:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 277
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Михайлова отмени визита заради Либия и Македония

Костов свали Надежда от самолета за Варна

От Триполи потвърдили, че речта на Кадафи е точно цитирана
Заради проблемите около Либия и Македония външният министър Надежда Михайлова отложи планираното си гостуване във Варна, където трябваше да се срещне с абитуриенти по повод Деня на Европа. Тя е била върната буквално от самолета по заръка на Иван Костов. Това разясни пред "Сега" лидерът на СДС-Варна Благой Димитров.

Костов извика Михайлова на разговор заради Либия и Македония, съобщиха от правителствената пресслужба. От МВнР потвърдиха, че програмата на министърката е била променена в последния момент. Следим изключително внимателно развитието на обстановката в Македония и подготвяме всички анализи за Консултативния съвет по национална сигурност при президента, добавиха от ведомството на Михайлова. Оттам отказаха да разкрият какво конкретно се прави по Либия и дали има някакви нови поводи за тревога. По въпроса се работи планомерно, бе единственият коментар.

МВнР е получило официално текста на изказването на Муамар Кадафи от 27 април, в което той обвини 6-имата подсъдими българи, че са заразили 400 деца със СПИН по поръчка на ЦРУ или Мосад, и заплаши, че процесът срещу тях ще стане световен като този за атентата над Локърби. Текстът е бил предоставен от либийското външно министерство на посолството ни в Триполи и е получен в София малко след срещата на Надежда Михайлова с арабските посланици в понеделник. Той напълно съвпадал с публикуваното в либийската преса.

Полученото потвърждава анализа, който бе направен от Михайлова, обявиха от МВнР. Министърката заяви в понеделник, че изказването на Кадафи говори за политизиране на процеса срещу българите, а направената връзка с делото "Локърби" навява на мисли за опит медиците да бъдат превърнати в изкупителни жертви.

Тунизиецът Бакар и алжирката Амрани, които се явяват като международни наблюдатели на процеса в Триполи, ще участват в началото на другата седмица в конференция, организирана от Съюза на юристите в София, съобщи шефът на съюза Владислав Славов.
809
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД