:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 235
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Учителка изнасяла деца за педофили в Германия?

Разследван немски хомосексуалист е осъден у нас
Българската прокуратура, министерствата на външните работи и на образованието започнаха спешни проверки по скандал с наши малолетни ромчета, с които е била захранвана немска мрежа от педофили.

Наша учителка е посочена като съучастничка в канала, за който съобщи предаването "Репорт" на Първа германска телевизия, излъчено в понеделник вечерта. "Износът" е ставал със знанието на немското посолство, което е издавало визи на малките, и институции в Берлин, твърди авторитетното предаване. В него бяха показани официални покани, издавани от главния заподозрян по случая Дирк Хозанк, в които като цел на пътуването е дадено "гостуване", а под роднински връзки е указано "познати". В България пътуванията на децата са били организирани от учителката по музика в Добрич Марияна Николова, твърдят немските журналисти. Тя бе показана все още като преподавателка в класната стая. Според "Репорт" учителката е помогнала в изпращането през 2000 г. на 12 деца, които, както се доказва със снимков материал, по-късно са били продавани против волята им на педофили в Берлин.

Просветното министерство настоя вчера да получи цялата налична информация, за да може да разпореди проверка. От ведомството съобщиха още, че Марияна Николова е работила в Добрич, но впоследствие се е преместила във Варна.

"Не сме имали никакви оплаквания или сигнали срещу Николова. Тя сама реши да напусне и да се премести преди 3 години", коментира Маргарит Георгиев, директор на училище "Панайот Волов" в Добрич. Актуалното работно място на Николова във Варна не е известно.

Германецът Дирк Хозанк, който в момента е следствен в родината си, бе осъден условно за педофилия в Бургас още през 2002 г. При произнасянето на присъдата обаче по-известният с псевдонима Чичо Алекс, вече бе напуснал страната. А по време на делото магистратите не счетоха за нужно задържането му под стража.

Немецът бе обвинен за сексуална гавра с три деца от ромски произход, две от които братя, на 8 и 14 г. По това време той се подвизавал в България като турист. Предложил на момчетата да ги вземе в Германия и те приели. С радост, както признаха пред съда - той бил първият човек, проявил загриженост за тях. В чужбина се чувствали прекрасно - хранел ги, обличал ги, къпел ги. С нетърпение очаквали кога пак добрият Чичо Алекс ще ги покани.

Двете братчета нямат баща, а майка им е подписала разрешение да пътуват зад граница. Целта на визитата според документите била образователен курс. Така децата са посетили Германия през 1999 г. със законни немски визи, издадени от германското посолство. Присъдата срещу Хозанк бе условна и толкова малка, защото децата признаха, че са хомосексуалисти и не са били насилвани, обясни за "Сега" тогавашният районен прокурор на Бургас Любомир Петров.

Външно министерство е дало указания на нашето посолство в Германия и на генералното ни консулство в Мюнхен да проучи тези факти, заяви говорителят на МВнР Гергана Грънчарова.

"Явно някой е намерил нишата и е заобиколил закона. Но ние можем да работим едва след като МВР извърши издирвателната работа", каза също пред БГНЕС Галина Василева от Агенцията за закрила на детето.

Лидерът на ромската партия Евророма Цветелин Кънчев вчера направи официално запитване към посланика на Германия д-р Харалд Киндерман какви мерки е взело правителството му, за да бъдат наказани виновните.



--- Категорично отхвърляме обвиненията, че служителите на посолството в София са знаели, съдействали и допускали издаването на визи, за да бъдат извеждани деца от България и предлагани на педофили в Германия. За това няма доказателства и никакви факти не говорят в подкрепа на подобни твърдения, заяви за БГНЕС снощи говорителят по правните и консулските въпроси на германското външно министерство Ролф Анкерман.
14
881
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
14
 Видими 
22 Февруари 2005 23:11
Корумпирани служители на германското посолство - маи вече не учудва никого. А за даскалицата, ако се окаже че е знаела на какво е садеиствувала - присадата и може да баде само една...

Редактирано от - bot на 23/2/2005 г/ 10:15:02

23 Февруари 2005 02:52
Присъдата срещу Хозанк бе условна и толкова малка, защото децата признаха, че са хомосексуалисти и не са били насилвани/// Сладки малки циганета, как да не им се нахвърлиш!!!Да вземат всички педофили в Германия(никъде другаде няма толкова много извратеняци) да си приберат по 3, ще се изнесат всички мангали завинаги от БГ.А чичко Алекс, ако го бяха съдили в Германия, въпреки че циганетата ги е сърбяло щеше да изгние в пандиза.
23 Февруари 2005 03:02
Антилопов, ака чичето пак беше в УСА щеше да изпита многократно ласките на черните си сакилииници в течение на далги години. След евентуалното му излизане от панделата щеше да баде в спецялен списак на Интернет-а, кадето (аццординг то Меаган Лаw) всеки може да провери адреса на наи-близко пребиваващиъа педофил. И тогава следва задалжителната реакциъа - американски домакини и сапрузите им по цял ден протестиращи пред местното кметство с настоъаване педофила да баде изселен от техниъа квартал. В резултат педофила си спомня с умиление времето прекарано зад решетките. У демократична Бугарска обаче - условна присада, ми таи де тои чиляка германец, така-а, може ли?

Редактирано от - bot на 23/2/2005 г/ 10:15:14

23 Февруари 2005 03:42
Старо, така си е!Ама да не би случайно от Европата да кажат:"Тия лошите и прости българи дискриминират не само циганите, турците(като например Догана) ами даже и педофилите! Я да си стоят извън ЕС!"
Та затова много умно и далновидно решение на безпристрастния български съд.Само да видим учителката какво я чака:аз смятам че няма да и се размине с по-малко от 5 годинки!За българи-толкова, да не са нещо немци случайно!
23 Февруари 2005 04:03
Азис: Ще пея в парламента, ще им скъсаме задниците на политиците
[ 2005-02-23 ]


Фолкпевецът от ромски произход Азис ще се кандидатира на изборите като депутат от партията на Цветелин Кънчев, стана ясно от интервю на двамата по Нова тв вчера сутринта.

Миа Сантова: Добре дошли! Разбрах , че сте си сменили името и вече официално се казвате Азис. Как да се обръщам към вас - г-н Азис или само Азис?
Азис: Както желаете.
Миа Сантова: Как ще коментирате помените в кабинета?
Азис: Крайно време беше, но след дъжд качулка.
Миа Сантова: В качеството ви на председател на комисията по култура на Евророма как гледате на смяната на министъра на културата г-н Абрашев с госпожа Чилова?
Азис: Смятам, че нещо би се отразило на културата, ако аз вляза там. Тогава ще има големи промени.
Миа Сантова: Какво например?
Азис: Времето ще покаже. Кънчев (б. р. - Цветелин) той има идеи, но ако ги лансира сега, преди изборите, те могат да бъдат откраднати. Знаете, че се плагиатства от нашите идеи.
Миа Сантова: Смятате ли, че министър Абрашев беше успешен?
Азис: Не. Не мисля, че и госпожа Чилова ще е успешна. Според мен човек трябва да е по-близо до хората, да познава повече българската култура, да е бил между тези хора, за да разбере те какво искат и от какво имат нужда. Ще пея по време на парламентарен контрол, ако трябва ще им скъсаме задниците на политиците, за да идват на работа.
Миа Сантова: Каква е целта ви, г-н Кънчев?
Цветелин Кънчев: Целта е колегите да си вършат работата. Не е познат този начин, но е по-добър от една празна зала, нали? Мисията на Азис и неговите колеги е с разбираеми послания, които много по-лесно ще влязат в сърцата на хората.
Миа Сантова: А кой ще прокара политиката?
Цветелин Кънчев: Ние, политиците, как кой?
Азис: Аз съм гарант, че ще се случи всичко, което се каже по нашите митинги, което сме обещали, защото аз не мога да се покрия от хората.
Миа Сантова: Колко са фолкзвездите, които сте привлекли на своя страна?
Цветелин Кънчев: Достатъчно.
Миа Сантова: Къде ще водите листа?
Цветелин Кънчев: Във Варна. Там мисля, че листа има и Надежда Михайлова.
Азис: Аз мисля, че нямам конкуренция в лицето на никого, нито на Надежда, нито на който и да било. Все пак Азис е Азис.
Миа Сантова: Депутатът Азис каква политика ще води - лява или дясна?
Азис: Централна. Това значи: там, където са най-либералните хора, там заставаме и ние.
Миа Сантова: Кой български политик харесвате?
Азис: Симпатизирам на Ахмет Доган и на Симеон Сакскобургготски.
Цветелин Кънчев: Ето, отговори и на предния ви въпрос.
Миа Сантова: Вие го казахте.
Цветелин Кънчев: Вие вярно ли щяхте да имигрирате в Англия, ако Азис стане депутат? Казали сте го във вашето предаване.
Миа Сантова: Добре, убедете ме, че трябва да остана.
Азис: Ако вие нямате вътрешно усещане и желание, няма как да ви убедим.
Цветелин Кънчев: При нас имаме твърд процент избиратели и колебаещи се. Тепърва ще убеждаваме чрез послания и програми.
Миа Сантова: Освен присъствието в пленарна зала какво друго би трябвало да прави един депутат задължително. Какви качества трябва да има?
Азис: Най-малкото да не гласува с чужди карти.
Миа Сантова: Вярно ли е, че сте направили такава песен?
Азис: Да, но още сме в процес на работа.
Цветелин Кънчев: Досега сме се нагледали само на народни представители, а не на представители на народа. Азис е. Ето, той е успял - тръгнал е от нулата, спечелил е народната любов. Какво по-хубаво от това?
(Излъчено по Нова тв)
23 Февруари 2005 05:16
По добре е Азис да попита къде е добрият чичко-педофил Алекс. Така ще му се израдват другите добри чичковци в Германия, че ще му пръснат......
23 Февруари 2005 07:13
Антилопов, разбрах ти тонкио намек! Уф, па ка сам са не сетил?

Редактирано от - bot на 23/2/2005 г/ 10:26:01

23 Февруари 2005 07:25
"Присъдата срещу Хозанк бе условна и толкова малка, защото децата /...братя, на 8 и 14 г./ признаха, че са хомосексуалисти и не са били насилвани, обясни за "Сега" тогавашният районен прокурор на Бургас Любомир Петров. "
Чудно ми е как дете на 8 години си признава, че е с хомосексуални наклонности? Кога се осъзнало, кого поело по лявата лента...

Параграфе, намекът ти е, че като пращаме циганета на запад да ги обработват, те ще се върнат като новите Азис ли?
23 Февруари 2005 08:42
Кога ще го омъжим азис за Дирк Хозанк?
23 Февруари 2005 10:33



Според в. "Черно море" обвиненият в педофилия с български деца германски гражданин Дирк Хозанк е бил продуцент на Лили Иванова.

"Категорично отхвърляме обвиненията, че служителите на посолството в София са знаели, съдействали и допускали издаването на визи, за да бъдат извеждани деца от България и предлагани на педофили в Германия. За това няма доказателства и никакви факти не говорят в подкрепа на подобни твърдения", каза говорителят по правните и консулските въпроси на германското външно министерство Ролф Анкерман.
Според него немски визи са издавани по покани от Дирк Хозанк на деца през 1999 г., когато още не са били известни педофилските му наклонности. След ареста на Хозанк през 2000 г. в Бургас, в посолството са били информирани и повече не са издавали визи, подчерта Анкерман. Той обвини родителите на децата и българския граничен контрол за това, че деца са напускали страната и след отпадането на туристическите визи. Германският педофил Дирк Хозанк от Гернероде (бившата Източна Германия) бе осъден от Бургаския районен съд за сексуална гавра с непълнолетни на 8 август 2001 г. Присъдата е условна за година и половина и е произнесена задочно, защото Хозанк вече е бил в Германия. Той не е обжалвал решението на съда на втора инстанция.
"Българските власти си свършиха работата изключително бързо", коментира Андреа Цюкерт, едната от авторките на излъченото в понеделник по Първа немска програма предаване "Репорт Мюнхен". Тя каза още, че следствието срещу Дирк Хозанк във Федералната република "се влачи и не се работи интензивно" и че журналистите се опитват от три години да получат коментар на немското външно министерство по случая. Подобни репортажи били излъчвани през 2002 и 2003 г., но официален коментар така и не е последвал.
Пред БНР учителката по музика от Добрич Мариана Николова разказа, че при излизанията на танцовия състав в Германия не е имало никакви инциденти и че наистина е попълвала молби на нейни познати за получаване на визи, но не е имала никаква представа за истинската цела на посещенията. "Много съм изненадан от тази информация", сподели за Радио Добрич нейният съпруг Никола Николов. Той каза, че през 2000 г. е ходил в Германия на турне с ръководения от него танцов състав ”Зорница” при училище “Панайот Волов”. Тогава в групата са били включени 12 деца и всички те са се върнали обратно в България след края на турнето. От 3 години Марияна Николова живее и работи във Варна.
Българските служби са действали адекватно, немското посолство не е съдействало за извеждането на деца от България - как тогава е схемата за снабдяване на педофили е функционирала безупречно в продължение на 3 години?
Явно има тук има нещо съвсем сбъркано, както казва немският вестник Mitteldeutsche Zeitung: "Ако е вярно това, което досега във външното министерство се разказваше само на ухо, то служителите на германското посолство в София ги очакват разправии, пише германският вестник Mitteldeutsche Zeitung. В посолството в българската столица от есента на 2001 г. в продължение на дълго време “дясната ръка не е знаела, какво прави лявата”.
Припомняме, че скандалът тръгна с голяма сила в понеделник вечерта в авторитетното политическо предаване "Репорт", което разследва как малолетни деца от ромски произход били изнасяни за педофили в Германия със знанието на посолството на Германия в София и други институции в Берлин.

23 Февруари 2005 12:24
Евалла на даскалката! На това му казвам аз "доходоносен" занаят. Ми тя няма да се мъчи с нейната 200 левова заплатка я! Паднала и е "пазарна" ниша - решила е проблена на чичкото в немско, с мераци към малки моргави момченца. От транфера на мангалчетата е смъкнала комисионна най-малко 15 х. евро. Обзалагам се!
23 Февруари 2005 13:28
Що се занимавате с тия?
23 Февруари 2005 16:49
децата признаха, че са хомосексуалисти
Първо, както и Стругацки посочва(т), как едно дете може да се определи като хомосексуалист?
И второ - хомо или не - това си е педофилия.
23 Февруари 2005 20:08
Някой може ли да ми каже аджаба ЗАЩО цинганските отрочета дето нямат ни най малко общо с мен, дето цвят, фоклор, култура, раса и физиология ако щете им е различна, че 14 годишни циганки изтрелват деца като многодетни кобили и околоплодните води хвърчят из целия катун, ЗАЩО държавата най отговорно ги представя по всички медии като БЪЛГАРЧЕТА???
Защото тая сган е бил най големия мародер за Българите по време на
Априлското въстание където загина цвета на тоя народ?
Защото това е бъдещето на тая страна не само в демогравски план?
ЗАЩО шепа придворни лакеи маскарят и без това мръсното вече име на
Българите? Че това са си ЦИГАНСКИ деца и точно родителите им най съзнателно са ги пращали на чичковците в немско.
Това нормални хуманоиди ли са, че аз да се интегрирам с тях?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД