:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 289
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Грижи за птицата у дома

Крамеровият е най-разпространеният вид домашен папагал. В природата той се храни със семена, плодчета, ядки, цветове и нектар. А това е основното меню и на домашния папагал. Храната трябва всеки ден да е прясна. Пъстрият ви любимец ще е доволен, ако всеки ден получава и по малко зеленчуци, а няма да откаже и късче сготвено пилешко месо, ориз или фасул.

В българските магазини за домашни любимци от доста време вече може да се намерят и смески за папагали. Добре е да се знае, че клюнът на Крамеровия папагал е силен и спокойно се справя със смеските, в които има по-големи зрънца.

Допълнителните белтъци са особено важни, докато женските мътят - подсилвайте диетата им с варени яйца, малко сирене, фъстъци и даже кучешка храна.

Не смила добре картофите, зелето, грейпфрута, лимоните и някои други храни, и затова те не са препоръчителни.

Във водата на папагала спокойно може да се добавят витамини - 2 или 3 пъти на седмица, но по малко. Ако храната, с която храните птицата си, е достатъчно разнообразна, даването допълнително на витамини не е необходимо.

За да задоволите желанието на папагала за дъвчене и игра, осигурете в клетката подходящи за целта играчки, дървени кацалки и люлки.

Папагалите са социални птици, затова задължително трябва да се гледат на двойки и в просторни волиери.

Всеки ден чистете съдовете за вода и храна. Веднъж седмично е добре да миете волиерата, кацалките и играчките. Пълна дезинфекция на волиерата и подмяна на играчки и кацалки е добре да се прави поне един път в годината.

Размножаването им не е много трудно. Всяко двойка има нужда от две гнездови камери (кутии), от които да си избере една.

Ако искате да обучите папагала си на различни номера (това са доста умни птици!), най-подходящото време за това е привечер. Започнете като накарате птицата да свикне с вас, да взима храна от ръката ви и след това да се качва на нея. Никога не наказвайте папагала, защото това само ще го накара да се страхува от вас. С търпение и спокоен глас ще постигнете много.
576
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД