:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 188
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Мартин Стоев избран за национален треньор

Волейболните клубове ще могат да се подсилват за купата на България
Снимка: Архив "Сега"
Мартин Стоев е новият треньор на мъжкия национален отбор по волейбол. Той бе избран с гласовете на 11 от присъствалите на вчерашното заседание на управителния съвет на федерацията 15 души. Останалите 4-ма гласуваха за наставника на ЦСКА Александър Попов. Другите кандидати - Каспар Симеонов, Найден Найденов, Христо Илиев, Игор Приложни и Драган Михайлович, не получиха нито един глас.

Чужденците бяха отхвърлени като вариант още на първо пресяване. "И двамата са много сериозни имена. Съществува обаче езиковата бариера, която никак не е за пренебрегване", заяви членът на УС Сашо Йовков.

Мартин Стоев, световен шампион за младежи от Кайро'91, бе избран след час и половина обсъждане. "Спряхме се на личност, която да обедини отбора. Разполагаме с много добър състав, но ни трябваше човек, който да може да ги мотивира", обясни членът на УС на БФВ Любо Ганев. Твърдението му ярко контрастира с изразеното от някои национали мнение, че Сашо Попов е по-добрата кандидатура.

Ганев оправда липсата на треньорски стаж у Мартин с дългата и богата състезателна кариера: "Той е работил с много и добри треньори. Още като състезател показа, че държи на тактическата дисциплина." В различни години Стоев игра в Италия и Гърция, а сега приключва договора си в Кипър.

България е получила домакинството на два утешителни турнира от световните квалификации в зона Европа. Те ще се проведат във Варна със заелите 3-о място състави в групите. Това е гаранция, че ако българските тимове не успеят да преминат първите пресявки, ще имат домакинска подкрепа накрая.

Федерацията разреши на клубовете да се подсилват за финалния турнир за купата на България. Всеки отбор може да картотекира всички свои състезатели, които играят в чужбина, както и до двама чужденци. "Взехме това решение, за да направим турнира по-интересен за зрители и спонсори", сподели шефът на шампионата Константин Тюфекчиев.

Младежкият национален отбор напуска националното първенство, което се поднови вчера. Класирането няма да бъде променено, въпреки че резултатите на тима от есента няма да се зачитат. Шампионатът продължава с 9 тима, като във всеки кръг един състав ще почива. "Целта, заради която включихме младежкия тим - обиграване за световните квалификации, - вече не е валидна, защото тези квалификации бяха отменени", заяви президентът на БФВ инж. Данчо Лазаров.

В същото време националът Даниел Михайлов бе картотекиран в бившия си тим "Левски Сиконко" за втората част от шампионата. Посрещачът остана без отбор, след като разтрогна договора си със закъсалия финансово сръбски вицешампион "Будванска Ривиера".
456
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД