:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,702
Активни 188
Страници 24,336
За един ден 1,302,066
БУКЕТ

И банските са на цветя

Новините това лято: неонови багри, контрастни кантове и водни подплънки в сутиените
Снимка: "Ескада"
Актуални това лято ще бъдат банските костюми на цветя. По този въпрос две мнения няма. Водещите марки в тази област залагат именно на флоралния десен. Е, има и изключения, но те се събират на пръстите на едната ръка.

----

Десен N1 на сезона са китките във всевъзможни разновидности - и по цвят, и по форма. При "Етам" например цветята са сякаш излезли от някое платно на стар майстор, изобразяващ райските градини. Вдъхновението всъщност идва от екзотичната растителност на Бали и Хаваите. Моделите в най-новата колекция на френската марка са 30, а обединяващо звено между тях са както цветята, така и ярките, жизнени багри.

Това всъщност е и втората тенденция при банските това лято. С две думи, ако искате да сте в крак с модата, трябва да сложите в куфара плажни дрехи с растителност -



колкото по-пъстри и ярки,



толкова по-добре. Хит са всички искрящи цветове, които доста напомнят на шаренията от 80-те години.

Новост за родния пазар е една от линиите на "Етам". Серията "Meli-melo" дава възможност на купувача сам да направи комбинация от долна и горна част. Подобно нещо се прави за първи път у нас, макар че по света не е новост.

Новост обаче са банските с водни подплънки, които видимо повдигат бюста. За щастие, и у нас вече се продават такива. Ако се придържаме към тенденциите, лансирани от французите, то трябва да заложим на още нещо - бански в някой от многобройните нюанси на зеленото. Това е един от най-актуалните цветове при плажните облекла. Друга особеност на френските модели са



оригиналните срезове при целите бански



Изключенията са малко: необичаен геометричен десен и нежни пастелни цветове в част от линиите.

Как стоят нещата при германците? Те определено предпочитат младежки елегантното. Такива са моделите на "Ескада": цели и в две части. Особеното тук е, че немската марка налага горна част без банели. Този тип плажни костюми се прокрадват от няколко години. Но истински десант все още не са направили. Явно предстои. Забавянето най-вероятно се дължи на факта, че повечето жени предпочитат моделите с банели, които със сигурност оформят красиво деколте. Но предвид скоростта, с която се развива пластичната силиконова хирургия, нищо чудно догодина дамите смело да посегнат именно към този тип модели. А иначе този стил е идеален за най-младите и тийнейджърките.

Серията "Rockin'Rio" пък дава много приятни допълнения към банските:



парео и пончо, задължително в същия десен



Немците са тези, които лансират и принтове, изпълнени като рисунки в ярки неонови цветове: циклама, жълто, електрик, контурирани с черно.

Това е и третата тенденция при банските - неонови багри плюс черен кант. И нека не пренебрегваме моделите без банели. Догодина ще бъдат суперхит, запомнете.

И другата семейна немска марка - "Триумф", не прави изключение от общата гама, акцентирайки на свежите, типично летни цветове. Дизайнерите на компанията обаче се връщат още по-назад във времето. Кройките на бикините в една от линиите силно напомнят на стила от 70-те години. Също като "Ескада", и "Триумф" провокира дамите с модели без банели - в случая



познатите на всички "триъгълници"



А долната част е с ниска кройка.

Разбира се, има и достатъчно модели с банели, снабдени с различни видове подплънки. Новината тук са страничните подплънки, които приближават гърдите.

Цветовете са буквално искрящи: розово, оранж, слънчево жълто, морско синьо, тюркоаз плюс задължителните както се разбрахме неонови нюанси.

И сега: четвъртата тенденция. Може да прозвучи доста шокиращо, но става дума за доста необикновени комбинации - на тъмнокафяво с оранж или розово със зелено. "Отровните" миксове са хит по света, да се надяваме вече и у нас. Единствената допустима класическа комбинация е черно с бяло.

На плажа това лято няма да липсват и шокиращи модели. Заслугата принадлежи на "Палмерс". Световната марка



залага на доста апетитни кройки,



които определено няма да се харесат на по-консервативно настроените. Става дума за много изразителни изрязвания, които повече разкриват, отколкото да прикриват. Това е и последната, пета тенденция, на която трябва да отговаря банския за лято, 2005. Но тя, както вече казахме, е за най-смелите.

Но дори и най-атрактивния бански, трябва да отговаря на водещата тенденции: флоралния десен. Цветята при "Палмерс" например, са в най-разнообразни десени, а тенденциите повтарят тези от 40-те, 50-те и 60-те години.

Новината тук е в материята. За първи път на пазара се предлага тъкан, която позволява още по-бързо съхнене. Цветовете са или неонови, или меки: светло лилаво, розово, светло зелено. Продължават да присъстват животинските принтове. И задължителното бяло, което май не излиза от мода никога.
 
Живи цветове за лято'2005.
 
Актуални са нестандартните срезове.
 
Налагат се и атрактивните цветови комбинации.
 
Предимство имат типично летните багри.
 
Някои модели повече разкриват, отколкото скриват.
 
Неоновите багри са хит това лято.
3234
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД