:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 297
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Софиянски връща дворец "Евдокия" на Симеон II

Общината ще продаде на царя имот от 975 кв. м в "Изгрев"
Снимка: Николай Дойчинов
Симеон II е подал молба в общината, с което иска да закупи общински имот от 975 кв. м на ул. "Райко Алексиев" 26. Кметството ще върне на Симеон и сестра му Мария-Луиза и бившия дворец "Евдокия". Имотът, който иска да закупи царят, е в съседство с двореца, който е бил национализиран. В момента в къщата е звено на общинската социална служба на район "Изгрев".

Молбата на Симеон II ще бъде разгледана на сесия на 23 май. Ако предложението бъде одобрено, Софиянски ще трябва да издаде заповед и да сключи договор за покупко-продажба по пазарни цени. Оценката ще бъде извършена от независими оценители.

"Нямам информация Симеон II да има други имоти на територията на столицата. Този терен е прилежащ към дворец "Евдокия" и не виждам проблем да му го продадем на пазарни цени", каза пред "Сега" кметът.

Дворец "Евдокия", който се намира зад кино "Изток", е масивна къща с разгъната застроена площ от 498 кв. м. Сградата е на 2 етажа, има изба и тавански помещения. Актуваното дворно място към нея в момента е 7185 кв. м. Заповедта за превръщането на имота от държавна в частна общинска собственост е от 25. X. 1997 г. Решението за връщането на имота пък носи клеймо от 6 октомври 2000 г.

В момента в "Изгрев" земята върви между $ 30 и 100 кв. м.
767
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД