:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 309
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Враца бе обгазена след пожар



в химическо предприятие вчера. Повишена бе концентрацията на серен диоксид над допустимите норми след пожара, избухнал в серовъглеродното производство на "Хименерго", собственост на фирма "Камибо". Пожарът е извън площадката на химическия завод "Химко" и няма общо с неговите мощности, уточниха от "Индагро България", наемател на торовия завод.

След 6 часа концентрациите на серен диоксид са намалели и са влезли в нормите, уточниха от РИОСВ-Враца. От инспекцията твърдят, че няма опасност за населението. Пожарът избухнал към 5 ч. сутринта при пускови операции, когато се запалил бак с керосин. Няма значителни щети и пострадали.

Прави се проверка кой е виновникът. Това е третото обгазяване за този месец от серовъглеродното производство във Враца.



Всички автомобили на газ пропан-бутан



да бъдат маркирани със специални стикери е поискал шефът на пожарната ген. Кирил Войнов от Министерството на транспорта и съобщенията, съобщи сам той вчера. Идеята е да се предупреждават огнеборците, че възпламенилото се возило е на пропан-бутан, който трябва да се третира с различни химикали от тези, с които се гасят бензиновите и дизеловите автомобили. Войнов предлага стикерът да се поставя по време на годишния технически преглед. Все още от транспортното ведомство обаче не са отговорили дали приемат предложението.

2111 пожара по-малко в сравнение с 2003 г. са били гасени през миналата година.



Свинаров за трети път отиде в Ирак,



но този път посети българските бойци в база "Еко" в Дивания. Поводът за визитата е националният празник 3 март. Посещението отново бе държано в секретност. Заедно с министъра в Ирак са заместникът му Иво Иванов и началникът на ГЩ ген. Никола Колев. За празника нашите военнослужещи получиха мартеници, изработени от деца от домове за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителски грижи. Свинаров се е срещнал с командира на Многонационалната дивизия "Център-Юг" ген.-майор Валдемар Сшипчак и с губернатора на град Дивания Жамал Замили.



Трима българи са заловени в Испания



заради фалшифициране и използване на кредитни карти, съобщиха вчера испански информационни сайтове. Според Ла вос де Астуриас първо в град Гихон били задържани двама души - 32-годишен българин и 35-годишният датчанин, издирван за обир във Валенсия, както и за предполагаемо отвличане на свой съгражданин. По-късно били арестувани още двама български граждани. Те били задържани в апартамент, в който били намерени 7 фалшиви кредитни карти. Ел комерсио дихитал пише, че целта на групата е била да купува с подправените карти бижута и кожени палта, предназначени за продажба в България.
566
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД