:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,633
Активни 164
Страници 24,267
За един ден 1,302,066

НДСВ направило компромис със смените в кабинета

Новото време не отворило дума за подмяната на Церовски
НДСВ е направило компромис с партийния си интерес, като е намалило участието си в изпълнителната власт. Тази теза лансира вицепремиерът Пламен Панайотов пред Би Ти Ви по повод промените в кабинета. Според него така жълтите са показали още веднъж, че компромисът с националните приоритети е изключен.

"Логиката в действията ни е възможността за едно успешно управление на съответните ресори, но наред с това и с ясно поемане на политическа отговорност", допълни Панайотов. Нововремци излъчили за министър на енергетиката ключова фигура в партията си, каквато е Мирослав Севлиевски, но това е голямо изпитание за него, защото му е поверен един от най-отговорните отрасли на българската икономика.

Панайотов използва пример от футбола, за да илюстрира работата на кабинета. "Мога да оприлича мандата на едно правителство на изиграването на един футболен мач. При по-слабите отбори е характерно, че като отбележат няколко гола, започват да се разхождат по терена, настъпва едно отпускане, и това може да изиграе лоша шега във финалната права на мача", обясни вицето.

Отборът на НДСВ обаче имал визия за участие в следващи мачове и затова извадил част от основните играчи, за да ги съхрани. Назначението на Лидия Шулева за шеф на предизборния щаб на НДСВ е било направено като част от идеята за приемственост в политиката за следващия мандат. Погрешно е и тълкуванието, че Шулева е понижена.

Секретарят на НДСВ Веселин Близнаков допълни Панайотов като обясни, че промените в кабинета ще осъществят плавен преход в работата на министерствата. Пример за това е сливането на културата и туризма в едно ведомство. Жълтите се надявали след промените в Министерството на икономиката да се повиши икономическият растеж, а Севлиевски да продължи изпълнението на принципите на енергийната стратегия.

Според Близнаков Новото време не е искало подмяна на Валентин Церовски.

"Никой от Новото време нямаше точна нагласа за определено министерство", каза пък Юлияна Дончева. Фактът, че Мирослав Севлиевски е номиниран за министър на енергетиката показвал, че на партията се гласува доверие.

Пламен Панайотов обаче охлади вчера надеждите на онези, които се надяват на общи листи с НДСВ. "Имаме самочувствието да се явим самостоятелно на вота", е категоричен той.
16
761
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
16
 Видими 
22 Февруари 2005 22:15
Милите, те, компромис даже направили. Да ги ожали човек
22 Февруари 2005 22:37
...нямаше точна нагласа за определено министерство
И И Големанов също нямаше. Имаше, така да се каже обща нагласа и качества.
Най харесвам в ролята Калоянчев.
Между другото, добре е че са му "дали" енергетиката. Нали по география се учеше къде има полезни изкопаеми, откъде идва тока и т.н. От една страна може и да знае с какво горе-долу разполага, от друга страна в такава област трябва да си специалист за да навредиш, не е за всеки.
С въпросното назначение царя явно се подиграва с нас, с опонентите си и с "приятелите" си, които много скоро ще разберат за какво иде реч.
22 Февруари 2005 23:24
Само да напомня, че във футбола, освен играчи и тренйори има и съдия на мача.
Тоя, същия дето ще свири и края...
на играта
23 Февруари 2005 03:25
Да си министар е наи лесната служба.Там не требва образование за6тото ни6то нема да работи6.Но за не6то по така си требе и акул и образование за да се хареса6 на министара и да те даржи на ба4кане.
23 Февруари 2005 04:47
Айде и аз ще направя компромис. А бе що не си е... п..... м.......
23 Февруари 2005 08:53
СТИГА с този политчески "СПАМ"!!!! Вече всички новинарски емисии напомнят тези по Тошово време - "Бяха проведени срещи на най-високо ниво, обменени мнения по редица въпроси "от взаимен интерес"...Високо бе оценено...Изразено бе задоволство..."и десетки още шменти капели, с които се правят опити да се скрие, че ЦАРЯТ Е ГОЛ Това стана ЯСНО на всички Българи!!!
23 Февруари 2005 09:02
Аз обаче лично за себе си и преди и сега няма да направя компромис със съвестта си и ако гласувам, то със сигурност няма да е политически помияри като НДСВ, НВ, ССД и нЕкои други тъмни балкански субекти!
23 Февруари 2005 09:27
е вярно компромисно ги допуснаха до властта, но до изборите всички активни действия на натрапниците ще бъдат блокирани и отлагани във времето, хитър е чичо сакс, хитър еее
23 Февруари 2005 09:59
Тия таралежи са абсолютни тъпаци и дилетанти в политиката въпреки , че велинградския бияч / разбирай Кошлуков / , се смята за умен. Оня келнер станал министър , голяма работа , за три месеца квото открадне това ще му остане . Вярно е , че ги поставиха на пързалката . Три месеца ще се пъчат само и после ще ги изритат , като не забравят да му заврат по един фишек в задника , за да им е кеф като ги гръмнат в сезона на пернатия девеч.
Ако бяха участвали в свалянето на Сакса политическия дивидент щеше да е много по-голям , но тях ги интересуват само паричките. Сега ще видите какви жалки опити за приватизация в енергетиката ще се правят за трите месеца.
23 Февруари 2005 10:01
Компромис или компромат?
23 Февруари 2005 10:10
А бе форумци , кажете нещо за Нинчето бе. Съвсем я забравихте горката . Пък тя се надява на вас да я издигнете в очите на слепите във форума.
Знам , че освен за чукане за друго не става , но поне добре ли го прави ? Някой има ли преки впечатления а ?
23 Февруари 2005 10:59
За Нинчето в момента злите езици разправят, че била дълго време горда носителка на прозвището Нина Чепа.Другите и популярни интимни прозвища са Минету и Поразяващата Уста.Любимия и девиз бил:" Make love as a war!"
23 Февруари 2005 11:24
Що не виждате какво става с Българията, а се врете между кракана на Нинчето, то всичко е до време, но разсипват България, и колкото по-малко време им остава, повече бълзат.То котета много.
23 Февруари 2005 11:47
Ми то на Българията между краката място не остана, няма къде да се завреш, та бягаш далече...а на Нинка котето било като на еврейската принцеса-винаги топло и влажно, а място имало там като в Тетевенската пещера, та трябвало да слагат табели да не се загубиш!Само че табелите били на еврит, и само на задния вход имало табела на турски, пишело "Внимание, ГАРАЖ!"
23 Февруари 2005 14:29
Антиопов, верно ли бе? Майчицееее .... Искам да го пипна - по колко зема
23 Февруари 2005 15:53
Кариера, др.Старшина, това се нарича кариера!От дъвка за минет да почне и министърка да стане, евалла, бравос машаллах!Преди вземаше по 5 лева, стигна дотам че дигна цената до 25 $, ама сега като министърка сигурно по комисионка за чикия ще взема.Ха наздраве!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД