:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 147
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЦСКА и "Академик" се възползваха от "Босман Б"

Скандален бизнесмен посегнал на треньора Георги Младенов
Снимка: БТА
Веднага след като бе приета промяната "Босман Б" в българския баскетбол, разрешаваща трима "неевропейци" да бъдат записвани в състезателния лист, двата ни водещи клуба - "ЛУКойл Академик" и ЦСКА, се възползваха. В БФБ бяха картотекирани Чарлз Джоунс и Карлос Морбан - съответно при "студентите" и "червените". УС прие промяната по настояване на "Академик", който след напускането на Брайънт Смит и Прийст Лодърдейл привлече брата на Ламонт Джоунс - Чарлз (САЩ) и Аджани Уилямс (Ям), и така събра трима "неевропейци".

Промяната в правилата насред състезателния сезон ускори и картотеката на Морбан. 22-годишният плеймейкър е в процедура за изваждане на български паспорт, но ще може да облече веднага екипа на ЦСКА. Днес двата тима играят помежду си от 17,30 ч. в Правец.

Скандалният бизнесмен Алексей Петров пък е посегнал на треньора на "Спартак Евроинс" и легенда на "Левски" Георги Младенов, разказа самият потърпевш. Петров го ударил пред барчето на зала "Триадица", където тимът на Младенов игра в турнира за купата на ФИБА-Европа в четвъртък. Разправията с бизнесмена, спонсор на женския "Левски Спартак", избухнала малко по-рано. Петров попитал Младенов защо заплашвал треньорите му Тина Димитрова и Стефан Михайлов. Разпрата между двата клуба избухна в началото на седмицата, понеже те бяха заявили един и същ час за мачовете си от турнира на ФИБА-Европа в зала "Триадица".

"Опитах се да му обясня, че нито съм заплашвал някого, нито имам такива намерения. Петров обаче ми каза, че може да ме приспи с един удар", призна Младенов.

След този инцидент "Левски Спартак" победи в първи 1/4-финал в Южната конференция за купата на ФИБА-Европа "Динамо" (Новосибирск") с 90:79 след 29 т. на Теодора Петрова.
2
506
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
15 Януари 2005 19:35
Спартак Евроинс МВР - Ямболгаз 89:73
Спартак (Плевен) - Черно море с 102:88
ЛА-ЦСКА 90:79
Очаквана победа на много по-силния ЛА. Неочаквано прекалено яко съдийско рамо за ЦСКА. Но за този мач и това пак не им помогна. Не могат да се усетят нашите баскетшефове, че с това съдийство обричат ЦСКА на загуби на международен терен, както и стана и тази година. Като свикне примерно Димитър Ангелов да прави почти всеки кош с фал над съпереника си, който много рядко се свири от съдийте, после на международните мачове на ЦСКА и националния ни отбор е кръгла нула. Същото важи и за останалите му съотборници.
Интересното в тази среща е как игра ЛА.
По-слаби Чековски и Давидов, Пищолевич се лашкаше между двата полюса от много добра игра към груби грешки, Бойко Младенов се представи много добре, въпреки съдийте, Т.Стойков също, братята Джоунс играха добре, но имат още да се синхронизират с отбора, както и Аджани У. Отново груби треньорски грешки, имах чувството, че Папазов нарочно вкара в игра тези, които в момента най не си пасват или не са в добра форма.
15 Януари 2005 19:52
Рилски спортист - Левски 74:92


Класиране
1. Лукойл Академик 24
2. ЦСКА 21
3. Черно море 19
4. Спартак Плевен 18
5. Ямболгаз 17
6. Левски 16
7. Спартак Евроинс МВР 16
8. Рилски спортист 13


Черно море изпуснаха шанса си да опитат да се класират на второ място.
И този кръг потвърди, че отборите от 2-ро до 7-мо място са с приблизително изравнени възможности. Другите два отбора са си ясни.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД