:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 182
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Обединяват болниците в холдинги по области?

Всички болници в дадена област да се обединят в един холдинг и такива да има във всички области. Това е един от вариантите за преструктуриране на болниците, обяви здравният министър Божидар Финков. Идеята била на МЗ, но за да стане факт, трябва да се одобри и от правителството и парламента, обясни Финков.

Той не можа да разясни какво точно ще представляват холдингите. "Не правете връзка със софийския здравен холдинг", каза здравният министър. Кметът Софиянски искаше да обедини капитала и управлението на общинските здравни заведения под предлог, че така ще са по-печеливши.

Най-вероятно било бъдещите холдинги да управляват само дейността на включените в тях болници. Не се знае дали и парите им ще са общи. Идеята била да се обслужват по-добре пациентите, да се пренасочват по най-късия път към болницата, която им е нужна, а не да минават през общинска лечебница, докато стигнат областна. Това било и начин да се закрият дублиращи се отделения.

Вече нямаме право на грешка в реформата в болниците. Може и да забавим анализа за преструктурирането, но не бива да бъркаме, каза Финков.



каре

МИНИСТЕРСКИ



Здравеопазването в България е недофинансирано, затова е възможно да има недоволство и на други места, каза здравният министър по повод протеста на медиците в Пловдив. Неудовлетвореност от публичното здравеопазване има по цял свят, но на малко места си позволяват да ползват проблемите в здравеопазването с политически цели, обясни още Финков. В Унгария например партиите подписвали споразумения, че няма да се нападат заради състоянието на здравната система.
585
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД