:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,981,384
Активни 320
Страници 3,829
За един ден 1,302,066
Фонд "Земеделие" е празен, разследвайте стария кабинет, зове соцлидерът

Първанов при Симеон заради сушата

Двамата говорили на 4 очи за Добруджа, но и по други теми
Георги Първанов отиде на крака при царя вчера на "Дондуков"1, двамата поговориха 45 минути на четири очи. Според соцлидера, който сам поискал срещата, разговорът е бил само за бедственото положение в Добруджа. Премиерът така и не излезе да каже пред медиите си впечатленията си.

Първанов поискал да се осигурят стокови кредити за семена, торове и горива, да се разсрочат плащанията по заемите от фонд "Земеделие" и да се получи равнопоставеност при получаването на нови пари.

"Фондът е източен от бившите управляващи и няма да може да помогне на бедстващите земеделски стопани", каза още соцлидерът. Той пак е поставил въпроса пред царя за спецкомисия, която да разследва дейността на бившето правителство. Първанов щял да повдигне въпроса за наследството на кабинета и на парламентарен контрол.

Премиерът е поне частично запознат с тези проблеми, забелязал Първанов. Той отрече напълно да са разговаряли за президентските избори или за зам.-министри.

"Положението в Добричко е драматично, там ситуацията е бедствена", обясни лидерът на БСП. Заради тая суша, невиждана от 50-60 г., добивите на зърно са паднали до 235 кг на декар, а царевицата е 8 пъти по-малко от миналата година. Слънчогледът е изгорял, което може да доведе до нулеви добиви, съобщи Първанов.

Соцлидерът се опасява, че заради ниските добиви в Добрич има опасност кооперациите и арендаторите да не могат да покрият разходите по засяването на есенни култури. БСП смята да внесе в началото на есенната парламентарна сесия промени в законите за кооперациите и за земеделските производители.

Първанов изтъкна, че е "подчертано добронамерен" към новия земеделски министър Мехмед Дикме.
875
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД