:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 296
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Външно: Лондон гони 850 българи

Възможно е 850 българи да бъдат върнати от Великобритания заради декларирано от тях желание за промяна на статута им на пребиваване. Това обяви заместничката на Соломон Паси Гергана Грънчарова. Толкова са молбите на нашите сънародници в българското посолство в Лондон. Документите са на влезли във Великобритания с цел туризъм или обучение, които се надяват да получат разрешения за упражняване на стопанска дейност.

Зам.-шефът на МВнР предупреди, че опитът им да променят основанието за престоя си на Острова е нарушение на британското законодателство. Затова Грънчарова очаква тези българи да бъдат експулсирани.

В. "Гардиан" съобщи вчера, че повече от 6000 българи и румънци, които неправилно са били допуснати във Великобритания, трябва да бъдат открити и депортирани. В публикацията се цитира изявление на консервативния председател на Общопартийната комисия за отчетност в Камарата на общините Едуард Лий. Изказванията му бяха направени, след като комисията публикува критичен доклад за скандала с визи. Миналата година той доведе до оставката на държавния министър за гражданството и имиграцията Бевърли Хюз.

Друг британски вестник - "Таймс", пък съобщи, че числото на неквалифицираните българи и румънци, които са получили визи, за да започнат собствен бизнес, е 7000.

"Усилията ни са насочени към промяна на визовия режим между България и Великобритания, така че до членството на страната ни в ЕС визите за нас да отпаднат", обясни Грънчарова. На няколко пъти британски дипломати обещаха, че това ще стане от 1 януари 2007 г.

До момента във Външно не е постъпвало нито едно оплакване на наш сънародник, получил отказ за издаване на бизнес виза.
6
583
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
03 Март 2005 21:07
Те гонят Българи от Англия, ние им се молим да дойдат в България, а когато дойдат ги гледаме все едно самият Бог е слезнал на земята за да ни донесе благоденствие! Англи4аните са ло6и хора, гадни са в 4ервата си и все пове4е 6те го разбирате
04 Март 2005 04:28
мамицата им английска НЕ ИМ ПРОДАВАЙТЕ КЪЩИТЕ СИ!!!!!
и се връщайте....връщайте се защото няма смисъл иначе

аре със здраве
04 Март 2005 16:23


Статията трябваше да бъде озаглавена по-точно "Лондон гони цигани от България ", защото всички европейски страни виждайки нашенските роми, имат представата, че това са именно българите.Затова ни гонят и в Словения още на границата.Такъв е нашенския облик в Европа! "Мургав"!
05 Март 2005 02:46
Абе Хикс не си мисли че ониа са толко застреляни и не могат да различат кои е циганин, то и италианци има мургави и то доста, че и французи, че дори и ниакои немец можеш да скиваш мургав, а да не говориме че има и ирландци мургави.Така че не е заради мургавината, и аз не обичам мургава кожа, но не е от мургавината, ами си е политика на запада и нищо повече!Европа е ебана работа, американскиа народ (не говора за политиците)са много хубави хора!
05 Март 2005 03:12
Абе чалгаджиски лумпени, никой не ви е викал и посрещал с тупанаи и кларинети в Кралството ясно ли ви е???.Я марш на бегом в "милата" ви родина & земен "рай"!
06 Март 2005 06:57
TheGrimReaper, що си се изтипосал на английски, бе , мамицата му на английскио ти прекор - - смотан като англичаните, дето са ти го вденали, та ча форума разбра.
Аз къщата си на село на извънземните ще я подаря - на англичанина я на давам !Щом ти така заповядваш. На некоя англичанка - зависи. Далече не всички са грозници. Само че хубавиците не са по джоба на Гошо .И не ходят пеша или в градския транспорт.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД