:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 269
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Липсващ свидетел отложи делото за ПЧБ



Софийският районен съд отложи вчера делото срещу Петко Каменов и Веселин Жеков за отпускане на необезпечени кредити от Първа частна банка, клон "Надежда", съобщи пресслужбата на съда. Каменов е винен за извършител, а Жеков - за подбудител. Причината е липсващ свидетел. Той трябва да се яви на 25 юни, закогато е отложено делото. Ако вината им се докаже, ги заплашват до 10 г. затвор.

Столичният районен съд продължава да разпитва и свидетели по делото срещу бившите директори на "Сирбанк" заради източването й в периода 1992-1995 г.



Съдебната власт назначи 7 пресаташета



Висшият съдебен съвет гласува да бъдат назначени на работа в съдебната система 7 пресаташета. Те ще покриват районите на петте апелативни съдилища в страната, има и пресаташета за столичния районен съд и Върховния административен съд.



3 служби ще издават удостоверения за индустриална сигурност



Три служби ще са органите, които провеждат процедурата по проучване и издават удостоверения за индустриална сигурност. В проекта на правителствено решение е предвидено Служба "Сигурност - Военна полиция и ВКР" да проучва физическите и юридическите лица, кандидатстващи за сключване на договор или извършващи дейности за МО. Служба "Военна информация" сама ще проверява и издава удостоверения за сигурност за нейните нужди. Същите права има и НРС. Във всички останали случаи проверките ще бъдат правени от НСС.



Следователски шеф заточен за 2 г. в Хасково



Бившият шеф на следствието в Кърджали Марчо Марчев отива за 2 г. в следствената служба в Хасково като редови магистрат, реши ВСС. Марчев е наказан заради неявяване на работа.
602
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД