:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 275
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

21 000 българи са легално в Италия

Действителният им брой е двойно повече
21 000 са българите, които легално работят и живеят в Италия според католическата организация "Каритас", съобщи радио Би Би Си. Тя се занимава всяка година с изследвания върху имиграцията. Сегашният брой имигранти е 4.2% от населението в Италия. Те са се увеличили след обявената от правителството амнистия за работещите на черно.

7800 са българските имигранти, които са подали молби за легализиране пред италианските власти през последните месеци. Над 12 000 българи са регистрирани още отпреди като законно пребиваващи. Предполага се обаче, че реалният брой българи тук е поне два пъти по-голям. Българската имигрантска общност в Италия е далеч по-малобройна от тази на другите източноевропейци. Ние сме на 37-о място в общата класация. Албания, Румъния и Югославия са в челото на класацията. Нашенците са се заселили основно в районите на Рим, Милано и Торино.

Новото законодателство за имиграцията в Италия, което е в сила от септември м. г., обвърза правото на престой в страната с наличието на договор за работа. Разрешителното за престой сега се дава за 2 г. и става невалидно, ако имигрантът загуби работата си. В такъв случай той трябва веднага да напусне Апенините.
649
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД