:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 355
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Има ли мъже в "Атака"?

Побоят на магистрала "Тракия" тласна прогресиращата партия по пътя към самоунищожението. По най-баламския начин
Емил Спахийски
А може би наистина трябваше да има атентат на магистрала "Тракия". Не смъртоносен. Малък, но спретнат - катастрофа, една-две чупки по капака на легендарния ситроен на телевизия СКАТ. Малко уплах, малко мъжество. Тогава депутатът Павел Чернев щеше да си спести униженията, вътрешните терзания и полета на въображението, което му липсва. Нямаше да пие "горчивата отрова", която неговият лидер Волен Сидеров му забърка. Точно обратното, българинът щеше да въстане и да следва "Атака" до пълна победа на национализма и национализацията. А може би и лично Бойко Борисов щеше да почука на нейната врата за членство. Щеше да е много геройско, нали?

Какво се получава сега? Лидерите на партия "Атака" са забъркани в побой над невинни хора по време на инцидент на магистрала "Тракия" и без никой да ги притиска, започнаха сами да си въртят такива номера, че и най-големият им враг никога не би могъл да планира подобно самоунищожение на партията. Забравете за "Робинята Изаура", забравете за "Дързост и красота" - най-голямата сапунена опера се върти от близо седмица по всички медии. И главни герои там са Волен Сидеров и ко.



Един атентат можеше да спаси честта на партия "Атака"



Наистина. С гюрултията, която сами си спретнаха, обаче ще влязат сами в историята на най-смешните случки в политиката. Независимо как ще приключи следствието и как ще се произнесе съдът, повечето изводи от аферата "Тракия" са ясни.

Най-яркият от тях, който се налага след целия този цирк, е, че в тази партия няма мъже. Всеки може да сгреши. Всеки може да нападне някого. На националисти, каквито "Атака" претендират, че са, дори би им отивало. Смешно е някак си ти да се пенявиш, че ще пометеш цялата политическа класа с кротце и малко кьотек, пък някой да се подиграва с теб на пътя. Бой му е майката. Нали си спомняте, че националсоциалистите на Адолф Хитлер редовно са правели погроми на противниците на идеята, но най-вече на еврейски магазини и домове. Още през първите години на съществуването си кафявата партия е регистрирала няколко хиляди нарушения на обществения ред (разбирайте - побой). Народът е приветствал това. Харесвало му е на обикновения бюргер да има размазани многознайковци. Обаче германците не са се страхували. Представяте ли си Гьобелс да излезе пред "Фьолкишер беобахтер" и да каже: "Извинете, но той, Хитлер, ме накара да излъжа."

А Павел Чернев натопи шефа си по точно този начин. Няма мъже в тази партия.



Късно е за истината



Много е късно едрият депутат да се опитва да казва истината (както твърди, че прави), защото тя отдавна е удушена от неговите лапи челични. Самият факт, че се е опитал или продължава да се опитва да заблуждава следствието, го прави виновен. Виновен в морален смисъл, за другото съдът ще си каже думата. Волен Сидеров и неговата партия влязоха в парламента, защото обещаха на своите гласоподаватели истината, истината и само истината. Която и от версиите да е истинска, при всички положения имаме и няколко лъжливи. Чернев вече е излъгал и в този смисъл вече е един разобличен политик. Не може да си лъгал и след това сам да се изкарваш жертва. Някак си не е мъжко. Истината сигурно няма да я разберем в целия й обем, но така или иначе повече вярвам на онзи студент с оток на окото, отколкото на който и да е от партия "Атака". Няма значение кой е побойникът. Де факто побоят е извършен от ръководството на партията.

Много късно е също така Чернев да вади от борческата си фигура душата на дете. Този скандал е естествено продължение на цялото му поведение. Още от скандала с активистите на "Гвардия" Ивайло Дачов и Андриана Митева той е вече заподозрян. Спомняте си - преди време, след предаване по СКАТ, двамата националисти бяха причакани от Павел Чернев и група хулигани и наказани за "наглостта им да се появяват по тази телевизия". Поведението на Чернев беше абсолютно същото, както и днес. Той не се прояви като мъж да си признае какво е направил, а по същия начин шикалкавеше - "не съм бил там, спал съм, с тоя съм бил, с оня съм бил".

Много странно, дори обидно е депутатът да се оневинява в аферата "Тракия" с показанията на Пело Стоев - същия, който беше разпознат от Дачов и Митева като един от биячите. Още по-обиден е фактът, че тогава МВР повярва на Чернев, а не на жертвите му. Но май и сега нещата отиват пак към оневиняване. Когато има толкова много версии и противоречия, е напълно възможно осъдени да няма. А колко мъжко би било някой да си признае сам.



Съдбата на Матросов



Ако повярваме на една от собствените му версии, можем да поздравим частично Чернев, че се е хвърлил с жар и без мисъл в амбразурата, от която се сипе смъртоносен дъжд към лидера на "Атака" Волен Сидеров. Така постъпват комитите - войводата над всичко. Но защо го предаде миг след като картечът е спрял? Ако е мъж, той трябваше да се жертва докрай, какво тук значи някакъв си имунитет - историята и електоратът щяха да го разберат. Сега? Сега едно е ясно - омазаха се до шия в лъжи, противоречия и евтин популизъм. Единственият ход, който може да спести грозната кончина на "Атака", е мъжка постъпка. Някой да поеме отговорността - цялата и безусловно. Но има ли мъже в тази партия? Или само един Кузов претендира да е такъв?
Снимка: Велислав Николов
Що така бе, Чернев?, пита Сидеров и отговор иска.
284
5673
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
284
 Видими 
17 Април 2006 23:01
Стига вече сте пълнили вестника с тази "Атака". Докато имаше вероятност да повлияят на развитието на България (особено по пътя към ЕС), имаше защо да ги обсъждаме. Докато правеха нестандартно шоу (макар и неприлично - нещо като Азис в политиката), пак имаше защо да си почешем езиците. Но нещата вече си отидоха където им е мястото - на махленско ниво - махленски скандали с махленско влияние върху страната - значи не си заслужава един вестник да се занимава толкова с това. В светската и клюкарската хроника - може - кажете нещо за Капка, например.

_______________________
Можеш ли да докажеш на човек, видял розови слонове, че те не съществуват?
17 Април 2006 23:12
Ами с какво да го пълнят бе, манрико? С успехите на правителството и високия жизнен стандарт ли?
ИЛИ С ДЕКЛАРАЦИЯТА НА ПАРЛАМЕНТА, ЗА КОЯТО НИКОЙ НЕ ОБЕЛВА ДУМА?
17 Април 2006 23:13
Мале, какво осиране!
Ако бях атакаджия щях да се скрия за дълго за да не се гъбаркат с мене.
17 Април 2006 23:14
Активното мероприятие на ченгетата е на път да даде очаквания резултат Няколко дни преди Кондолиза да кацне и да ни подпиши официално края на суверенитета на България , вместо очакваните протести обществото обсъжда синината под окото на ченгенцето-шпионин Ромео Доков. Публиката масово доволства , че на аджамията Сидеров му е натрит носа. А кардиналните въпроси за съдбата на България тихомълком се претъркулват в необратимото. Хак да ви е , контраатакисти. Азис - за вас , Слави Трифонов , и министър Румен Петков , накуп.
17 Април 2006 23:16
Има ли мъже в "Атака"?

ех неможе всички да са пеерази.

17 Април 2006 23:17
А има ли мъже в Редакцията на в-к Сега?
17 Април 2006 23:18
Атака, prepechat - prepechat, Атака...
17 Април 2006 23:20
Сега коментари и бъзици много, то си е съвсем в реда на нещата, обаче има едно нещо което трябва незабавно да се предприеме:
Да се отнеме личното оръжие на Волен Сидеров, тъй като е негоден да го носи.
17 Април 2006 23:24
Луд умора нема, само се поти!
Това атакиста е нещо нечувано и невидено и ненадминато по идиотизъм.
И най-страшното е че тез кретени пак ще гласуват...
Боже, пази България!
17 Април 2006 23:24
42, 7% за да бъдем по-точни
17 Април 2006 23:25
те сега е момента да попитам пак:
коцо, ти мустаката ли си, ма?!
17 Април 2006 23:26
Антиатакиста е най-отвратителното говедо, което е раждала земята българска.
17 Април 2006 23:27
Костадинке
заради една паднала боя, кадето за 20 лв. се ремонтира, станахте за смях.То бива леващина но чак пък толкова....не е истина направо.Дедо Симо си реституира половин България и пак по малко глъч отнесе.
17 Април 2006 23:29
Най-точно е 42.8%.
Засега седем човека от парламентарната група подкрепат Лидера. Само още един трябва и като станат 9 депутата, от 21 избрани са си точно 42.8%.

А имаше неразумни юроди дето с смееха на прогнозата. Само 0.1% неточност.
17 Април 2006 23:29
WHATS UP
*****

Редактирано от - bot на 18/04/2006 г/ 10:13:52

17 Април 2006 23:29
кузов, казват, се бръснел изчерпателно...
17 Април 2006 23:34
За атакиста няма други състояния освен пълно обожание на Лидера или пълно отричане и оплюване. Преходът между двете състояния протича за няколко милисекунди, съпътстван от процес с променлива продължителност: приприпознаване на нов Лидер. И така до безкрай.
Страничен ефект - смяна на форумни никове. Атака! Победа! Prepechat!
17 Април 2006 23:34
Уф, доживях! Ето думите Му:


Остава старият сценарий - службите натискат своите клавиши и те заскърцват. Клавиш № 1: "Ще излекувам АТАКА от Сидеров". Клавиш № 2: "Не мога да дишам един въздух със Сидеров - с този злодей...". Тези чисти като първи сняг хора, говорещи сега такива неща, са рупор и потвърждение на страха на властниците. Страхът, роден от данните, че АТАКА е втора по доверие сила с тенденция да стане първа.
Добре, казват кукловодите: може да я допуснем да съществува - АТАКА, но само да не е Сидеров. Имаме толкова кукли на конци, можем да ви ги предложим за лидери, защо държите да е Сидеров? Тази песен я пееха всички предатели досега. Изглежда нотите ги пишат на едно място. Трябва да си зададем въпроса: с какво им пречи толкова Сидеров. Ако си отговорим успешно много уж объркани неща ще се изяснят.



За любимата на всинца ни Костадинка - ето къде е Правото слово, за да можеш да свериш линията:


Натиснете тук
17 Април 2006 23:36
Хайде сега газетите ти виновни.Да си бе мълчал Сидеров и да не се беше правил на интересен с този атентат нямаше никой да разбере.Нооо....има много такива като тебе които боговеят пред него и той нещо се взел много на сериозно.
17 Април 2006 23:39
КОСТАДИНКА ИВАНОВА


*****

лично съм против секви банове.обаче ника КОСТАДИНКА ИВАНОВА утре със сигурност ще е сред "уастници с дългосроен бан"

Редактирано от - bot на 18/04/2006 г/ 10:14:32

17 Април 2006 23:45
Кой ти каза, че НЕ е било Атентат?
И защо реши, че атентата като замисъл и реализация е бил срещу Сидеров? Не ми пробутвай само телефонното обаждане до министъра. По-добре помисли - защо министъра до ден днешен отказва да заведе дело за атентат, макар и по сигнал на Сидеров. Защо всички съпричастни и пряко замесени служители на МВР бягат като дявол от тамян по тази тема?
Как мислиш - дали едно дело с такава насоченост не би изкарало наяве подбудите и организирането от страна на милиционерското семейство на такъв атентат по отношение... на самата телевизия Скат? А вервай - има защо!!!
Не ти ли прави впечатление първоначалната огромна разлика в действията на пазарджишката полиция, където Доко Доко е в свои води и я води за носа спрямо действията на Петков и софийските служители на МВР. Поне 3 дена докато си стиковат лъжите и далаверите.
Много въпроси - ама не са за птичи мозъци.
Ревете си по Атака и хич да не ви пука. С една сигнална система - толкоз
17 Април 2006 23:50
1984-1989,
Нема се кОсиш. Това няма да е проблем за мен.
Единственият проблем е, че на останалите форумци ще им се наложи да четат теб. А това би било трудно поносимо
17 Април 2006 23:54
Ти пак голям познавач се извъди ! Ако наистина го баннат, това ще е подтвърждение, че е казал/а истината !
Но ще е добре, ако разкарат Сидеров и останат двамата с Берон !
Засега Чернев е в по-добри позиции !
17 Април 2006 23:56
Костадинке, не разбра ли, че Болен
само яхна идеята с намерението да
се нареди сред богопомазаните?!?
Ами че той го доказа по превъзходен
начин току що!Всичките му приказки
за законност се изпариха от действията му!
Ами ако е вярно и това, което каза Чернев тази
сутрин, че шофьорът му знаел много, едва ли не
всичко?!?Един редовен човек би ли се притеснявал
инфо за действията му да излезе наяве?!?Не, нали?!?
Значи не му е чист косъма на фюрера?
18 Април 2006 00:01
я моля, по-уважително с коца!
тя не си сменя показанията! пардон - убежденията!
коца е мъж!
18 Април 2006 00:03
Ако обясниш разбираемо защо в колата на атентаторите е имало и болен старец може и да се размисля.Кажи честно.До сега чела ли си, знаеш ли да има толкова нескопосан опит за атентат.А за МВР какво да ви кажа май че ги оставиха да се оплетат сами в лъжите си и сега дори онова пиянде Петков ви се надсмива.Даже стигна дотам че да остави да лъсне и простотията на съпартийците му с приемането на онази декларацийка, доакто той е знаел от началото за какво става въпрос и си е траел.А Воленчо като не може да лъже да не го и прави.Не е първата издънка на народен представител няма и да е последната, но всички тези истерии с атентата ще му костват бъдещето.
18 Април 2006 00:03
бат Костадине,
нема се косиш.ще четат Параграфа и Незнаечтия
18 Април 2006 00:04
Доколкото разбирам, Лидеров страда от предателства. Ей ги тука във форума пишат неуморно пет-шест родени заместник-председатели на партията.
18 Април 2006 00:05
Защо си мислим че дон Кихот си има и женски образ ?!?!?
Коце ти какво си САНЧО ПАНСА или ДОН КИХОТ който се бори със вятърни мелници ?? Сама си избирай !
18 Април 2006 00:09
Дебелият уж щеше да запушва амбразурата със задните си части, а взе та се отмести в проследния момент и опръска Вождлето.
18 Април 2006 00:12
Коца и тя като нищо се фърга на амбразурата.....Вожда иска жeртви...
18 Април 2006 00:13
Така разправяха и едно време - как ще сложат бомба на гара Буново, след като там има деца. Е, сложиха я и убиха децата. Днес на убийците вдигнаха паметник и поднасят цветя.
Та какво казваш за стария болен милиционер? Пак добре, че не беха сложили некоя родилка или некоя майка с пеленаче.
Номерата на милиционерската фамилия и неадекватните им действия и поведение - никой вече не коментира. Единствено ви се е запазило в съзнанието някакъв болен старец, заради който, ама хич нема как да е имало Атентат.
Явно криминалнопроявения министър, слугата некадърник стоицев и слугинско-курвенската журналистика добре са си свършили работата.
18 Април 2006 00:13
"Някой да поеме отговорността - цялата и безусловно. Но има ли мъже в тази партия? Или само един Кузов претендира да е такъв?"

До този цитат, Спахииски се четеше, след него обаче всички въпроси за неговата предубеденост отпаднаха. Доста гнусно, по нашенски. Да има на какво да се радва 1984-89. Я, как хубаво се е изказал, а бот-а си спи сладко... и наи-много да ми скрои шапка (fes) зарана.
18 Април 2006 00:14
Има мъже, Коца, Каилъ, Параграфа, Митничаръ, Доктора и Артиста... А автора *****

Редактирано от - bot на 18/04/2006 г/ 10:15:41

18 Април 2006 00:17
Капка Георгиева, главен редактор на в. "Атака", която от години живее със Сидеров и е майка на депутата Димитър Стоянов.

коце ,
*****?

Редактирано от - bot на 18/04/2006 г/ 10:16:20

18 Април 2006 00:18
не мъже, а мъжища!
18 Април 2006 00:19
КОСТАДИНКА е права, тия гадове Докови - юдомасони и ченгета без съмнение - са турнали дедото да бере душа на задната седалка на автомобила, докато дебнат народната свяст в лицето на новио Левски да мине в ситроен без никакви отличителни знаци (ченгетата Докови, естествено, знаят - от МВР вероятно - че в тази кола е Той), и после подло извършват атентата - уж некадърно, но това е и целта - да се хвърли петно върху честното Му слово.
Но КОСТАДИНКА и Волен разкриха козните на турчеещие се юдокомуисти!
Хвала!
18 Април 2006 00:21
Един атентат можеше да спаси честта на партия "Атака"
Срочно (от Палестина) да се достави един “пояс на смърта” за Костадинка...

Редактирано от - SultanBg на 18/04/2006 г/ 00:24:44

18 Април 2006 00:22
Костадинке
твое право е да си имаш своя си истина колкото и извратена да ми се струва.Едно поне "достойно" нещо видях аз колкото и да е перверзно казано.А именно че са се возили не в кола на народното събрание т.е държавна, а на частна при положение че са ни известни до болка воаяжите на колегите им и то все с така любимите на избирателите им депутатски мерцедеси.
18 Април 2006 00:25
От цялата дандания след този пътен инцидент може да се направят само два извода
1. У Атака нито са се научили, нито могат да лъжат
2. Всички видяхте как една цяла и до корен мафиотизирана политическа каста се стовари върху една "чужда" на тях политическа формация с целия възможен ресурс - президентство, парламент, полиция и разбира се цялата, без остатък, купена слугинска журналистика.
*
Колкото и да си чешете езиците, като махнем известните нам форумни пилешки мозъци - е, какво спечелихте? Кого победихте? По-добре ли се чувствате сега? По-уверени ли сте, че нещата в БГ ще се оправят? Това ли ви беше проблемът?
18 Април 2006 00:27
Костадинке, ти ме утепа!
Не се били научили и не можели да лъжат!
Ами нали това правят вече втора седмица бре, пиле?!?
18 Април 2006 00:29
Костадинке отговор ще получиш на въпросите си когато отговориш на поставените вече !
18 Април 2006 00:30
малий...
коца зазвуча натъртено. баси маата и атентат
18 Април 2006 00:33
Да бе, ама кака ви костадинка поне вярва и се бори за нещо, па било то добро за едни или лошо за други.
Така и не стана ясно вие за кого и за какво се борите. Освен да плюете на посоки, в цел, нагоре и надолу - друго не се видя.
Ами така е много лесно бе, пиуенцата на кака. Това всяко средностатистическо улично псе го може.
И то не знае за какво лае. И на него му текат лигите...
такива ми ти работи.
18 Април 2006 00:34
Фиерсе без да ми се обиждат форумците , и казвам че всички българчета са малки деца и все някой трябва да ги води нанякъде !
Чудя су защо не джапат сами по локвите и да си изградят сами своя образ??
18 Април 2006 00:36
в какъв смисъл се "бориш", мори коцо?
да не си пишеш форумизмите за майн капф, ей!
18 Април 2006 00:39
Коца пуши амбразурата с гърди, а не като Чернев с......
18 Април 2006 00:40
..нема значение
Вадете кръста и пироните - ей го де е Разпети петък. Иде
18 Април 2006 00:40
Ти пък твоя дето си го изградил дедовия ти, де. Мушмурок с мушмурок лъжлив.
18 Април 2006 00:44
Коце, пиронът че го чукне Вожда, а ако не става - я го другия мъжок - Кузов.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД