите, изготвили първоначалния протокол с данните за вината на Дражев, са от РПУ-Созопол и по-късно са напуснали системата. РДВР, следствие и прокуратура не ги е призовавало на разпит, за да хвърлят светлина върху странните промени в делото. На Коджабашев е била отказана информация и за адреса на близките на пострадалите от В. Търново, които биха могли да свидетелстват, че Дражев е шофирал сам и в колата не е имало друг.

"Не мога да оглася съществува ли такова лице или не. Това може да стане само с разпореждане на окръжния прокурор", каза ген. Петров. Той бил извършил проверка по аферата, но не могъл да разпита въпросните катаджии от Созопол, понеже отказали да се явят.

"Не смятам да коментирам гнусотията и нечистоплътните изяви на тези хора", каза Дражев по адрес на общинарите.



ВРЪЗКИ

Шефът на "Черноморец" регистрира миналата седмица партия "Роден край", която издигна за общински съветници самия него, част от "Тоника" и Тони Димитрова. Партията се свързва с Йоан Костадинов, кмет на Бургас, заради отличните му отношения с Дражев. Коджабашев пък е кандидат за общинар от БСП. Той обаче отрече разкритията му да имат нещо общо с местния вот и обяви, че е пратил документите, до които се е добрал, и на ген. Борисов, тъй като смята, че във фалшифицирането са замесени негови подчинени.
3
745
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
23 Септември 2003 10:41
Ако това е истина, а не предизборно дрънкане на сабите, тежко на тази държава!
23 Септември 2003 11:25
Камъните падат
23 Септември 2003 12:16
Дали е измислена или не, тази история има съвсем реална основа. И тя е органично вградена в машината на родната ни съдебна система. Подмяната на факти и доказателства са основен метод на манипулация в нея. За съжаление публична тайна е, че за това са оставени широ-о-оки "вратички" от услужливите законотворци.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД