:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 262
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ПАНАИР

Как Ралица Агайн стана принцеса, а Дони яхна метлата

15 родни знаменитости се превъплътиха в приказни герои за необичаен карнавал на страниците на сп. "Жената днес"
Какво е общото между Червената шапчица, Пепеляшка, Малкия принц, Пипи дългото чорапче, Снежанка, Али Баба и още куп литературни образи освен това, че са герои от популярни приказки или книги? А какво е общото между царската депутатка Ралица Агайн, шестата по красота в света Жени Калканджиева, певеца-композитор Дони, водещия на "Вкусно" Ути Бъчваров и актрисата Елена Петрова?

Отговор на тези въпроси ще получите, ако разгърнете специалния декемврийски брой на най-тиражното женско списание у нас "Жената днес". На неговите страници се разиграва един необичаен празничен карнавал. Толкова голям и толкова пищен между другото се прави за сефте в родно издание. В него едни от най-известните български лица от различни професии се преобличат като приказни герои. И ако за някои (актьорите най-вече) това е нещо напълно нормално, то за други е ново и определено провокиращо.

В интерес на истината да накараш родна знаменитост да се костюмира без конкретен повод в дрехи, в които не е сигурно как ще изглежда, не е никак лесно. А и мнозина реагират на подобно предложение с определено недоверие. За което си имат причина.



"Това да не е скрита камера?",



прояви скептицизъм към идеята певеца Стенли още щом чу за какво иде реч. След половин час уговорки, завършили със заклеване във всичко най-свято на света, той все пак се престраши да даде съгласие. Други обаче отказаха с твърдото убеждение, че им се крои някакъв номер, който ще ги направи смешни пред цял народ.

Следващият деликатен момент бе изборът на костюм. А това определено си е тънка работа, тъй като не е обикновено събиране на нужните дрехи накуп, след което раздаване напосоки на хората. Важното е да бъде уцелено най-подходящото за всеки. Което означава да се има предвид не само външността, но и излъчването, характерът, дори настроението, което носи даден човек.

С това обаче проблемите не свършват. Да не мислите, че е лесно да се угоди на всеки един? "Съгласна съм на всичко. Даже и джудже да ме направите.



Само не ме обличайте в рокля на принцеса,



че веднага ще почнат едни приказки", обясни притеснено по телефона царската депутатка Ралица Агайн. В интерес на истината за нея бе предвидено да бъде преобразена на Пепеляшка, но не защото е от НДСВ, а заради нежното й излъчване.

Ирина Флорин пък категорично отказа да стане Червената шапчица и си пожела нещо по-приказно и красиво. Въобще Червената шапчица се оказа твърде непопулярен герой, когато става дума за маскен бал. Дали заради многобройните вицове, които битуват в родината, или защото отколешната мечта на повечето жени по света и у нас е да станат принцеси, пък макар и за един ден. Колкото и странно да звучи, поканените за карнавала на "Жената днес" мъже пък предпочитаха да бъдат всичко друго само не царе и принцове.

В крайна сметка на всички бе угодено, костюмите бяха намерени (което също си е немалък проблем), залата ангажирана (защото що за бал е това, ако няма да е в бална зала), гримьорите - осигурени, специалното осветление - разпънато...



Сцената бе готова за изпълнителите



Първите, които пристигнаха в бар "Блек лейбъл" във Военния клуб, където протекоха първите два дни от снимките, бяха певицата Ирина Флорин и актрисата Елена Петрова. Още щом облече роклята, приготвена й за Спящата красавица, Ирина започна да подскача и да се върти в кръг от удоволствие из залата. Елена бе малко по-сдържана като Снежанка и току подпитваше къде са й джуджетата.

Същия ден трябваше да бъде снимана и корицата на списанието, на която позират Жени Калканджиева като Снежната царица и Орлин Горанов като цар от българска народна приказка. Жени дойде в уречения час, след което изтърпя дългата над час процедура по гримиране (между другото тя е с най-тежък и труден грим от всички), позира сама пред камерата на Иво Хаджимишев и се започна едно тъй дълго очакване на Орлин. Поради някакъв неотложен ангажимент, продължил повече от предвиденото, оперният певец не успя да пристигне навреме. Затова снимките бяха отложени за следващата сутрин.

На другия ден целият екип



с твърде недоспал вид, подпухнали клепачи



и тъмни кръгове около очите воглаве с Орлин Горанов пиеше кафе и чай в близката сладкарница, очаквайки чистачките да приключат с утринното освежаване на помещението. "Дали Жени ще успее да се събуди?", внезапно някой вся смут сред редиците. "Дано няма тъмни кръгове като нас...", наля масло в огъня друг.

Какво беше учудването на всички от появилата се точно навреме Жени Калканджиева с блестящ вид, свежа, наспана и толкова жизнена, сякаш цял ден преди това е релаксирала. Всички се възхитиха открито на изключителния й професионализъм, а женската част от екипа тайно завидя на свежарския й вид. Орлин Горанов пък дотолкова се вдъхнови от празничния ентусиазъм, който видимо обхвана всички, че дори запя.

Следващата, която пристигна, бе Ралица Агайн. И в момента в който зърна красивата розова рокля, приготвена за Пепеляшка, с блеснал поглед заяви: "Тази ще е!" Ралица изглеждаше по детски щастлива в приказния тоалет и не скри вълнението си.



Преобразяването й естествено не остана без публика



- в случая колеги от отдел "Политика", които пък истински се радваха на нейния нов вид. Депутатката от НДСВ дори показа актьорски умения, като партньор в етюдите й бе едно от нашумелите в странство млади оперни дарования - Петя Иванова, превъплътила се в Царицата на нощта от "Синята птица".

А знаете ли кой е Малкият принц? Нашумелият водещ на телевизия "ММ" Роро. Е, този малък принц бе малко модерен - с множество обици по цялото лице, но пък верен на идеята. Вики от "Мастило" пък облече два костюма, които я представиха в коренно различна светлина. Веднъж тя бе котката хитруша от "Бременските музиканти", а втори път - веселата и закачлива Пипи. Тандемът Стоян Михалев и Виктор пък направо се пренесе в много далечна епоха. Стоян стана Ричард Лъвското сърце, а Виктор - Робин Худ. На финала на деня дойде ред и на Шехерезада - попфолк певицата Лия, която ахна при вида на тоалета - фантастичен ориенталски костюм с



неколкометров шлейф, обсипан със златни звезди



Останалите участници в карнавала позираха в студиото на Иво Хаджимишев. Стенли се превърна в Аладин, а водещият на "Вкусно" Ути Бъчваров размаха огромен ятаган, досущ като Али Баба. Далеч по-смешен вид имаха младото семейство Дони и Нети. Красивата съпруга на певеца-композитор като професионална актриса нямаше никакви проблеми с ролята на Червената шапчица. Въпреки че, честно казано, тази шапчица се получи доста по-сексапилна от оригинала. Дони пък смело яхна метлата като Баба Яга.

Освен че позираха в костюмите, взети от Софийската опера и Младежкия театър (нищо чудно някои от ползваните тоалети да са изгорели в огъня неотдавна и снимките в "Жената днес" да са единственият спомен от тях), всички участници в карнавала отговориха на четири еднакви въпроса: чувстват ли се уютно в тези дрехи; коя е най-незабравимата им Коледа или Нова година; как би изглеждало тяхното новогодишно парти и какво е първото, което ще направят на 1 януари, след като се събудят?

Най-странното от цялата история бе, че всички са си мечтали да облекат именно такъв костюм и винаги са се виждали в образа на точно този герой.



"Знаете ли? Сбъднахте мечтата ми",



признаха повечето.

"Аз съм все още едно малко дете вътре в себе си, не искам да порасна и много обичам да мечтая. Малкият принц е моята връзка с тези мечти. За мен определено е голяма чест да бъда Малкият принц", заяви Роро.

"Костюмът на Пипи много приляга на моята емоционалност. Аз съм точно такава, закачлива по детски", пък бе откровението на Вики.

"Вътре в себе си съм един борец за защитаване на мислещите хора. Затова и ми беше уютно да бъда Робин Худ", каза Виктор. А партньорът му Стоян Михалев допълни за себе си: "Винаги съм си мислел, че има нещо благородническо в кръвта ми. Аз много често играя някакви старинни стратегии на компютъра, свикнал съм да строя замъци, да произвеждам рицари, стенобойни машини, арбалети, да нападам други кралства, да защитавам своето."



"Навремето в детската градина бях Малкият Мук,



имам дори снимки. И точно това си говорихме със съпругата ми, преди да дойда - какви интересни работи стават. Великолепно се чувствах като Аладин. Това е донякъде и моят образ, много ми харесва като герой", бе категоричен Стенли.

Много интересни случки около Коледа и Нова година са имали всички участници в карнавала. Но пък само как си представят своето новогодишно парти - сред снегове, край басейн с много жени или в стара къща в готически стил със струнен квартет, който свири на живо, на остров Бора-Бора или в Индия.

"Мечтата ми е да направя новогодишно празненство, в което да накарам всички да се облекат с ей такива приказни дрешки", помечта на глас Ралица Агайн.

Цялата фотосесия, спомени, мечти и какво ще прави всеки на 1 януари, можете да прочетете само в "Жената днес". Гледката и историите са невероятни, вярвайте ми.
4016
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД