:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 219
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Шефът на Гранична полиция полк. Григоров:

И митниците може да имат вина за контрабандата

Не бива да се прекалява с твърденията за възможността Гранична полиция сама да въздейства при контрабандата, защото службата проверява само документите на колите и лицата, а за стоките и товарите отговаря агенция "Митници", заяви шефът на Гранична полиция полк. Валери Григоров. Според него е обяснимо да се свързват гранични полицаи с контрабанда, защото "всичко започва и завършва на границата".

За последните 3 г. от службата били уволнени близо 90 служители, които са улеснявали преминаването на крадени автомобили, както и за други престъпления. През 2000 г. освободените от работа са 13, през 2001 г. - 21, през 2002 г. - 34. И в момента се проверяват 30 служители, заподозрени за нерегламентирани отношения с престъпни структури.

"Проверките обаче не са на базата на докладната записка на МВР за организираната престъпност, а на наши оперативни разработки и сигнали", категоричен бе полк. Григоров. Той уточни, че вероятно в доклада се съдържа информация от Гранична полиция, понеже те редовно изпращали доклади до НСБОП за престъпни канали за контрабанда на горива, бяла техника, акцизни стоки.

Валери Григоров не изключи възможността атаките срещу него да са заради това, че редовно подава такива данни. Според публикация в "Монитор" името му фигурира в скандалния доклад. Началникът на Гранична полиция обяви, че е депозирал тъжба от частноправен характер срещу главния редактор Петьо Блъсков.
420
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД