:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 279
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

София пред криза с боклука преди изборите

Парите за смет ще стигнат до май, изостава работата по закриването на сметището в Суходол
Столицата е изправена пред реална опасност да потъне в боклук точно преди парламентарните избори, предупредиха общински съветници. Едната причина е орязаният бюджет за трите фирми-концесионери, другата - че още няма решение на проблема със сметището в Суходол.

Миналата седмица СОС реши предвидените за концесионерите 53,6 млн. лв. да бъдат намалени на 48,6 млн. лв. Зам.-кметът Милор Михайлов е внесъл за обсъждане по комисии предложение за намаляване на годишната задача за почистването на града. По първоначално одобрения план тя е на стойност 57 млн. лв.

Кметът Софиянски е разплатил 7,2 млн. лв. стари задължения към концесионерите за свършена работа през ноември и декември м.г. с парите, предвидени в бюджета за 2005 г., въпреки че няма право да го прави, споделиха съветници. По сметки на съветниците до края на март ще бъдат похарчени 26 млн. лв., което е повече от половината от заделените 48 млн. лв. за цялата година. Това на практика означава, че до май няма да има пари дори за сметоизвозване. Според запознати СОС няма да приеме намаляването на годишната задача, а ще бъде внесено предложение за ново вдигане на парите на концесионерите.

Проблемът със сметището в Суходол също едва ли ще бъде решен в обещания срок 30 юни. Общината е внесла в екоминистерството предложение за шест площадки за опаковане на отпадъци и две за завод за обработка на боклука. Едната от площадките за завод е в Кремиковци. Според запознати обаче комбинатът от 1,5 г. не води преговори с кметството и там едва ли ще бъде построен завод.

Кметът отказа да отговори на въпрос на общинския съветник Тошко Добрев какво е крайното решение на проблема с аргумента, че част от информацията е секретна. Стана ясно също, че комитетът, който Софиянски трябва да оглави, още не се е събирал, няма и изготвен график със срокове и конкретни стъпки за решаване на проблема.



ОТЛАГАНЕ

Общото събрание на Общинска банка няма да е на 18 март, а на 15 април, обяви шефът на СОС Владимир Кисьов. Причината била, че "Държавен вестник" не можал да отпечата навреме обявата. СОС прие вчера критерии за избор на правни консултанти, които да помогнат на кметството да си върне контролния пакет акции в трезора. Консултантите трябва да установят дали има основание да бъдат заведени искове срещу шефовете на трите дружества ВиК, "Пътища и съоръжения" и "Софинвест", продали акциите си в банката без знанието на СОС.
10
1090
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
10
 Видими 
03 Март 2005 00:27
Да не би да бъркам нещо? Не беше ли най-скъпата кола в серийно производство, собственост именно на концесионера по сметосъбирането в София? Значи не е съвсем на загуба с този бизнес
03 Март 2005 10:10
Да-а, много "боклук" да очакваме по изборите...
03 Март 2005 10:49
София ще потъне в боклук от различни цветове: червени, сини, жълти, оранжеви, безцветни и другоцветни. И всички ще искат да ги изберем за да продължат да ни ограбват и продават. Не е ли по добре вместо да ги изберем, да ги изметем и да се отървем от сметта като негласуваме!!![ /darkred]
03 Март 2005 10:55
*****

Натиснете тук

Редактирано от - bot на 03/3/2005 г/ 11:16:40

03 Март 2005 11:00
пари при пари ходят , защо не и боклук при боклука -значи в Драгалевци, че това Кремиковци го задръстихме с тежки метали, утайката на обществото-Кр.затвор(Дон Цеци) а пък и някои от нашите политици трябва да се замислят за бъдещата си природна среда, ИДВАТ ИЗБОРИ и падат имунитети

03 Март 2005 11:13
ivan[e], считам че допусна неволна грешка. Според мен буклукът държи София.
03 Март 2005 14:36
А бе софианци- намерих ре6ение на проблема ВИ- ХВЪРЛЯЙТЕ В ПАРЛАМЕНТА. И без това дупката е празна
03 Март 2005 16:08
Абе тоз Маифянски що така прави "кризи"с боклука?
За да преспи електотата и откасне вниманието му от сомствената му криминални преступленя? Абе гратски винаги сам ви го казвал АЛЧНОСТА ЩЕ ВИ ЗАТРИЕЕ!!!!
03 Март 2005 19:15
Значи...
26млн. = 3 месеца = 8.66 млн. на месец
Максималната сума от 57млн.лв. за 2005 г. е заложено поначало да стигне за около 6, 5 месеца.
А това може само да цначи, че предварително и при най-доброто финансиране е заложено работата да не се свърши с оправданието че няма пари.
Друг е въпросът за реалното харчене на тези милиони по "предназначение"
04 Март 2005 13:46
ЕДИН ЧУЖД ПОЛИТИК БЕ КАЗАЛ, ЧЕ ЗА ПАРИТЕ, КОИТО СЕ ОТПУСКАТ ЗА ЧИСТОТАТА, СОФИЯ ТРЯБВА ДА !!!!!!!!!! БЛЕСТИ !!!!!!!!!!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД