:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,981,310
Активни 297
Страници 3,755
За един ден 1,302,066

Проверяват областните управители за досиета

Кандидатите за областни управители цял ден вчера диктуваха ЕГН-ата си в Комисията по досиетата, за да бъдат проверявани за връзки с Държавна сигурност и РУ на ГЩ. Депутатите от НДСВ гласуваха във вторник вечер кандидатите, повечето - анблок. Пламен Панайотов не пожела да обяви официално номинациите, защото трябвало първо да се съгласуват с ДПС. Областните управители бяха предложени от депутатите по региони. Според коалиционното споразумение между НДСВ и ДПС областните управители на Търговище, Разград и София-град ще ги посочи Ахмед Доган. В ДПС не знаеха имената на тримата си управители до късно снощи.

Кои са номинираните от НДСВ?





Гьока Хаджипетров - Пловдив





Стоматологът Гьока Хаджипетров е фаворитът на 10 от 12-те пловдивски депутати от НДСВ. Името му нашумя преди 2 г., когато бе изключен от СДС, защото работил за чужда политическа кампания. Д-р Хаджипетров тогава бе зам.-председател на общинския съвет на СДС в Пловдив. Обвиниха го, че е агитирал за общинския съветник Димитър Керин. Той изкара и 4-годишен мандат от 1995 до 1999 г. като секретар на общинския съвет. Брат му Димитър Хаджипетров по същото време беше кмет на район "Централен". Хаджипетрови са наследници на известния пловдивски търговец Гьока Хаджипетров и са собственици на апетитни имоти.



Яни Янев -Варна



44-годишният Яни Янев е адвокат, женен с две деца. Завършил е езикова гимназия във Варна с френски език. Следва в юридическия факултет на СУ "Св. Кл. Охридски". Потомствен юрист. До момента работеше в една кантора с баща си - Димитър Янев. Преди да стане адвокат е бил прокурор и съдия, член е на Варненската адвокатска колегия, чийто председател е депутатът от НДСВ Борислав Ралчев. Яни Янев е известен и с участието си в музикален състав "Нота Бене", в който пеят юристите във Варна.





Стефан Корадов - Бургас



Стефан Корадов е роден през 1952 г. в Бургас. Завършва механотехникум, а след това Висш икономически институт - Свищов. Той е дипломиран експерт-счетоводител. До 1982 г. работи в бургаския клон на БНБ, а до 1989 г. е главен счетоводител на Трансстрой-Бургас, след което става председател на борда на директорите на Свободна безмитна зона. Оттам през 1998 г. го отстранява Йордан Цонев, като преди това принуждава държавните предприятия, които имат акции в зоната, да изкупят още дялове, за да може държавното участие в нея да стане над 50%. Така Корадов е свален от поста. От 1998 г. е одитор на свободна практика.



Христо Христов - Благоевград



Той беше шеф на регионалната данъчна администрация до юли 1997 г., когато бе уволнен от Дора Андреева "в интерес на работата". До днес Христов е шеф на благоевградския клон на "Алианц България". Завършил е Школата по мениджмънт, шеф на която бе президентския съветник Красимир Ангарски. В отлични взаимоотношения е с вицепремиера Костадин Паскалев.





Мария Кънева - Стара Загора



Мария Нейкова Кънева е родена на 6 юли 1967 г. в ямболското село Тенево. Завършила е ветеринарен техникум в Стара Загора, след което започва работа в ДВСК - Нова Загора. В края на 2000 г. завършва право в Бургаския свободен университет. Още през първите месеци на следването си в Бургас започва работа като консултант по приватизацията на "Агробиохим". През 1999 г. става експерт в РЗОК, а по-късно зам. директор на здравната каса. Била е предложена за депутат от НДСВ, но 5 минути преди крайния срок за регистрация на листите сама си оттегля кандидатурата с мотив "лични причини".





Юсеин Бейтулов или Бехчет Керим - Търговище



Областната организация на ДПС в Търговище все още пази в тайна името на бъдещия областен управител. Местните са предложили зам.-кмета на Търговище Юсеин Бейтулов и кмета на Омуртаг Бехчет Керим. Днес ще се проведе заседание на депутатите от ДПС от района, на което ще бъде одобрен окончателно един от тях. По всяка вероятност обаче това ще бъде Юсеин Бейтулов. Той е 45-годишен, агроном. Повече от 20 г. работи в сферата на земеделието. А след местните избори от 1999 г. е зам.-кмет на община Търговище и отговаря по въпросите на земеделието. Бейтулов е семеен с две деца - син (Ибрахим) и дъщеря (Силвейбе). Съпругата му Мевзуне Бейтулова е директор на центъра за работа с деца в Търговище.



д-р Людмил Стоянов -Кюстендил



НДСВ издигна за областен управител д-р Людмил Спасов Стоянов, който беше координатор на предизборната кампания на движението в Кюстендил. Д-р Стоянов е хирург, роден е през 1962 г., и е един от най-добрите специалисти в Кюстендилската болница.





Калин Примов - Кърджали



Роден е през 1942 г. в Кърджали. Има диплома от ХТИ за инженер по металургия на цветни и редки метали. През цялото време е работил в Оловно-цинковия комбинат. Бил е главен металург и мениджър по инвестициите до 1998 г., когато се пенсионира. Женен е и има двама сина - на 36 и на 33 г. Двамата живеят в София, женени са и имат по едно дете. И двете внучета носят името на дядо си. Примов бе координатор на царското движение в Кърджали. Той бе и на 5-о място в царската листа в града. Родът на Примов по бащина линия идва от Смирна, днес Измир. Прадядо му се преселва в Хасково, където се ражда и баща му. През 1927 г. бащата на Калин идва в Кърджали, за да развива търговска дейност. Тук среща бъдещата си съпруга - смолянчанка. Семейството се мести в Кърджали много отдавна. Съпругата му е работила до пенсионирането си като лаборант-химик в ОЦК.





Кирил Блъсков - Русе



Кирил Блъсков е потомък на известна русенска фамилия. Той е икономист по образование, експерт в областта на финансите, бивш областен управител на Русе по времето на Любен Беров. В момента е директор на местния клон на БНБ, има втори брак. Член е на Атлантическия клуб.





Иван Иванов - Добрич



Иван Иванов беше четвърти в листата на НВСВ в Добричко.

Той е управител на частна фирма "Растителна защита и торене". Вчера той не искаше да говори в качеството си на областен управител. Заяви, че очаква назначението си от министър-председателя. Това най-вероятно ще стане днес.



Владимир Владов - Шумен



Владимир Владов е на 31 г. от Шумен. В момента е изпълнителен директор на фондация "Национална младежка инициатива". Първото си висше образование завършва във ВВВУ "Панайот Волов" в Шумен, с гражданска специалност по по изчислителна техника. Второто получава в УНСС като магистър по стопанско управление. В момента завършва маркетинг във ВТУ. Женен, с един син. За поста е бил предложен лично от царския депутат Светослав Спасов, с когото се познавали от студентските младежки организации.

Владов се е занимавал с частен бизнес от 1993 г. Той слага началото на търговията със спортни стоки в града, а няколко години след това открива местния клон на застрахователната кампания "Български имоти". Доскоро е работил в Министерство на отбраната като началник на стопанския сектор и повече от година е изготвял анализи за състоянието на търговските дружества в армията.





Николай Маринов - Плевен



Николай Маринов е на 44 г. Роден в с. Реселец, общ. Червен бряг. По професия е икономист, беше шести в листата на НДСВ в района. Има частна фирма. Той е избран за областен управител по предложение на петимата депутати от НДСВ от плевенската листа.



Димитър Владов - Велико Търново



Димитър Владов е директор на клона на БТК във Велико Търново.





Цветан Нанов - Габрово



Той е втори мандат секретар на община Габрово. Преди това се изявява като син активист. През 1995 г. бе назначен на този пост от квотата на СДС. Въпреки че на местните избори през 1999 г. за градоначалник на Габрово беше избран представителят на БСП, Нанов запази поста си. И до момента е председател на Сдружението на секретарите на общините в България. Цветан Нанов е разведен с едно дете, бившата му съпруга е музикантка.
 
Инж.Димитър Владов, 45-годишен, генерален директор на Районното управление "Далекосъобщения" във Велико Търново.
8399
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД