:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,981,573
Активни 491
Страници 4,018
За един ден 1,302,066

Корнажев стана адвокат на роднините на подсъдимите в Триполи срещу Външно

Бившият правосъден министър Петър Корнажев е бил избран за адвокат от роднини на подсъдимите в Либия българи, които смятат да съдят Външно министерство и посолството ни в Триполи заради бездействие и неадекватни действия по случая.

Представители на три от семействата на обвинените медици са подписали пълномощни на Корнажев, заяви пред "Сега" съпругът на Нася Ненова - Иван. Той лично е подписал. Има съгласие и от страна на останалите роднини, но по технически причини те още не са подписали пълномощни, обясни Ненов. Съдебното разследване трябва да установи къде по веригата от посланик до външен министър са виновните, заяви той.

Искът ще бъде заведен по Закона за отговорността на държавата, разясни Петър Корнажев. Според този закон гражданите могат да искат обезщетение за незаконно бездействие на държавните органи или на длъжностни лица. Недоволните обаче трябва да докажат кое точно свое задължение не е изпълнил дадения орган. За образуването на дела то този закон не се внася предварителна такса, за разлика от делата по Закона за задълженията и договорите. В процесите задължително участва и прокурор.

Корнажев възнамерява да се позове и на конституцията, според която "държавата отговаря за вреди причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица".
1108
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД