:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 275
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Нова ромска партия създадоха в Русе

Нова ромска партия бе създадена през уикенда в Русе. Около 70 цигани се подписаха в местния хотел "Рига" за раждането на формацията "Национално движение за интеграция и развитие". Те избраха за свой лидер известния ромски бизнесмен Васил Русев. Присъстваха представители на "Свободна България", "Нов път на ромите" и др.

Амбициите на новата партия са да участва на следващите парламентарни избори. Формацията смята да вкара и 2-ма общински съветници на местния вот в Русе чрез някоя от вече регистрираните партии.
3
561
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
22 Септември 2003 21:38
Абе кви роми бе, цигани са си и толкоз. Питайте някой от тех и тои същото ще ви каже. Кво му е срамното да си циганин! Дори си е убаво, отвсекаде помощи и привилегии получаваш.
23 Септември 2003 10:51
Nqma da sbyrkat ako kandidatstwat za nqkoq programa za integraciq kym holandskoto posolstwo. Shtoto towa posolstwo mnogo gi uwajawa siganite i ... shizofrenicite ... slepite i t.n.
23 Септември 2003 20:47
Ромските партии стават вече повече от българските. И цар Киро и някаква Дрома /там начело е едно супер богато борче-циганче със 100 % бедни и гладни български слуги и кръшни български красавици-метреси - Филчев, луд глупако, почни оттам и да видиш колко нашенци ще изпищят. То ако не са българските слагачи и лакеи, циганите ще си стоят в махалите/ и някакви разклонения на БСП, СДС и ДПС и т.н. Но тук искам да кажа и нещо друго. Имаше един период по времето на социализма, през който думата циганин, също както и сега, се смяташе за обидна, и всеки циганин можеше да те осъди за обида. Тогава бях малък, но си спомням отлично как мой съсед имаше големи неприятности с един циганин-партиец. Беше му казал просто циганин. После майката му разката и милицията и ОФ-то и другарския съд. Ако няма българи-правозащитници да казват на циганите какви са им правата и как да действат - и циганите няма да се сърдят, че им викат цигани и ще има мир и спокойствие, а не само по време на избори всяка партия да прави свирки и на циганските магарета даже.
Цигани, родили сте се такива преди хиляди години. Останете си такива. Роми, кажи го Римляни, никага няма да станете, колкото и да ви се иска. Виж, българските слагачи, уроди и предатели, дето предадоха Левски и още хиляди мъжкари и патриоти, те ще изгният като червеи още приживе. То заради такива някой отвреме на време казва: "Срам ме е, че съм българин". Аз лично съм го чувал много пъти и нито веднъж не съм чувал "Срам ме е, че съм циганин".
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД