:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 327
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Още търсят убиеца на прокурора Колев

Снимка: Борислав Николов
Прокурорът Николай Колев бе разстрелян на 28 декември 2002 г. около 19 ч. близо до "Пирогов" с 3 куршума в главата и с 3 - в тялото. Той бе излязъл по анцуг от къщи да пазарува след като освободил частната си охрана.

Синът Георги Колев обяви, че всички знаят кой е убил баща му и че прокурорът получавал заплахи от подчинен на Филчев, че ще свърши като самоубилия се прокурор Николай Джамбов.

Пресслужбата на прокуратурата обяви, че смъртта е поръчана и използвана от "тези, които се стремят към отслабване на държавността, пълен хаос в страната, слаба прокуратура и МВР, за да избегнат наказателна отговорност за ограбването на държавата".

Николай Колев бе известен - той дълго време оглавяваше някогашната Прокуратура на въоръжените сили по времето на Иван Татарчев. В началото на мандата на главния прокурор Филчев се спрягаше за един от приближените му. След това отношенията им силно охладняха. Стигна се дори до пенсионирането на Колев и разследването му за участие в убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева и за наркотици. Случаят с дрогата бе странен - няколко пакетчета бяха открити в джип, каран от магистрата, при изненадваща акция на барети и двама висши обвинители. Колев твърдеше, че доскорошните му колеги подхвърлили наркотика. А джипът, оказа се, не бил негов, а на сина му.

Апелативният прокурор на Варна Васил Миков заяви, че Колев многократно казвал за готвено покушение срещу него. Както и че хора от кръга "Филчев" опитвали да внушат на шефа на Съюза за стопанска инициатива и бивш командос Алексей Петров, че Колев е отговорен за покушението срещу него.

Едвин Сугарев пък разкри, че Колев му разказвал за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева и го свързвал директно с главния прокурор. Както и за дадени от сръбската мафия пари за освобождаването на мафиота Сретен Йосич.

Медиите съобщиха и за връзки между убития Колев и разбунтувалите се тогава барети. В писмо до Петканов те поискаха оставката на Филко Славов. Славов бе освободен и по-късно назначен за отговорник по сугурността във Върховната касационна прокуратура.

Делото за убийството на Николай Колев се води от столичното следствие. Близките му настояха да го поеме Националната следствена служба, понеже столичните следователи изпълнявали само нарежданията на прокуратурата. Сега разследването е спряно - до откриване на убиеца.

Ден след убийството на Николай Колев, на 29 декември миналата година, по мистериозен начин умря 44-годишният бивш психолог на баретите и настоящ по това време шеф на охраната на СИБАНК Владимир Димов. Трупът му беше открит в служебната му кола пред дома му в жк "Гео Милев" в София. Шефът на полицията ген. Васил Василев заяви, че това е класическо самоубийство. Никой от близките му и от баретите не повярва.

Около смъртта на психолога обаче имаше много неясноти и усилено се говореше, че той е убит, защото е видял барети да следят прокурора Николай Колев и жилището му. Димов често минавал оттам, защото майка му живеела близо до Колев.
2
649
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
13 Декември 2003 11:18
..............НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЯРВА НА РАЗПРОСТРАНЕНИ В ПРЕСАТА МНЕНИЯ НА ГЛАВНИ И НЕ ЧАК ТОЛКОВА ГЛАВНИ ПРОКУРОРИ И ПОЛИЦАИ. СЛЕДЙКИ ВСИЧКИТЕ ПОКАЗНИ УБИИСТВА , ИЗОБЩО НЕ МОЖЕМЕ ДА СИ И ПОМИСЛЯМЕ ЗА САМОУБИИСТВА, ОСОБЕНО КОГАТО СТАВА ДУМА ЗА СВИДЕТЕЛИ С ВИСОК РАНГ И ЧИН!!!!! ВИНАГИ КОГАТО ОНЗИ БОТЬО БОТЕВ СЕ ПОЯВИ НА МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕ И КАТЕГОРИЧНО ЗАЯВИ, ЧЕ ТОВА Е САМОУБИИСТВО , АЗ ПОСТАВЯМ НЕГОВИТЕ КОНСТАТАЦИИ ПОД ГОЛЯМ ВЪПРОС!!!!! ЗАЩО ЛИ НЕ МОГА ДА ИМ ПОВЯРВАМ НА ТЕЗИ ВСИЧКИТЕ????????
13 Декември 2003 11:22
Ето един пример за сатанински подход в журналистиката - такава снимка би изкефила само извратен ум на сериен убиец
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД