:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 235
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Турция улеснява българските изселници да гласуват

Българските изселници в Турция ще могат да гласуват в толкова секции, колкото пожелаят българските власти. Това се казва в специално изявление на турското посолство в София. С него се опровергава разпространената информация, че нашите сънародници имали право да гласуват само в посолството ни в Анкара и в консулските служби в Истанбул и Одрин. Това би възпрепятствало 7000 души, които през 1997 г. са гласували, да упражнят правото си на избор.

Вербалната нота на турското Министерство на външните работи до българското посолство от 8 май 2001 г. по никакъв начин не бива да се тълкува като забрана или ограничение за гласуване, се казва в опровержението. Турското правителство щяло да направи всичко възможно, за да улесни гласуването на всички български граждани, живеещи в Турция.

Междувременно турската телевизия ТРТ съобщи, че турското вътрешно министерство е разрешило да се издадат паспорти на онези 50 000 души, които са отишли в южната ни съседка с туристически визи и живеят нелегално там след 1998 г.
744
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД