:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 187
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ДПС ще учи европейците на нашия етнически модел

Снимка: ИМПАКТПРЕС ГРУП
Йордан Цонев ръкопляска на идеята ДПС да предостави българския етнически модел на Европа.
Гордостта на ДПС лидера Ахмед Доган - българският етнически модел, ще бъде привнесена в Евросъюза. Това стана ясно от изявление на заместника му Йордан Цонев. „В Европа няма модел за решаване на етническите проблеми на мултиетническите общества. ДПС има амбицията да се превърне в такъв модел", обяви Цонев на честване на 17-годишнината от създаването на движението.

Партията щяла да даде съвет на европейските политици да не игнорират малцинствата от управлението, защото разковничето за решаването на етническите проблеми било участието им във властта.

Депутатите Петър Димитров (БСП) и Борислав Ралчев (НДСВ) засвидетелстваха междукоалиционното уважение. ГЕРБ, ДСБ, СДС и „Атака" пропуснаха събитието. В приветствието си Димитров почти реабилитира турското робство. Той обясни, че българите често оправдавали несполуките си с 500-те години иго. Испания обаче била 800 г. арабизирана, но днес си построила нормален живот.
179
3358
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
179
 Видими 
09 Януари 2007 01:26
До момента форумните пишман десни демократи-потурнаци пееха песента за турското присъствие оплюваики комунягите и наи-вече БСП-то за Възродителния процес. След като БСП-ара Димитров е реабилитирал турското робство и изплюл камъчето за вродената нефелност българска - сега вече кои ли ще им е виновен за освобождението от това присъствие - хаиманите Ботев, Левски, Караджа...? за Русия вече знаем.
*
Предполагам че Димитров не знае теорията за турската изостаналост свързана с 500-годишното турско пребиваване в България. Бих му предложил да я разпространи в Европеиския Парламент, където е евронаблюдател - освен презрението на всички негови колеги и на някои българи със сигурност ще спечели сърцата на турците у нас и в Анадола.
*
Въпросът ми към тази категория нехранимаиковци е: "Според вас Димитров комуняга ли е, г-да? Защото ако е, това ще означава, че вие сте същите боклуци!"
09 Януари 2007 01:42
щом учителите препоръчват учениците си по гьонсурат значи сме ги изпревалили по гьонсуратлък
ашкулсун аркадаш берекет версим
09 Януари 2007 01:52
Какво има да се чудим, червената пасмина никога не е поставяла националното и патриотичното на преден план, колко му е да обявят турското робство за важен принос към "мултиетническия" модел... Продажни боклуци
09 Януари 2007 02:51
ДПС- Доган видимо обслужва турски интереси в България. Скоро и ЕС ще пропищи от наглите кучета на Анкара. Етническите партии по-скоро разделят, а не обединяват нацията. Това е и мисията на Доган в България- да дестабилизира...
Данчо Ментата, Сопола, Кабил, ...всички в кауша..
Предсрочни ИЗБОРИ...
09 Януари 2007 03:32
Нормално европейско мислене...на тези преди мен. Особено на първия мутант.
Хайде сега горните европейски ганьовци, да ми дефинирате какво е робство.
09 Януари 2007 04:33
Nebol, моето мислене е европейско, но твоето със сигурност е турско...
Робството си е робство. Това няма как да го отмиете от главите на българите.
А ти, я кажи, коя европейска държава е успяла да издигне паметник на поробителя?! Кой европейски народ би допуснал на власт представители на малцинствата, които да диктуват политиката на страната?...
09 Януари 2007 05:13
Показател какво е ДПС е отношението му съм Турция. Защо Доган не отиде в Анкара да препоръчва българския етнически модел?
09 Януари 2007 05:24
ленте не си прав, и небол не е прав... е сигурно и аз не съм.
***
робството е робство, но то свърши преди 120 години. България победи Турция в 1-ва балканска война и от тогава двете страни са в приятелски отношения (съюз през 1-вата СВ).
***
България имаше избор да изгони турците след Освобождението и балканските войни, както направи Гърция. тогавашните БЪЛГАРИ решиха да не правят това, а те са изпитали робството лично, за разлика от теб и мен. (нека турците си спомнят за този момент, когато мрънкат че са онеправдани.) от този момент на сам, за редовия българин, всеки бг-турчин си е български гражданин. не може някой роден в наши дни да е виновен за събития от преди 200 години, но и не може да продължава да мрънка за възродителния процес - една грешка на комунистите, която България многократно поправи и никога не отрече...
09 Януари 2007 05:57
Роб ли е той?
"Иван Гешов е син на един от най-богатите българи Евстрати Гешов. През 1865 г. Иван, бъдещият банкер, придружава баща си до Манчестър, за да открият клон на търговско-брокерска къща. В индустриалната столица на Северна Англия той учи 7 години. Става студент във "Виктория юнивърсити" и едновременно помага на баща си в кантората. На 23 години младият Гешов е със завидно европейско образование и значителен опит в търговско-брокерските дела. Воден от носталгията си, през 1875 г. той се връща в родния Пловдив. Тук се жени за Мария Н. Пулиева. След Освобождението Иван Гешов става първият директор на БНБ."
09 Януари 2007 06:17
диан божидароff надмина себе си.сравнението с испания е жестоко!!връх на поръчковото тълкуване на историята.можем само да съжаляваме, че и виена пропусна шанса си ф 1683 г.да вкуси от обогатяването на етническата палитра.е, сега да му мислят.еврабия и булгаристан-два братски народа са вече вместье!ура!
09 Януари 2007 06:20
Само не знам мит ли е на Иван Хаджииски твърдението че "турското робство" е най прекрасното време за българите. Време на мир и спокойствие, цели 500 години!?!
Почти 20 поколения българи са живяли без да познават войната.
Как да наречем този период на балканите? "Мрачно средновековие" или "добруване в робство"?
Наистина страхотно робство в което сме оцелели като народ и нация!?!
Робите като Хаджи Генчо и дядо Любен (Българи от старо време), Рачо ковача от село Боженци, Габровско, Добри Желязков(Фабрикаджията) от Сливен.
Прадедите ни, чорбаджиите, дето са правили шаяци, гайтани, грънци, златни накити и търгували из цялата турска империя, дето са пращали синовете си да учат по университетите из Европа. (О, робство!!!)
С какви робски средстава са трупали злато и имоти?
Как сме запазили 5 века езика и културата си?
Не минаха и 500 години от Колумб а от културата и езика на туземците в Новия свят няма и папер. Има потомци на Инките, Маите и Ацтеките но няма ги културата и езика, нито държавите, нито нациите.Останаха само развалините и фалшифицираната история.
Така ли е с България и българите?
Може ли някой да ми отговори обективно и изчерпателно така че да му повярвам?
Само че без патетичната и помпозна Байганьовска (цинична) демагогия, а с факти.
09 Януари 2007 06:35
Че земите, послужили за основа на държавата България, създадена от хан Аспарух, са били под владичеството на Османската империя за около пет века-спор нема.
А за робство...сигур можеше и да се нарече робство, ако немаше толкоз много чорбаджии от средите на българите и ако бедните турци не опъваха каиша барабар с българските такива.
Че е имало отпор на Империята, имало е-ту айдуци, ту кърджалии, ту ашлаци...
И, колкото и да звучи абсурдно, на мене се ми се струва, че ако ги немаше османлиите, сиге от Дунава до Егея щеше само да се чува звънливата глъч на чадата Геврековски.
А за наш Сокол...когато фактите говорят, би требело най-сетне и форумните шемети да замълчат.
09 Януари 2007 06:38
Небол, това което пишеш по-горе е вярно на 100%, но медала има и друга страна и ти, като очевидно добре познаващ историята, знаеш за какво става дума.
09 Януари 2007 06:49
Nebol
Тези работи с българските чорбаджии стават едва към края на робството.Я‌ ги намери през 15, 16, 17 и 18 век де са?
Аз се чудя само този доказано неграмотен икономист Димитров къде си завира муцуната в историята, че я и тълкува дори.
А снимката показва как еталоните за корупция в двете партии си хортуват мирно и доволно на една маса.

Редактирано от - WHATS UP на 09/01/2007 г/ 06:52:35

09 Януари 2007 07:23
Историята е проститутка, но доколко Османската империя е била еталон за толерантност и цивилозованост е видно и до дне днешен по състоянието на всички земи някога владяни от нея. Фрапираща е разликата когато преминем някогашната граница между двете империи и не можем да обвиним само местното население.

Не мога да разбера защо турците се чувстват задължени да защитават Османската империя, в края на краищата никой не ги обвинява за зверствата й и за негативната й роля в развитието на балканските народи. Съвременна Турция поне формално не е приемник на Османкста империя, тя е модерна национална държава. Или може би не е ?
09 Януари 2007 07:24
Ако ми позволите...
Понеже защото тъй като все се разминаваме със Стефчооглу Кирякос-родените да пълзите не мое да летите, Киряк.Па ако ще и да знаете и Библията, и Младотурскийо комитет наизуст.
Со здраве...и за будуще ке се опитам да та отминем без да та забележим, отворко.
09 Януари 2007 07:25
Според мен би трябвало да използваме "османско владичество", по простата причина, че думата робство навява представи за робовладелския строй. В средните векове да говорим за роби и робовладелци не е коректно.
Както и другите европейци, ще трябва да си пренапишем учебниците по история. Без балкански страсти.
09 Януари 2007 07:27
Фнимавай у картинката, кукувичке.
Ако та види Гламавор кви ги ръсиш-ке видиш ти кон боб яде ли...
09 Януари 2007 07:39
Факт е, че докато европейските народи изживяват своят ренесанс, България е под робство и губи много от своето развитие. Това ще ни тежи вечно.
Факт е, че Османската империя предимно е грабила. Като строежи могат да се запомят само няколко джамии. Противно на други империи, от които все още се намират строежи, пътища, градове... след Османската империя остават разрушени васалски територии - нищо с което съвременният свят да ги запомни, за съжаление
09 Януари 2007 07:41
Nebol:
Според мен би трябвало да използваме "османско владичество", по простата причина, че думата робство навява представи за робовладелския строй. В средните векове да говорим за роби и робовладелци не е коректно.


за думата "робство" в буквалния и смисъл може и да си прав но със сигурност не е било и владичество а феодализъм. А то си е на практика икономическо робство. така че пак става дума за робство.
09 Януари 2007 07:43
Повече от очевидно е по съдържанието на статията са се произнесли големи капацитети.Според тях трябва да сме благодарни на това, че тук е вилнял народ който дори няма собствена писменост.Да не говорим какви големи научни открития без които днес сгурно нямаше да има високи технологии е направил турския етнос.Такова е положението и с културата.
Движението за
Пари и
Служби
със сигурност ще научи Европа как се усвояват пари отпуснати за природни бедствия.Също така, ще им предаде опита си с обръча от фирми.Да не забравяме и хватките около държавния резерв.Изобщо все полезни неща.Това е положението.Иначе си говорят на майчин език.
09 Януари 2007 07:57
До Nebol:
Май френд, вземи чети малко повече и стига плямпал глупости за робовладелски строй и други нещица от читанките, дето си запаметил като невръстен. Робство е имало през средните векове (вземи прочети само житията на Св. Св. Кирил и Методий, ако щеш), при това значителна част от икономиката на Стария свят се е основавала именно на търговията с роби. Основен източник на роби са били езическите общества на континента, тормозени почти непрекъснато от различни ловци на глави от християнските общества. Този натиск не е маловажна причина за приемането на християнската вяра от редица владетели-езичници. Робство е имало и до най-ново време - справка историята на обитавания от теб в момента континент. А колкото до положението на българите и въобще християните в империята - прочети издадените и на български пътеписи на представителите на свободния свят, видели с очите си онова, което се е разигравало в Османската империя.
09 Януари 2007 08:24
Ех, какви е куки и керпедени раждала, раждала и ражда българска майка юнашка.
Толкоз керпеден, че не мож го убеди, че и Аспарух е развявал конската опашка, ама им е разтаковал таковата на местните отсам Данубе ривър.
Е, верно...било е у името на България.
Друг е въпросът, че секо нещо е у името на нещо...
09 Януари 2007 08:28
Испания е 800 г. е под властта на едно от най-цивилизованите общества на средновековието! Абсолютна глупост е да се сравнява тогавашния арабски свят с днешния и да се сочи за пример на изостаналост. Все едно да поставим знак на равенство между днешните италианци и римляните, хайде да не изброявам повече, че Костас Симитис ще вземе да се обиди нещо...
09 Януари 2007 08:31
Наскоро четох записките на Захари Стоянов, старо издание без цензура. Много интересно.Ако може да му се вярва, някой от революционерите с комитетски пари са си засели лозарски масиви в сръбско, други не могли да се качът на корабчето защото обирали магазин във Влашко, трети палили български села, а пък въстаниците си мислили, че идват турците.Последните пък били изненадани, че българите са се вдигнали на въстание, защото всичко е било спокойно. А Захари никой не го признавал за революционер, даже и турците.Мислили го за циганин и го местили от затвор в затвор.Причината била, че не знаели от къде е, а имало заповед от султана да го обесят в родното му място за назидание. Затворниците поркали заедно със заптиетата и ги учили на революционни песни.
09 Януари 2007 08:39
До ЗИТО:
Не знам колко ти е старо изданието, ама и в мойто ги пише същите неща. И все пак не мога да разбера какво искаш да речеш с поста си. Захари е бил честен човек, който не прощава нито своите грешки, нито тези на останалите, и има смелостта да назове поименно съгрешилите. Ясно е, че е имало келемета в достатъчно количество, ясно е, че повечето българи не са искали да си оставят нивата и кравата, но най-важното, което се набива на очи в "Записките", е, че дори в онова време на икономически просперитет на българското население последното живее в непрекъснат СТРАХ. Помисли върху това...
09 Януари 2007 08:44
Турция е интересен проект на едни техни южни съседи, ама напоследък малко трудно се държи под контрол.
По отношение на данъчното облагане прогнилата турска империя с изедническия десятък (10%) е данъчен рай по сегашните критерии - съвременна България прибира около 40% пряко и заобиколно. Некой историк да сподели дали и в Империята не е имало скрито облагане...
09 Януари 2007 08:45
Там един форумец правилно е запитал защо Доган не отиде в майка Турция да им преподава на МИТ етническия си модел. Че нещо много са го закъсали из Кюрдистан. Вече и военни хеликоптери им свалят кюрдите. Въпреки използването от турските военни на Ф-16 даже. А армията им си трепе кюрдски села както през двадесетте години е трепала арменците - с картечници. И както по-рано нас - с ятагани. И Европа пак си трае и не вижда геноцидът над 30 милионен народ.
Но аз да попитам:
няма ли да се намери някой с камера да заснеме какви камиони с какви огромни трупи шестват по магистралите на България и да постави въпроса кога доганците и кобургите ще спрат да изсичат Родината ни? Не виждаме ли какво става с климата? Та тези (изсичащите България) отдавна са за разстрел.
09 Януари 2007 08:45
Това, че Доган от доста време вече нарича България не държава, а "етнически модел", покаказва че за него гаврата с българите е станала траен модел на поведение. А това че иска да учи Франция и Германия на държавност, е пример за типичното за всеки мюсюлманин незачитане на съвременната европейска държава, създадена върху християнската традиция. Наглостта на Доган, на ДПС и най-вече на турските специални служби е още по отвратителна, след като създаването на етнически партии е европейски патент, който е отхвърлен преди повече от 70 години заради своята непригодност. През 1937 година уплашената от агресивната германска политика Чехословакия, под натиска и на сервилната към Хитлер Англия, регистрира партия на судетските немци, която влиза в парламента. Тази партия се държи така деструктивно, че когато хитлеристките войски нахлуват в Чехословакия, тя вече е подготвила тяхното "посрещане". Оттогава в Европа етнически партии на малцинства, зависими от съседни държави, няма.
Добрите българо-турски отношения през последните години направиха от Доган храненик на две държави, които работят за неговата кариера. С такова поведение в ЕС обаче Доган и ДПС може само да влоши българо-турските отношения. И първият пострадал ще бъде той, защото в такава ситуация ще трябва да избира между двете страни. А той е поемал ангажименти и към двете. И която и да избере, другата ще го убие...
09 Януари 2007 08:48
абе статията на каква тема а ние па се отплеснааме да философстваме на тема турцко робство...
ей, т'ва форумците сме баси породата - едно си баба знае, едно баба бае...
09 Януари 2007 08:52
Що се отнася до горния спор за миналото и Османската империя, той наистина е безмислен. Няма как българите да са доволни от народ, който 500 години, използвайки насилие, не им е позволил да създадат своя държава.
09 Януари 2007 09:08
bobongo! Правилно! Не сме се променили, е за това става реч!
09 Януари 2007 09:48

Ами , STUPIDO, статията си е много забавна всъщност.Аз лично се смях от първия до последния ред.Спомням си, че последният материал на редакцията, които предизвика подобна реакция , бе скъбната вест за пожизнения президент на Туркменистан.Не правя никакви намеци, моля.Да ни е жив и здрав "Модела", за да има с какво да ни разсмиват вестниците.Не знам как са европейците с чувството за хумор?! Германците май много не отбират.
Впрочем , в Багдад има въпиюща нужда от "Модела" в момента.Съгласно новите инструкции на УСА иракското правителство трябва да допусне сунитите в управлението и в разпределението на приходите от петрола /цитирам по памет/Дали да не им го пратим барабар със създателите?!
09 Януари 2007 09:57

Снимката също много ми допадна. Но някой знае ли какво символизира опънатата кожа от зебра зад Данчо? Неясни са ми също и червените петна на преден план?!
09 Януари 2007 10:13
Хайде, ДПС по-скоро да си стяга багажа и да изчезва далеч от ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ! няма, не е имало и не може да има ЕТНИЧЕСКИ МОДЕЛ!!Това е измислица, правърнала Доган и неговата АНТИКОСТИТУЦИОННА партия в партия, притежаваща и оперираща с 32% от земята на България- програма "Натура 200"им е паравана за поредната далавера!!
Вън ДПС от управлението на България!!
09 Януари 2007 10:22
Снимката хич не лъже.
Зебрата зад крупието според мен е спусната наместо българското знаме. Изобщо където се показва партийното знаме на д/п/с бългрското не се слага.
Има още едно лице зад бояджи данчо, което е много интересно - и то е на директора на Е.ОН - Варна. Значи и ЕОН - там, засвидетелства уважение, защо ли?
09 Януари 2007 10:47

РЕАЛИСТ, да не е пък знамето на Африканския мюсулмански съюз, който подкрепи кадафито?! Май това ще е, а?
09 Януари 2007 10:49
Да видим какво съдържание стои зад магическото заклинание "български етнически модел".
Това е етюд, разиграван на политическа сцена, на която няколко партии фигуранти биват местени така, че да изглежда все едно че играят. Репликите нямат значение. Подбират се актьори с такива качества, които да не позволяват концентрация на твърде много власт в една партия.
Спецификата тук е, че едната партия задължително е етническа и то с базов електорат от маргинализиран етнос, който може да се следи как гласува персонално.
Тази партия се употребява от Кукловодите като централен актьор (единствен знае целия текст и може да подава репликите), защото е най-стабилен партньор - управлява се само от един човек, има твърд но ограничен електорат и никога няма да поиска да бъде номер едно (политически, но за икономически грабеж лимит няма поставен).
А, и щях да заборавя, трябват и две съседни държави с тоталитарни управления.
От които едната е икономически 'наведена' от другата.
(А, пак да добавя - който се чуди дали в България е отменено тоталитарното политическо управление - да си зададе въпроса дали имаме демокрация... )

Редактирано от - дъртреалист на 09/01/2007 г/ 11:36:09

09 Януари 2007 11:15
А въпросът дали сме били в робство или не - е основателен.
Днешното ДПС няма нищо общо, то е един модерен продукт на две "тайни" служби, един резервен инструмент за допълнителен контрол върху политическия живот в страната. А основният инструмент за контрол е, разбира се, допускането само на фиктивни партии във властта.
_ Та - за робството.
Както ЗИТО споменава, добре е да се прочете Предговора на "Записките" на бае Захарий, но САМО в ПЪРВОТО издание (сами ще се сетите защо). Там той изчерпателно отговаря на този въпрос. И казва накратко следното - българите са били един редовен народ между другите в една империя, в която водещо е правото на корана. Религиозните различия не са определяли "гражданските" права. Всеки гражданин е ИМАЛ ПРАВОТО ДА НОСИ ОРЪЖИЕ за да защитава семейството И СОБСТВЕНОСТТА СИ от разбойници.
Всичко това е валидно допреди домогванията на руския цар към проливите. И започването на идеологическата война на религиозна основа. Дядя Иван ще ви освободи. (а не ДЯДО!) И - преди репресивните мерки на държавата - в отговор на това. Като почват войните, се затяга и политиката към християните в тила.
Затова Захарий е русофоб.

Редактирано от - дъртреалист на 09/01/2007 г/ 11:42:26

09 Януари 2007 11:22
Поинтересувах се малко по горната информация и работата се оказа доста дебела. Тя е само намек за бъдещи координирани действия на ДПС и турските служби. Ако ДПС вкара евродепутати в европейския парламент, можем да очакваме тяхно официално настояване Германия да позволи създаване на турска етническа партия на своя територия. Ще им препоръча българския етнически модел, ще им напомни колко е важно да се пазят правата и т.н. Това е механизма, по който Турция ще ползва България като троянски кон в ЕС. Познайте на кого ще се разсърдят германците за такова предложение? ДПС официално се води българска партия...
На уважаемите форумци напомням, че само с празни писаници и дрънканици държава не се пази.
09 Януари 2007 11:25
Ако някой разполага с това първо издание на "Записките" (май беше някъде около 1912г.), нека да постне предговора. Изключително е интересен.
Защото е важно да се знае истината, а не да се замайваме с идеологеми само.
По отношение на ролята на Русия в новата ни история нашите мозъци са напълно промити. Дали и доколко можем да си дадем сметка за това не знам.
Особено интересни са събитията в Цариград предшестващи войната, аз не мога да говоря, само слухове съм чувал.
Информация трябва.
09 Януари 2007 11:32
Тракиеца
09 Януари 2007 11:39
Погледнах по-горе па се не сдържах. Та ще ми извинявате попръжнята по-долу.
Викам и "владичество" да не викаме. И "присъствие" също да не употребяваме. По-скоро "взаимопомощ" или "взаимосътрудничество", помощ от братския турски народ за осъзнаване на истинските морални и социални ценности и генетично обогатяване на народа ни. Ура и поклон. Мискини!
И псевдо интелектуалните размишления относно: "Как така имало българи чорбаджии" - значи нямало робство?

Ами чорбаджии евреи в Германия по времето на Хитлер не е ли имало бе? Перални центрофугирани! Отврат
09 Януари 2007 11:54
В изблик на емоционалност изкази употрбил съм дето не подхождат.

Ала туй не от злоба, а от възмущението си мое, дето видя, комуто се прииска - все към историята фърля поглед и думи каканиже и интерпретира си я както си намери за добре и словоблудства безкрай докато изгодата намери.

Нека повече между нас си в съвремието да поглеждаме, а не да обвиняваме столетията изминали за всяка несгода и повече заедно човеци да бъдем всички.
09 Януари 2007 11:58
Братко Прача, по може да се говори за турски геноцид върху българите през последните десетилетия на империята. Да, имало е голям тормоз, но точно робство, в истинския смисъл на думата - по скоро не.
По-близко до "робство" е била например ситуацията в Русия.
Пак Захарий в оня предговор пише, че не може да уважава държава, в която си бият поетите. И описва как крепостния селянин Тарас Шевченко, ВЕЧЕ световно известен поет, е бил наказан с бой с пръчки от помещика си, защото не му се подчинявал.
Такива ми ти работи.
И аз съм рецитирал на висок глас "Здраствуйте братушки", но колкото повече научавах фактите, русофилството ми избледняваше (не касае руската култура конечно).
И убеден марксист бях едно време, но ми мина бърже.

Редактирано от - дъртреалист на 09/01/2007 г/ 12:08:33

09 Януари 2007 12:51
Ето ви и малко четиво за оня ръкопляскащ пребоядисан боклук на снимката:


Как този дребен на ръст и дух, наближаващ 50-те, но с инфантилни прояви и отблъскваща парвенющина мъж проби в политиката и успя да влезе под кожата на толкова различни на пръв поглед лидери? Прякорът му Данчо Ментата е от преди 10 ноември 1989 г., когато е бил главен крупие в бургаския хотел "България". Завършил е курс за крупиета във Великобритания. Забогатял от пицария, търговия с кока-кола и чейнджбюра в Бургас в навечерието на демокрацията и в началото на 90-те г. Скъсвал се от работа, дотолкова, че
вече не понася пици и не пие кока-кола
Като политик е заченат от късния СДС, през 1996-а става председател на областния съвет на сините в Бургас. По това време със съдружници прави големия си финансов удар - купуват земеделска земя и след месец я продават за над 100 пъти по-висока цена на бензиностанции "Шел". В парламента Цонев попадна през 1997 г., даже оглави бюджетната комисия. Тогава обяви, че е напуснал седемте си фирми в търговията и туризма. Имаше обвинения в пресата, че не е плащал данъци с години, а той размахваше в НС декларации за изплатени на държавата 11 млн. лв. само за 1997-а. Наричат Данчо Ментата втория грешен избор на Костов след Никола Филчев. Именно по времето на Командира Цонев стигна до член на НИС. Изхвърлиха го от СДС през 2001 г. заедно с Христо Бисеров, когато в сините редици започнаха обвиненията в клиентелизъм.

Който иска да чете целия текст Натиснете тук[/i]
09 Януари 2007 12:53
дъртреалист
09 Януари 2007 12:55
Някои хора, места и събития, с които неболчовците и асанчовците безнаказано си правят гавра. Непълно и без замислен порядък:
Делю хайдутин
Св Георги Софийски
Ильо войвода
Тане войвода
Вълчан войвода
Петър Парчевич
Ангел войвода
Георги Сава Раковски
Васил Друмев
Стефан Караджа
Филип Тотю
Васил Левски
Тодор Каблешков
Христо Ботев
Георги Бенковски
Кочо Чистеменски
Стефан Стамболов
Михаил Жеков
Ангел Кънчев
Георги Жеков
Никола Обретенов
Панаьот Хитов
Чипровци
Чепино
Перущица
Батак
Стара Загора
Панагюрище
София
Клисура
Плевен
Шипка
Любенова махала, Кара чифлик и стотиците селища като тях, с изгорените им църкви заедно с децата и жените вътре
Мъртвите жени дето се хвърляли в кладенци, за да ни ги хване турския аскер. Полумъртвите жени, измъкнати от кладенците от турския аскер (виж Карнегиевата анкета, за събитията към края на "присъствието".
Наистрина тези хора не са роби. И местата не са робски.

Редактирано от - Meto ot Interneto на 09/01/2007 г/ 12:56:17

09 Януари 2007 13:17
Т.н. етнически модел е стратегическа разработка на маститите ерудити отатък океана, за да бъдат местени фигурите на балканската (а вече и на европейската) шахматна дъска.
Българските граждани, които се барат за етнически турци продължават 17 години да влачат сиромашката си орис с единия тутун. За сметка на това разбойниците от бандата на ченгето Сава (alias Меди Доганов, alias Ахмед Доган), станаха отдавна милионери в зелено. Какъв модел, какви пет лева?
Тези български граждани, точно като чукчите (от оня стар виц) могат да кажат че преди 89-та са изпитвали чувство на глад и страх. А след появата на ченгесарската противоконституционната партия ДПС - на глад, страх и огромна благодарност.
За щастие Германия не е управлявана от идиоти.
09 Януари 2007 13:19
А изненадата в дописката не е в това, че некакъв червен боклук реабилитирал турското робство - партията му нееднократно е служела на чужди интереси. Изненада е, че на някой може да му хрумне, че т.н. "етнически модел" в БГ ще предизвика интерес в Европа - точно там, където само като чуят за Турция бягат като дявол от тамян.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД