:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 247
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

МОК обсъди руснаците и равенството на половете

По време на 132-рата сесия дойде вестта, че CAS ще разгледа спешно жалба на 32-ма руски спортисти
Снимка: МОК
Президентът на МОК Томас Бах говори от президиума пред делегатите на 132-ата сесия.
Очаквано, 132-рата сесия на МОК в Пьонгчанг се занима предимно с Русия и скорошната оправдателна присъда на спортния арбитражен съд (CAS) в Лозана (Швейц) за 28 руски спортисти, наказани от игрите в Сочи`14.

След доста изказвания, бе предложено да се гласува подкрепа за решението на изпълкома от 5.12.2017 г. Тогава бе решено руски спортисти да участват като неутрални и бе назначена Комисия по поканите, която да определи кои имат право на това. Подкрепата бе приета с тайно гласуване само с два гласа "въздържал се" (вероятно от двамата руски членове на МОК).

Президентът на МОК Томас Бах предупреди руския олимпийски комитет (ОКР), че трябва да спазва "писмото и духа на разпоредбите на изпълкома от 5 декември", за да запази шанс да бъде върнат в олимпийското семейство и на церемонията по закриване руската делегация да мине под националния флаг. А председателката на Комисията относно руските олимпийци Никол Хьоверц добави: "Ако Русия иска отново да е част от олимпийското семейство, трябва да изпълни нашите условия. Превели сме правилата за поведение на руските спортисти на руски и всеки ги е подписал. Няма как да следим поведението на всекиго, но ще следим за общото спазване на условията на МОК".

Разгоря се и дискусия за равенството на половете, като се стигна до становище участниците на олимпиади да станат поравно, което да започне още от младежките игри - летните в Буенос Айрес`18 и зимните в Лозана`20. За олимпиадата в Токио 2020 остава сегашното положение - жените да са 48.7%. Шведът Стефан Холм пък призова и в самия МОК да има равенство на половете.

И насред тези дискусии членовете на МОК научиха, че 32-ма руски спортисти са подали иск в CAS да бъдат допуснати до игрите в ПьонгЧанг`18. Сред тях има и от оправданите от CAS за Сочи`14 и въпреки това недопуснати, но има и от 22-мата (сред тях 6-кратният олимпийски шампион по шорттрек Виктор Ан), които Комисията по поканите на МОК извади от списъка, независимо че не са нарушили официално антидопинговите правила.

Тричленният панел - Карол Робъртс (Кан), Бернхард Велтен (Швейц) и Зали Стегал (Авл), ще се събере тази сутрин в Пьонгчанг в 6 ч. наше време, като "решението ще бъде съобщено възможно най-бързо". 32-мата са завели дела и в граждански съд в Швейцария - за дискриминация, нарушаване на достойнството и правата им и за злоупотреба на МОК с монополно положение.
3
1035
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
07 Февруари 2018 18:38


СЕРИОЗНО ЗА СЕРИОЗНОТО?!...

= ЕДИН Е БАХ (германистанския, нео_нацист-реваншист - Томас) И НЕГОВИТЕ ГМО (допингови) ОЛИМПИЙСКИ ОТРОЧЕТА:

«Норвегия, Германия, Финляндия и Швеция везут в Пхенчхан астматиков»

(07.02.2018; 16:50 ; https://www.vesti.ru/doc.html?id=2985200&tid=110644):

«...Накануне старта зимних Игр в корейском Пхенчхане всплывают подробности обеспечения ведущих сборных инвентарем и средствами медицины. Выяснилось, что Национальный олимпийский комитет Норвегии отправил на Олимпиаду-2018 6 тыс. доз препаратов от астмы и 10 небулайзеров – устройств для ингаляций.

При этом не секрет, что некоторые члены сборных Норвегии по беговым видам спорта везут с собой собственные препараты, сообщает Спортс.Ru со ссылкой на NRK. Все эти запасы атлеты из Скандинавии используют официально, на основании документов на так называемые "терапевтические исключения". Препараты от астмы значительно улучшают дыхательные возможности тех, кто их употребляет.

Однако, не одни норвежцы массово используют астматиков в своих командах. Национальные команды Финляндии и Швеции привезли на Олимпийские игры по 10 ингаляторов и по 600 доз лекарств. Сборная Германии привезла в Южную Корею как минимум 30 ингаляторов …».


08 Февруари 2018 20:28
Много скоро МОК ще изпадне в амок.
08 Февруари 2018 20:43
32-мата са завели дела и в граждански съд в Швейцария - за дискриминация, нарушаване на достойнството и правата им и за злоупотреба на МОК с монополно положение.

Крайно време беше!
А за изравняването в половете - така като гледам картинки, скоро няма да бъде нужно. Без детайлизиран преглед няма начин да се установи кой от мъжете на вид е мъж и кой жена. Норвежката красавица ще ме преследва в страшните ми сънища!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД