:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 331
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Родителите на заразените деца внесоха нов граждански иск срещу българските медици

Няма доказателства срещу нашите в Либия

Ялнъзов и Бизанти говориха 5 часа пред съда, следващото заседание е на 29 септември
Няма никакви доказателства за това, че българите са участвали в организирането на умишлено заразяване със СПИН на либийски деца. Това стана ясно от 5-часовите пледоарии на адвокатите на българите Пламен Ялнъзов и Осман Бизанти в Бенгази вчера.

Съдията насрочи следващо заседание за 29 септември. На него ще пледират адвокатите на либийските лекари и офицерите, изтезавали 6-имата медици. Родителите на заразените деца подадоха нов граждански иск от по 15 млн. либийски динара за всяко дете. Те предупредиха, че размерът на иска ще расте, колкото повече се бави.

Част от пледоариите минаха с акцент "за" и "против" експертните мнения на професорите Монтание и Колизи. Адвокатите по гражданския иск и прокурорът искаха свидетелствата им и техният доклад да отпаднат от делото.

Незаконният арест, насилието, незаконният обиск с Кристияна Вълчева, противоречиви и непълни документи за разрешение за арест, както и за анализите на кръвната плазма, открита в дома на Кристияна, бяха част от аргументите на българския адвокат. Адвокат Ялнъзов изрежда факти и аргументи пред съда 2 часа. Когато приключи, в залата остана тихо.

"Следствената група, водена от Харб Дербал, е намерила подходящите извършители, поставяйки България на подсъдимата скамейка, заяви Ялнъзов и продължи - Нася, Ашраф и Кристияна са признали нелогични и недостоверни неща, след като са били подложени на мъчения с ток, бити са по петите с гумени палки, завирани са в кучешки клетки, дрогирани са и са събличани голи по време на разпитите."

Болниците в Бенгази е трябвало да работят не повече от 3-4 дни в седмицата с наличните през 1997-1998 г. медицински консумативи според признание на директор на болница, разказано пред неговия началник през 1998 г. Директорът е категоричен, че има дефицит на спринцовки, а началникът на направление "Здравеопазване" казва, че не смее да посети никоя болница, защото знае, че ще му искат пари за апаратура, лекарства и консумативи. От докладите, прикрепени към делото, личат големите проблеми на либийската здравна система.
3
343
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
22 Септември 2003 21:49
Всичко, ама всичко зависи от семейство Кадафи... Ако ги осъдят, присъдата(каквато я определи съда) да бъде изпълнена върху Костов и неговите дружбашии, които са фактическите подбудители на това обвинение...знае се, че то е в отговор на тяхното отношение и пренебрежение към Кадафи и народа му..., а пък и едвали други, освен сем. Костови(и сие) ще да имат пари да покрият обезщетенията, искани от родителите...
23 Септември 2003 03:04
abacus, само да знаеш за всеки случай, че дедовия ти не е Султанбг, АА и пр.
Проучвай си внимателно информацията.
23 Септември 2003 20:37
*
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД