:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 238
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кабинетът в спор с президента - кой пръв предложил Желев за орден

Снимка: Николай Дончев
Идеята за награждаването на бившия президент Желю Желев с най-високото държавно отличие всъщност е на Симеон Сакскобургготски, съобщи правителственият говорител Димитър Цонев. Кабинетът реши да предложи на Първанов да издаде указ за ордена. Ден по-рано същата инициатива обявиха от президентството.

Писмото на Георги Първанов е от 28 февруари, а Симеон Сакскобургготски още на 25 февруари е поискал становище от министрите си, навлезе в детайли Цонев. Преди това премиерът лично разговарял с д-р Желев.

От президентството не забавиха отговора. Желю Желев ще бъде специален пратеник на държавния глава на Срещата на високо равнище по демокрацията, тероризма и сигурността в Мадрид, съобщиха оттам.

Днес бившият президент навършва 70 години.
14
927
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
14
 Видими 
03 Март 2005 00:58
"ЖЕЛЮ ! ИЛИ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА!!!"...
/преди беше така!/
А сега ?!...
Я, по-добре, МУ ДАЙТЕ
орден "Стара планина" !!!
03 Март 2005 02:45
Никога не съм бил фен на Желев. Но и никога не съм го плюл. Във всики случай отношенето ни към миналото е част от отношението ни към самите себе си.
Честит рожден ден!
На Жельо и на всички, за които този ДЕН е празник!
03 Март 2005 02:46
Тия ордени маи не са нищо повече от разменна монета между политиците. A, uzh bili darzhavno otlichie. Изключително сам заинтересуван колко БГ граждани (напр. форумци) смятат, че Зелю заслужава нещо друго освен затвор?
03 Март 2005 03:14
Аз например смятам че Желев заслужава нещо друго от затвор. Той май е единственият политик в България, който не е крал (поне не знам някой да е завеждал дела срещу него или фондацията му...!)
03 Март 2005 04:45
Най-голямата грешка на бай Жельо бе, че се съгласи да стане жертва на пазарлъка м/у СДС и БСП. . След като "предаде досието" на Петър Берон ми стана много неприятен. Някакси не беше честно..... вместо да му подадеш ръка, да му забиеш ножа. Тъжно ми беше , когато гледах , как на митингите на СДС го плюеха и късаха неговата книга.А той беше бащата на тази партия. Призна Македония , без дори да се допита до народа.Просто не му беше мястото в политиката. Орден Стара Планина...... честито ! Да си жив и здрав !
03 Март 2005 04:48
Аз го помня като невзрачен, слаб президент. Много подредени думи, малко смисъл и работа. Е, честито му все пак..
03 Март 2005 09:17
Желю Байрямдеревски, с орден Стара планина, да му е честит, все пак не му подаряват планината..., къде къде е Сакскобургготски покрай горите, и дворците сигур и орден ще му дадат.
03 Март 2005 09:23
Орден "Стара планина" отдавна загуби всякаква морална стойност, раздаваха го на какви ли не боклуци, мерзавци и дори антибългари. Да му го дадат на тоя жалък майкопродавец, помачуга и турски ибрикчия! То аслъ това им остава на батпутьо и първанчо шушумигата, да се хвалят едни други с жмулю жмулев, да се награждават с безполезни тенекийки и да си въобразяват, че са нещо за българите. Продажници!
03 Март 2005 09:38
Всяко нещо с времето си - Желев бе избран за президент от народа и си вършеше работата достойно - да му е честит рожденият ден !
03 Март 2005 16:48
Кабинетът в спор с президента - кой пръв предложил Желев за орден.

Трябва да осъзнаем с цялата си гражданска отговорност този много сериозен държавен проблем и да свикаме Референдум по въпроса другари, с Шекспировата диялема:да баде или да не бъде-накичена Жабата с медала?
03 Март 2005 17:31
редник,

в голяма грешка си - Желев беше избран и ръководен от БКП.
Справка - историята...
Лошо е да си късопаметен!
03 Март 2005 22:13
Зелката
е типично селянче-натегаче дето се е дърлило, за да блесне, пък те взели, че го изритали и той се писал десидент.
Като философ, както и като политик е нищожество. Тясно скроен е и за едното и за другото. Единственото му качество е, че не е крал, ама то и за това не го бива.
Един от големите виновници за разгрома на селското стопанство в България.
06 Март 2005 06:47
Мгх++, прав си за зелката. Ама той е марксист. А те, марксистите, са си такива. Не му се сърди много - толкова си може човекът.Да му се даде орден и да се бутне Улево.
06 Март 2005 11:03
В една книжка на Сегела за геройствата му в различни предизборни кампании в частта за България той пише доста подигравателно за работата си с жмулю. С екипа му дълго се чудели какъв образ да изваят от тоя тип, накрая стигнали до извода, че единствената възможност е образът на "селянин, който е чел много книги".
Параванов за пореден се доказва като помияр с тази награда. Батпутьо също. Ще припомня на форумците, че и тримата бяха избрани с гласовете на ДПС и на много голям брой циганор.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД