:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 315
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Пак опасност от spam за Коледа

Около Коледните празници моментът е изключително подходящ за нови spam-атаки. Миналата година бумът на нелоялната реклама достигна до 650%.

Това наложи използването на програми за филтриране на нежеланите съобщения. Освен досадните обяви в пощенските кутии на потребителите попадат и многобройни вируси.

Обикновено в предпразничните дни е-търговци или обикновени печалбари бързат да разпространят рекламите си в Интернет и заливат потребителите с какво ли не. В част от предлаганите неща може да има троянски коне или вируси.

От австралийската security-фирма SurfControl припомнят, че доста хора свалят от Интернет поздравителни картички, игрички, скрийнсейвъри или видеоклипове. Това увеличава опасността не само от спам, но и от вируси, пощенски червеи от рода на Goner и разпространението на зловредни програми.



Сн.:Spam.jpg

Текст под снимка: Специалистите по Net-сигурността припомнят на потребителите да внимават какво теглят или отварят в дните около Коледа, за да не ги споходят изненади.
414
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД