:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 301
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Мехмед Дикме: Симеон е вторият ми баща

Снимка: БТА
Премиерът Сакскобургготски ще остане като мой втори баща, той се съгласи да съм част от неговия екип и стоеше зад всяка моя идея. Така отстраненият министър на земеделието Мехмед Дикме благодари на министър-председателя в пламенна реч пред репортери в Пловдив. Той обаче поясни, че е подал сам оставката си, но не каза на коя дата. Само уточни, че това е станало доста след 26 януари, когато Лидия Шулева е връчила молбата си на Симеон.

Дикме не съобщи и дали решителната му стъпка е свързана с продажбата на "Булгартабак", но припомни, че още преди Коледа е определил сделката като огромен тест за българските политици. Бившият министър е категоричен, че няма да приеме никакъв пост от която и да било държавна институция и с това разсея съмненията, че би станал съветник на президента Първанов.

Дикме отрече да има личен конфликт с партийния си шеф Ахмед Доган, напротив - щял да изрази признателността си към него още на първото заседание на ПГ. "ДПС е моята партия", добави бившият министър и обяви, че ще заеме мястото си в парламента, за да работи за предстоящите избори. "На тях ДПС ще се яви самостоятелно", съобщи още той.

Мехмед Дикме изреди и няколко неща, които земеделското министерство не е свършило по време на мандата му - ускоряването на комасацията, прокарването през парламента на закона за националната горска компания, както и привличането на достатъчно инвестиции за поливното земеделие. Той уточни, че, когато нещо не върви, отговорността се поема от ръководителя, а не от подчинените.

Дикме коментира още, че продажбата на "Булгартабак" трябва да стане скоро. "Ако холдингът не бъде приватизиран в близко време и на по-висока цена, държавата ще има сериозни проблеми", прогнозира бившият министър.
29
1185
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
29
 Видими 
22 Февруари 2005 22:28
я па тоя кво се фали, за 4 години на сички ни стана баща
22 Февруари 2005 23:02
С риск да не се хареса някому, искам да направиъа следната забележка. Не отива на политик заемал виш ранг да прави заъавлениъа от рода на тези, добре известни от времето на бащицата Сталин и неговото обкражение. С горното, Дикме, известен наи-вече с подозрениъата за афери сас зарнениъа резерв на страната и обращението "гяур" кам подчинените му от БГ проижод доказва само, че подлизурството не му е чуждо и (или) че има от какво да се притеснява. Схто се отнасиъа до самото величество, такива изявлениъа на подали оставка министри внушават мисалта, че наи-малкото е саздал един култ кам личността си и (или) че манипулира подчинените си.
*
В тон с горното заъавление, не ми остава нищо друго освен да вазкликна: "При толкова бащи, да не каже нищо за единствената си маика?!"

Редактирано от - bot на 23/2/2005 г/ 10:27:05

22 Февруари 2005 23:41
Олд Емигрант [имг]хттп://форум.скъцоде.цом/имг/тхуп.ги ф[/имг]
все истини говориш за суяление.
време е да се махнат тиq турци от Парламента и от Булгаря

Редактирано от - bot на 23/2/2005 г/ 11:56:28

22 Февруари 2005 23:57
Чух го това днеска и дълбоко ме впечатли.
И се сетих и Кунева като изрева при Бареков, че тя със Симо си е свикнала, него си го обича и иска пъъък.
И за сетен път ми мина подозрението, че Симо си е цар та цар с обкръжение от верни васали-придвори.
А народа да яде пасти.
Народ в уравнението няма, царят си изживява царуването.
Малко, но от сърце.
Симо знае, че няма да стане цар, що нема да има монархия, но му е намерил цаката поне да изимитира царуване.
То затова навсякъде сичко вече е имитация.
Той имитира царуване, тиквите имитират демокрация, ние имитираме благоденствие...
23 Февруари 2005 00:06
В день когда исполнилось мне 16 лет
Моня подарил мне вязаный жилет...

Ах ты, беспризорное дитя Поволжья

Редактирано от - ясенево на 23/2/2005 г/ 00:08:48

23 Февруари 2005 01:49
Това е поредното потвърждение, че немско-италиянският мелез твори изкуствени мелези и е в основата на появата в България на генномодифицирани организми! Няма страшно и ГМО някога ще станат хора! Лошото е, че организАма ще се върне в парламента (като народен предател, уф, представител) и пак ще говори (по конституция) от мое и ваше име, а не само от името на "тези дето ми гласуваха"!

Редактирано от - Zaro на 23/2/2005 г/ 01:55:21

23 Февруари 2005 04:41
Аз досега си мислех , че турците имат хареми от жени. Ама на това дикме мамаму май е имала харем от мъже?
( да не забравяме , че Доган му е първият баща , Симо се явява втори , а задължително има и още некой, дето е свършил работата...)
23 Февруари 2005 04:59
Цирк с цар, фес и комунисти. Не мога да понасям мижитурки, лакеи, принцове, царе и царици. За комунистите - те си знаят...
23 Февруари 2005 05:31
Че Дикме се е изцепил-изцепил се е.Нито Монката може да му е тати, нито пък е негова работа да каже на аграрна изложба дали ДПС ще се яви самостоятелно на изборите.Което все повече ме кара да си мисля, че наистина не е в добри отношения с Доган.
Но като гледам как на некои форумци са им потекли лигите, все повече се убеждавам, че ДПС е ЕДИНСТВЕНИЯТ правилен избор на гласоподавателите от малцинствата.
*****...

Редактирано от - bot на 23/2/2005 г/ 10:28:09

23 Февруари 2005 06:03
Е, досега не съм чул някои напуснал или махнат от премиер/говоря за България/ министър след това да продълзава да увазава истински премиера. Това Е СИМЕОН.САМО ТОИ е достоен за УВАЗЕНИЕ.Разбра ли KAILY! Не е до това дали ще се мисли за цар или като Иван Кoстов за Наполеон, но не съм чул некои да казе една добра дума за Костов.Аиде помислете си защо е така.Това не е като да си член KAILY на Сциентолозката църква, за която си мислиш, че в USA оказват особено внимание.KAILY, макар че имат office на Time Square, то много хора от Манхаттан не знаят за саществъването на такава религя, секта, църква.А американците са пуритани и религиозни хора като цяло.
23 Февруари 2005 06:22
Не знам дали всеки който ти такова майката ти става баща. Щото тогава бай Симо може да е баща на целия български народ. Особенно на по глупавите дето гласуваха за него, там нещата са и по любов.
23 Февруари 2005 07:06
[б]Баъ Хасане[/б], не очаквах да ти хареса моя постинг ама и ти с тиъа курви, лиги, по-здрави, прави и резани още един пат доказа, че крушата не пада по-далеч от дарвото.
*
Много злоба бе, недеи така хич не е здравословно. Един куп простотии и нищо по сащество.

Редактирано от - bot на 23/2/2005 г/ 10:28:31

23 Февруари 2005 09:01
Бай Хасан с ***** е от тия дърти магарици дето си знаят верния път и все по него си ходят !

Редактирано от - bot на 23/2/2005 г/ 10:28:55

23 Февруари 2005 09:24
Брей много кандидати да са осиновени от Сакса! Дикме сега трябва да слушка двойно повече от преди, за да не ревизират сделките на брат му.
23 Февруари 2005 09:25
pl, жестоко изби рибата!
23 Февруари 2005 09:42
Тоз тукмак Тиквето / Дикмето / беше нарочен от Доган още през пролетта , но сега му се падна сгоден случай да го изрита. Доган доказа , че не търпи помаци в партията си още повече на отговорни постове. Иначе Тиквето не спря да се хвали и когато го изритаха. Видите ли друг , като него нямало , ако не беше той нямало да договорим по-добри условия с ЕС . На сичкото отгоре Мадритския конкистадор му бил баща . Мдааа , не съм чувал обаче оня да е завъртал преди 40-50 години около Ардино. Иначе оня дето викаше на българите "гяури " ще видите какви ще ги надроби за три месеца. Като си помисля какво крадене ще падне от държавните лесничейства - призлява ми .
23 Февруари 2005 10:01

Мехмед Дикме: Симеон е вторият ми баща - а първият е соклето, поради което се е породила малка ревност, в резултата на което доги му наби канчето и го върна към корените му, за което пък текмето му беше много признателен


23 Февруари 2005 10:21
Ще се съглася с bill , че прави добро впечатление отношението на Дикме. Като чета обаче реакциите на повечето форумци, такова цивилизовано поведение май ни изненадва... Що тъй ва?
23 Февруари 2005 10:22
'баси плонжа!
23 Февруари 2005 10:46


"Премиерът Сакскобургготски ще остане като мой втори баща, той се съгласи да съм част от неговия екип и стоеше зад всяка моя идея."

Естествено е за един тъп и необразован мелез да стои зад всяка идея на гъзолизците си, че то иначе Височайшата Му Тъпа Тиква освен "Вервайте ми!" друго може ли да роди?
23 Февруари 2005 11:31
То, наистина, к, вотибало, туй изляло.
23 Февруари 2005 11:46
ЕСТЕТ,
23 Февруари 2005 11:51
Абе Хасане ти не разбра ли, че над 90% от форумците нямаме нищо против редовите български граждани, били те турци, помаци или дуги, но такива пооблажили се, като теб от ДПС-то, БСП-то, СДС-то, НДСВ-то........ не ги ПОНАСЯМЕ!!!!!!!!!
23 Февруари 2005 12:04
В рояка спомени свещени,
де моя дух сега се губи,
се твоят образ въжделени
духът ми, татко, среща, люби.

Ти люлката , царю, люлял си
със песни жалостно-упойни,
над мен по цели нощи бдял си
през мойте нощи безпокойни.

Под твоето крило растял съм,
наяквал съм под грижи мили,
от твойта реч и взор черпал съм
и радост, и духовни сили.

Душата ми от теб научи
да мрази, да обича страстно,
от твоята душа засучи
любов към всичко, тук прекрасно.

Ти ме роди, но ти ми даде
и светлото, що в теб блещеше,
ти и човека в мен създаде -
ти два пъти ми татко беше!
23 Февруари 2005 12:44
Начи да кажа.
Не върви на коскоджа ми ти министър-човек на отговорна и висока длъжност, да се държи като синче на шефа си.
Вдетинено ми се чини, неадекватно.
Човек инфантилен и с неизживяно детство.
Щото едно е да уважаваш некой, друго е да викаш, че ти е като баща.
Променя се отношението.
А кажи ми какво ти е отношението, за да ти кажа какъв си.
Че те бащица викат в мафията май само? говоря за възрастни мъже, обръгнали на студ и пек.
23 Февруари 2005 13:26
Какъв турчин е Дикме? Турчеещ се помак! Много знае баща си той - тя майка му не го знае ...
23 Февруари 2005 13:34
Когато някой мъдър цар след тежкък труд потърси мир
и умори се да мъдрува,
събира той разкошен пир и в най-големия му жар
решава да се пошегува.
Корона кривнал настрана, с усмивка хитра на уста,
на своя златен трон се качва,
и сред гробовна тишина той, горд от тая висота
великолепно се изхрачва.
И всички храчката следят (те виждали са неведнъж
историята вечно съща),
че щом се лепне въз ликът на някой тлъст държавен мъж,
тя в златен орден се превръща.



Е, тва е наградата за онова хюмне, което наричаше колегите си в Министерството на земеделието гяури.
От заместник-министър, стана министър...Царска милост.
23 Февруари 2005 13:36
Ей старши, значи помак е? Сега си обясних много нещта.
23 Февруари 2005 13:37
Докторе,
Орден ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД