:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,981,350
Активни 306
Страници 3,795
За един ден 1,302,066

Последни кандърми за зам.-министрите

Новите зам.-министри може би ще бъдат обявени днес, на заседанието на МС. В краен случай ще кабинетът ще ги назначи в понеделник на извънредно заседание, съобщиха осведомени.

Максим Димов със сигурност става зам. -финансов министър. Ковчежникът на НДСВ и ексдепутат на ДПС вече работи в министерството - той придружаваше министър Милен Велчев, когато мисията на МВФ бе представена на премиера Симеон Сакскобургготски. Димов вероятно ще се занимава с управлението на външния дълг, но за този ресор се спряга и Красимир Катев, работещ в момента в AIG в Лондон. Постът шеф на митниците е предложен на ревизора Емил Димитров. Той обаче поставил условие да няма зам. министър, който да го наблюдава. За финансов зам.министър от квотата на ДПС се спряга зам.кметът на ДПС на Гоце Делчев.

Бившият кмет на Главиница Хасан Хасан пък може би ще стане зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството.

В транспорта почти сигурно било оставането на Апик Гарабедян. Възможно е Антон Антонов, бивш адвокат на Иван Зографски и един от най-добрите специалисти по морско право, да стане зам.-министър. Почти сигурен е зам.-министерският пост на шефа на транспортната комисия в НС Николай Николов - той ще поеме целия отрасъл "комуникации".

В икономическото министерство вакантно е мястото само на петия заместник на Николай Василев. То не се пази за ДПС, защото се оказа, че човекът на Доган в политическия кабинет на Николай Василев е Димитър Хаджиниколов. Това значи, че ДПС се е преборило за стратегическия ресор "туризъм". Твърди се, че чужд инвестиционен банкер ще поеме индустриалната политика.

Земеделският министър Мехмед Дикме е канил лидера на Обединени земеделски сили Яне Янев да поеме зам. министерски пост. Но разговори са водени още и Димитър Димитров, зам.-министър по времето на Върбанов, с Петър Комаров, шеф на ГУ "Поземлена реформа" при Румен Христов (в служебния кабинет на Софиянски) и с Иван Лилов, зам. при Шиваров. Витае слухът, че от старите зам.-министри поста си запазва само Адрияна Тошева-Сукова. Тя движи евроинтеграцията.

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие Костадин Паскалев обяви, че е предложил на 2-ма от досегашните зам.-министри да бъдат част и от новия екип. Това са Иван Саев и Белин Моллов, на този пост от началото на 2001 г. Саев ще отговаря за пътищата и борбата със свлачищата. Белин Моллов ще е ангажиран с териториалното и селищното устройство и строителството.
2087
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД