:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 279
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Две бомби бяха взривени във Враца и Плевен

Заложиха взрив в колата на столични бизнесмени в Слънчев бряг
Неизвестни атентатори взривиха джипа на основен свидетел по делото за поръчковото убийство на Валентин Алексиев-Лисицата. Подсъдим по него е врачанският борчески бос Валтер Папазки, собственик на групировката "Империал".

Гръмнатият джип "Мицибуши Паджеро" е на 30-годишния Иво Илиев-Бръснаря, съобщиха от МВР. Колата е била паркирана пред бл. "Химик" в града. От взрива са потрошени прозорците на блока.

Бръснаря е работил за "Империал", но я бил напуснал през 1997 г. След като се разделил с Папазки, намерил пред апартамента си на ул. "Вежен" взривно устройство, което обезвредил сам. За сегашния взрив се предполага, че е за сплашване преди поредното заседание на делото срещу Папазки в началото на юни.

Друга самоделна бомба потроши вчера в плевенския кв. "Сторгозия" БМВ-то на 27-годишния Красимир Първанов от Плевен. Устройството е било поставен под предната лява част на колата. Пострадали няма. БМВ-то е с врачанска регистрация. Младежът е бил криминално проявен. Той е бил приятел на Камен Бълдъзанов-Куката, подсъдим за бомбените атентати срещу Съдебната палата в града. Куката е известен и с делото срещу него за кражба на ауди, а също така и с взривовете, поставени под негови коли.

Адска машина щеше да бъде задействана и в Слънчев бряг, ако возещите се в колата, в която е била поставена, не я бяха открили. Изпълнителните директори на хотел "Марица" в курорта, софиянците Светослав Тодоров и Георги Николов, намерили самоделна бомбата в служебния си джип "Субаро", съобщи полицията. Адската машина била поставена в пакет под задната седалка. Двамата я съзрели около 15.30 ч. във вторник. По това време Тодоров и Николов пътували из комплекса. Те се усъмнили, че някой е ровичкал в колата им.

Хотелиерите отнесли бомбата на плажа и се обадили в РПУ-Несебър. Часове по-късно спецове от София я обезвредили. Тодоров отрече да е получавал заплахи. Според източници от Тодоров и Николов работят за столичното дружество "Елеонора транс".
4245
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД