:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 437,240,695
Активни 75
Страници 27,708
За един ден 1,302,066
Позиция

Баналното зло "Атака"

И националсоциалистическите, и фашистките, и комунистическите практики станаха възможни, благодарение на най-елементарни човешки чувства - завист, яд, необходимост да обвиняваш не себе си, а някой друг за собствените си провали
На Хана Аренд, една от най-добрите изследователки на тоталитарните теории и практики, принадлежи фразата за баналността на злото. Да, на нас понякога ни се струва, че ксенофобските идеи са резултат от някаква свръхоригинална, невиждана до този момент сатанинска мисъл. Само че истината е съвсем друга. И националсоциалистическите, и фашистките, и комунистическите практики станаха възможни, благодарение на най-елементарни човешки чувства - завист, яд, необходимост да обвиняваш не себе си, а някой друг за собствените си провали.

Да си мислим, че с изчезването на тоталитарните идеологии са изчезнали и тези чувства, е, меко казано, глупаво. Хората ще продължават да мразят, да си завиждат, да търсят врага, с чиито пъклени замисли да обясняват неблагополучията си.

В това отношение българите не сме никакво изключение. Тъкмо обратното.Завистта при нас е национален спортНеспособността да се радваме на успехите на другия - също. Ето защо не е кой знае колко трудно за някоя партия да използва тия национални черти, за да направи парламентарен пробив. И "Атака" направи точно това. Тя се превърна във феномен, благодарение на това, че най-добре успя да използва желанието на българина да обвинява някой друг за неуспехите си.

През последните дни се появиха много обяснения за успеха на тази партия, но всички те могат да бъдат обобщени по следния начин - виновни за успеха на екстремистите били традиционните политически сили, които се отчуждили от хората, и затова хората потърсили нетрадиционни представители. Подобно обяснение, макар и логично звучащо, скрива една голяма част от истината. И по-точно казано, то отноворазтоварва обикновения българин от неговата отговорност.Той, видите ли, не бил виновен, че е гласувал за "Атака". Той, едва ли не, бил принуден от обстоятелствата да го направи. Само че това изобщо не е така. Никакви извинения не може да има за човек, който съзнателно е дал гласа си за ксенофобска и нацистоподобна партия.

Изобщо, крайно време е да престанем да изповядваме идеята за невинния и чист народ, който, понеже бил излъган от лошите политици, се доверил на някакви нечисти субекти. Тези 400 000, които гласуваха за "Атака", не са невинни. Ни най-малко. Не можеш да бъдеш невинен, когато гласуваш за човек, чиито призиви са пропити с омраза не само към циганите, турците и евреите, а изобщо към всеки, който се осмели да бъде "по-различен". Не можеш да се наричаш чист, когато с гласа си си подкрепил безумните брътвежи на хора, които очевидно се нуждаят от психиатрична помощ.

Да, българският политически елит наистина може да предизвика погнуса. Но още по-гнусно е да решиш, че комплексарите от "Атака" са нещо по-добро.

Взета в чистия си вид, идеологията на тази формация е омерзителна главно поради следната причина. "Атака" твърди, че проблемите на България били в това, че във властта имало много хора с небългарска кръв. Оттук следва и изводът - достатъчно е във властта да има единствено чисти българи, за да дойде и при нас вечното щастие. Безкрайно тъпо съждение, но, именно благодарение на него, хората гласуваха за "Атака". Защото какво се оказва? Според тази идеология, за да имаш шансове за успех в живота, изобщо не е нужно да се образоваш и да се съсипваш от работа. Напълно достатъчно е да представиш документ за "чист български произход" и всички врати ще бъдат отворени пред теб. Познато звучи, нали? Гледахме го това петдесет години, когато гаранцията за просперитета бяха не личните качества, а членството в БКП. Днес от "Атака" ни предлагат подобен модел. Отново личните качества и положеният труд нямат значение. Единственото, което ще има значение, е кръвта, която тече във вените ти. Ще кажете, че българският народ е достатъчно мъдър и достатъчно зрял и ще се изсмее на подобно безумие. Е, 400 000 мъдри и зрели хора не само че не се изсмяха, ами с радост прегърнаха точно тази идея.

Всъщност, ако има нещо положително във възхода на "Атака", то е тъкмо това - нагледно ни беше демонстрирана интелектуалната нищета на голяма част от нашите сънародници.Успехът на "Атака" срина и още един мит.Този за прословутата българска етническа толерантност. В негова подкрепа ние непрекъснато цитираме успешния си етнически модел през последните 15 години и спасяването на евреите по време на Втората световна война. Само че услужливо забравяхме много други неща. Забравяхме латентната си омраза към останалите етнически групи, които живеят тук. Забравяхме възхитата си пред грубо манипулативните, псевдоисторически съчинения, които ни описват като най-великите хора на земята, а всички останали като подлеци и вероломни индивиди. Забравяхме и онзи срамен факт от съвсем недалечната си история, когато огромното мнозинство от населението на нашата държава подкрепяше възродителния процес и твърдеше, че Живков е напълно прав да смени имената на турците и да ги изгони в Турция.

Да, свенливо мълчахме за всичко това. Мълчахме, защото ни беше страх да не ни лепнат клеймото "българофоби", "отродители" и "подлоги на евреите, турците и циганите". И докато ние се увивахме в пашкула на конформизма, други, като "Атака", крещяха. Крещяха глупости, разбира се, само че глупостите им се харесваха, защото даваха простички отговори. Българите се радваха и ще продължат да се радват на такива отговори, защото Сидеров им посочва така желания враг, който е виновен за всичко.

Всъщност, тази формация стана възможна главно благодарение на нашия собствен мързел, на нежеланието ни сами да правим съдбата си, на безумния ни стремеж да търсим виновници за проблемите си в различните от нас. Ето защо "Атака" е най-добрата диагноза - за отказа ни от мислене, за любовта ни към баналното зло.
 
Не може да има оправдание за хора, които гласуват за партия като "Атака", чиито призиви са пропити с омраза не само към циганите, турците и евреите, а изобщо към всеки, който се осмели да бъде "по-различен".
531
1394
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
531
 Видими 
27 Юни 2005 21:42
Много точно казано! Браво!

ANTI NAZI!
27 Юни 2005 21:50
Петре, и по това ли стана специалист, бе Петре?
27 Юни 2005 21:58
Интересно за какво авторат обвинява себе си. Не че няма за какво, но е любопитно.
27 Юни 2005 22:00
То така е наи лесно - да се обвинят гласоподавателите. Проста работа.
А кои позволи на циганите да нарушават ежедневно закона, да крадат, даже да убиват - да не плащат данаци, ток - т.е. да бадат поставени в привелигеровано положение, а българските граждани - дискриминирани? Кои толерира грабежите на високо ниво, съмнителните приватизацйонни сделки и геноцида над пенсионерите?
Сега гласоподавателите са виновни - че част от тях не виждат друг исход, освен Атака.
Държа да кажа, че въобще не съм фен на Болен Сидеров и едва ли трябва да обяснявам защо. Но за появата на Атака виновните са други. Не гласоподавателите.Така че - без манипулативни и плиткоумни ридания. Погледнете истинските причини.
27 Юни 2005 22:00
Браво Волгин, но не съм съгласен и с професия "преживяващ на социални помощи", неплащане на ток без да ти дърпат шалтера и т.н. Срещу тези привилегии е Атака.
27 Юни 2005 22:01
Г-н Волгин, не гласувах, не беше честно да го правя, и рев голем за права, ма ного голем проблем, но политическа полиция за тормоз на неудобни има ли, А ? Шшш, нищо лично
27 Юни 2005 22:02
Всичко е много точно казано. Но главната причина за успеха на Атака е българското невежество, неведението и необразоваността на хората от огромни райони, които се поддаржат умишлено. Европейският съюз даде огромни средства за образование на циганите - нито парите ги има нито образованието. Отсъства и желание за просвета на тези хора, както и на хората от смесените региони. Закриха се огромен брой училища. Никой не изисква и най-малката отговорност от циганите, за това, че децата им вместо да ходят на училище, вършат престъпления. Как един безпросветен човек би проумял, че злото се корени не у циганите и не у която и да било етническа група, а у тези, които имат претенции да ни управляват . Не съм съгласна само с твърдението, че не сме толерантен народ. Толерантни сме, но ни дойде до гуша да газим кални улици, по които ни е страх да замръкнем. Така, че Атака бе родена от недоволсвото на много хора, но не от нетолерантността им. Ако и при наличието на подобна партия продължаваме да жънем славата на най-големите престъпници в Европа, то дните и са преброени.
27 Юни 2005 22:06
Плиткоумието на тази статия е повече от видно, щеше ли да има Атака ако гласоподавателя имаше елементарни права за последващ контрол след вота си.
Ако имаше механизъм за контрол било чрез референдум или по друг начин но предизвикан от народа, а не от депутати, дали Симеон щеше да каже крилатата фраза за 800 дни, дали Костов щеше да си изкара целия мандат.
Замислете се докато всеки влязъл в Народното събрание придобива статут на Свещенна крава, гласоподавателите ще пробват да намерят лидера или формацията която ги чува и тях. Та феномена Атака може и да се превърне в постоянно явление
27 Юни 2005 22:07
Дуч ами да беа дръпнали шалтера на сиганчетата без да се стига да правят партии ! защо не го направиха а ??? нали са революсионери и незнам какъв си бабаитлък ?!!? Аре у лево , они не могат и да се подпишат седнали да ми водят партии , па и да лъжат хората ?!? Язък за тия 300 000 дето им гласувая доверие !
Никъде не се е правило така , само във АМСАЛАКАРИЯ го има !
27 Юни 2005 22:10
Има една поговорка - прекаленият светец и богу не е драг. В съвременно тълкуване - прекалената етническа толерантност не води до нещо добро.

Всъщност, ако българите не бяха толкова толерантни към другите, отдавна да са в ЕС (като словаците, например, които оградиха циганското гето с огради, или като австрийците). И по наше село, дето е прочуто с етническата си толерантност (пусто френско наследство), пък и белите още чувстват някаква глупава расова вина, започва нещо подобно - отначало с недомлъвки, от ухо на ухо, между приятели, но все по-силно протест срещу прекалените права на малцинствените групи. И не само у наше село. Под различни варианти, като например "Защо моята пенсия ще се окаже по-малка от предвидената по договор, пък на неработещите негра ще им се плаща всичко?"

А в МЕИто учехме един полезен предмет - Съпротивление на материалите. И той не важи само за мъртвата природа.
27 Юни 2005 22:13
Щом АТАКА е банално зло, необходимото зло.... Ахмед ДоганОВ - министър-председател ли е ?
...а Петре...ааааа майкопродавнико
27 Юни 2005 22:22
27 Юни 2005 22:22
....а колкото до провали, питай баща си кой е най-големия му провал....нещастнико....плод на скъсан капут
27 Юни 2005 22:23
Слабо. Волгин сам не си вярва и се раздвоява, но пред поръчката(парите) и сериозния анализ избира първото. Същото като чуждия глас в тъпите предизборни клипове. Има го не само в клиповете.
27 Юни 2005 22:23
ДЪЧ, ФАНИ,
27 Юни 2005 22:33
Всяка подобна статия увеличава привържениците на Атака с поне 1000 души.Явно управляващите и клакьорите, наричани медии, са толкова далеч от проблемите на хората, че ако продължават така формации като Атака в скоро време ще започнат да им изглеждат като благотворителни организации. Нещастници!
27 Юни 2005 22:37
Фантастично!!! Колко гънки е трябвало да направи автора за да изпълни поръчката.
С България, народа и и интересите и нанизаните слова в по-горното съчинение нямат нищо общо.
Амин. Нали сега всички станахме набожни.
27 Юни 2005 22:40


Все по-ясно е че, единственият победител в изборите е „Атака”. Казват че бше протестен вот. 8% Ама негласувалите са най-много - 44%. Все пак разликата е съществена. Онези протестират като мълчат. Атаката говори, и не само.
Атаката показва.
Показва симпатизантите си. Говори с тях и на техния език. Това е „телевизионното предаване, което се превърна в парламентарна сила”.
Все пак остават много неща, които не са видими, но са значими.
Всички, дори и опоненти, признават, Атаката говори ясно и точно- на езика на избирателя си. Но достатъчно ли е само това?
Атаката говори нещата, с които са съгласни повечето българи, дори и не са гласували за нея.
Ето тук е и въпросът. Какво и за кого говори Атаката
В пресата побързаха да намерят аналогия – ваймарска Германия
Може и да е вярна тази аналогия.
Тук се спори за средната класа. Средната класа там, в Германия, била не имотна, а социетална /Парсънз/. Това е ОБРАЗОВАНАТА класа, класата, която легитмира успех. Учителите, лекарите, адвокатите, държавните чиновници и данъчните.
В България, колкото и да се говори за комунизма, германският модел все още има силно влияние.
Тук средната класа е от образованите – учителите, инженерите, икономистите. Беше
Но вече не е.
Тази, истинската за модела – България - класа се декласира. С удоволствие.
Андрей Райчев и Иван Кръстев направиха основното – показаха, че в новите условия средната класа не се нуждае от образованието, печели необразована и определя новото българско общество като агресивно и примитивно успяващо. Като резултат Европа трябва да образова това дивашко общество.
Ето несъгласието с тази теза и с тази практика е в основа на победата на Атаката
Маса интелигентни и съвсем не загубили връзката си с реалността хора гласуваха за Атаката.
Не знам, дали искаха да спечелят. Протестът им е далеч от клиентелисткото гласуване за „основните” политически субекти /Доган/. Но съвсем не е без значение.
Съвкупно с протестния вот на негласувалите те образуват трудната за манипулации критическа маса на реалното гражданско общество в България. Не е случайно, че именно симулативните представители на това общество първи проявиха крайния си негативизъм по отношение на Атака.
Подкрепата за това движение от страна на истинското гражданско общество изчерпва ресурса на фалшивите представители.
Ето тук стигам до основната констатация – „липсващото” гражданско общество избра Атаката.
Другият фактор определил победата на Атака – влизането й в парламента въпреки тоталната съпротива - е европейската съпротива срещу бюрокрацията. Провалът на вота за европейската Конституция и на бюджета откри, че гаранциите за послушното движение към кланицата са нищожни.
Оттук нататък истъблишмънтът остава пред опасния избор – да не забеляза протестния вот от днешното гражданско общество в България, или да го подмени с поредните симулативни форми. Днешното гражданско общество в България съвсем не е кукла на конци, това е средната класа отпреди, загубила статута си днес, но не и желанието си за достоен живот.
Несъобразяването с това желание практически смаза т.н. десни политически формации. Постави и царското движение пред проблема за оцеляването. Но най-силно удря по БСП-заявила, но не могла да потвърди реално претенциите си да възроди именно тази средна класа.
Атаката показа, че нещата не се свеждат до забравяне и игнориране.

27 Юни 2005 22:41
Друг, не си ми на нивото , казах ти го не веднъж и то доста отдавна ! нема смисъл бе брато ! Ни те ще ми смениш политическото мислене, ни аз ще ти взема пистолета за да те застрелям ! Аре керата няма какво да сглобим със тебе слаб си ?!?
27 Юни 2005 22:45
Волгин,
По едно време преди години мислех , че си нормален. Дори демократ. Оказа се най-обикновен фашист и злобар. Последните ти месеци бълваха от злоба по всичко наоколо, но сега надмина себе си.
Явно и твоя промит мозък не вижда по-далеч.
Ами преброй бе глупако, мненията под статията - 8 за АТАКА, 2 за ТЕБ! 80% срещу ТЕБ!!! Аз бих скочил от някоя по-висока сграда с такъв "журналистически рейтинг".

Жалките ви мижави партийки ги спаси само липсата на информация за Атака, и като гледам подкрепата за тях става все по-голяма.
27 Юни 2005 22:46
*****


Мнението е редактирано поради
- неуместни определения
- излишни тагове

Натиснете тук


Редактирано от - bot на 28/6/2005 г/ 10:37:49

27 Юни 2005 22:46
Минаващия, поспри се бе !
"Антифашистите" имат въпиюща нужда от такива като теб.....да им отворят оченцата !
27 Юни 2005 22:47
Изключително посредствена статия, какъвто е самият автор. Не че някои от нещата не са верни, но отговорността за това банално зло съмсем не е само там, където Волгин я изкарва. Отговорност носи и безхаберната ни журналистика, която откакто се помня, търси под вола теле вместо да се занимава с реалните проблеми на обществото. Сега нямам време да влизам в повече подробности, но ще припомня само, че преди няколко дни - миналата седмица, този корифей на мисълта и журналист в национална медия с големи претенции отговаряше на въпроси на читатели на news.bg. Един от въпросите беше ще влезе ли Атака в парламента. Отговорът беше НЕ!!! Ето такива умници оформят мнението на голяма част от българите.
Параграфе, доскоро те уважавах, макар че не споделях убежденията ти, и мислих, че си смислен човек. Но преди малко разгледах постигите, които си натворил и... какво да кажа..., ако това, което видя на пресконференцията наистина ти харесва, нямам думи. Поздрави все пак!
*
Иначе за изборите и за атака. Искрено съжалямав тези, на които им се налага да живеят в този абсурд и благодаря на Господ, че не съм от тях.
27 Юни 2005 22:51
Не ми е в правилата
Но този път съм побти съгласен с теб Бела Дона
Журналистите се оказват странни посредници между различните светове, където обитават в качеството си на дребни мушици
Но попадат ли в светлината на публичното внимание уголямават дребността си до такава степен че стават вечни
Поздрави
27 Юни 2005 22:55
Не исках да намесвам личности, но Волгин ми е неприятен още от времето на нощния блок, по-точно от известния му въпрос за Дева Мария. И някои хора смятат, че това **** (автоцензура) е журналист.
27 Юни 2005 22:56
Минавам от тук
има само една далавера която трябва да се разбере
Че каквато и висока диплома да имаш от СССР, НРБ и останалите държави трябва да минеш изпитите си във ЕС за да ДОКАЖЕШ ТВОИТЕ ЗНАНИЯ ! Щом на мене за средно ми искаха да се явя значи проблема е решен ! Изкарах си ги имам всичките си права като среднист и ВСИЧКО ЗАСПА !
СЕГА ТАЯ ГЛУПАВА РЕВОЛЮЦИЯ НА НЕДОВОЛНИТЕ ВИСШИСТИ НЕ Е ПРОБЛЕМ НА СИТЕ БЪЛГАРИ АКО НЕ СА ПРИЗНАТИ НА ЗАПАД БЕ МАЙНА !!!!
Е там е проблема , на много хора получили висше образование в БГ и не им се отваря парашута защото са забравили средното , а искат да се наложат въпреки всичко ?!?! Разбирам ги но това не значи нищо ?!?
27 Юни 2005 22:57
...и керванът си вървии... Египетски им работи...
27 Юни 2005 23:02
В деня за размисъл, Волгин (що за име) направи цяло обедно предаване с предизборна антипропаганда за Атака, с което радетелят за законност наруши грубо закона, но няма да го накажат, тъй като действаше по поръчка с висше. Явно, БНР е получило съответните инсрукции, защото на пресконференцията на Атака друго журналистче от същото радио зададе въпроса "от кога Сидеров не е ходил на психиатър". На 27-ми, понеделник, пак в обедното предаване Волгин се възмути, че Сидеров не е отговорил. Е, аз сега искам да попитам: Волгин от кога не си ходил на гениколог, като имам предвид съмнителната ти сексуална ориентация?
27 Юни 2005 23:04
/:/ "..."Атака" твърди, че проблемите на България били в това, че във властта имало много хора с небългарска кръв"
......................................... ......................................... .....................................
Коалиция "Атака" НИКОГА НЕ е твърдяла това, което Волгин твърди, че "Атака е твърдяла!
Коалиция "Атака" е твърдяла, че ЕВРЕИНЪТ Паси е настроил Арабският Свят с това, че се е показал с Корана в ръка! За арабите евреин да държи Корана е равносилно на ОМЪРСЯВАНЕ на Корана!
Коалиция "Атака" НЕ е акцентувала на НЕбългарския произход на МНОГО от представителите на Властта, а е акцентувала върху това, че тези ТЪКМО хора с НЕ 100% български произход са действали ПРОТИВ интересите на България! Което е ФАКТ/Паси, Шулева, Кобургготски, Дикме и т.н./!
...
/:/ "...Завистта при нас е национален спорт . Неспособността да се радваме на успехите на другия - също.
......................................... ......................................... ....................................
А защо ти, Волгин, НЕ се радваш на УСПЕХИТЕ на Коалиция "Атака" , бе!
И защо аз трябва да се радвам на успехите на МАФИОТИТЕ и КОРУМПИРАНИТЕ управници в България, бе! Цял Свят- и посланик Пардю, даже!- заявява, че в България ИМА КОРУПЦИЯ внъв високите етажи на Властта! Защо трябва да се радвам на "успехите" на Корумпираните, бе?! Защото са успели! Че те са успели, защото имат Властта и ЗЛОУПОТРЕБЯВАТ с нея! Това НЕ е основание за родст на хората, а е основание за ГНЯВ на хората/ и за поява на "Атака"/ !
"Атака" и АТАКИСТИТЕ НЕ са против циганите, а са против това НЕциганите да плащат сметките за ток на циганите, социалните помощи за циганите/които НЕ обичат да се трудят/, да плащат разходите на "Бърза помощ" и "Пирогов" за пострадали от сбивания помежду си цигани и т.н. и т.н.! Да понасят унижението и усложнението за пътуване зад граница или за присъединяването ни към ЕС, които търпим И ЗАРАДИ гастролните изпълнения зад граница на българските граждани от цигански или турски етнос!
Аз ще съм ПЪРВИЯТ , който официално и гръмко ше се откаже от Коалиция "Атака", ако установя, чу тя е заразенао от "ксенофобия" ! Но, Волгин, бе, "Ксенофобията" е "омраза към ЧУЖДЕНЦИТЕ", бе! Българскитуе граждани от цигански и турски етнос НЕ са ЧУЖДЕНЦИ в България, бе! Освен това, ако "Атака" действително е "Ксенофобска", то би трябвало да е и ПРОТИВ арменците, гърците, , евреите, руснаците, ливанците, виетнамците и др. етноси в България- а "Атака" НЕ е казала и една лоша дума срещу тези етносите, когато НЕ нарушават МАСОВО и БЕЗнаказано българските закони, бе!
ЕЛЕМЕНТАРНО, Волгин!
27 Юни 2005 23:04
Незнайко,
Мойта диплома се признава в целия свят, но го казвам само заради глпостите, които редиш. А стига с тези комплекси! Сега говорим за друго.
27 Юни 2005 23:04
Незнайко, поздрави
Сигурно за себе си прав
Но за тук не си
Тук предишното остави много наистина образовани ...за никаква полза хора.
Такъв беше моделът - ама те са наистина образовани дори и днес
Атаката им подсказа че не всичко е загубено
Сега както се казва доживем-посмотрим
27 Юни 2005 23:10
МИНАВАМ ОТ ТУК,
НЕВЕРОЯТНО ДОБЪР анализ на ЯВЛЕНИЕТО "Атака" си направил! !
Обзе ме завист- нали съм си АТАКИСТ/ а, според Волкит, атакистите са завистници!/
В ДОПЪЛНЕНИЕ- тази вечер Слави Трифонов се показа като най-ВЪРЛ ВРАГ на "Атака" ! NO COMMENT- както се казва в такъв случай!!! Значи, "Атака" е на ПРАВ ПЪТ и срещу ТОЧНИТЕ "ЕЛИТчици" !
27 Юни 2005 23:12
Г-н Волгин те нещата са малко по прости от колкото си ги преставяте.И аз като Fani се сетих за една поговорка-Кучето като не знае да лае, вкарва вълка у кошаратаТе това се получи с влизането на АТАКА в парламента.Той електората така се отврати от политиците че не изключвам и повторение на събитията от 97г.Удивен съм от това че днес и по радиото вменявате вина на избирателя и подценявате интелекта му.Не ми се вярва да съдите за всички избиратели единствено по участниците по телефона във вашето шоу "дим над водата"
27 Юни 2005 23:17
"Болен Лидеров е опасен извън парламента, вътре не е. Българският парламент е като храносмилателната система на крава: всякаква трева пасе, но едни и същи лайна изхвърля." - цитат от медиите

Patilanec
27 Юни 2005 23:18
Е щом като съм точен ще продължа
Проблемът на този род протести е времето
То винаги е минало
Атаката спечели настоящето и изглежда трябва да доказва че има и бъдещето
Как с какви ресурси
Потенциала й не е малък, но той затова беше толкова мълчалив, защото осъзнава различното в настоящето, че то не е такова, каквото трябваше да бъде
Сега като проби в настоящето - какво ще показва в пробива, а?
27 Юни 2005 23:23
Волгин, изложи се. Повърхностно мислене, политическа поръчка... Жалко, пич, не ставаш
27 Юни 2005 23:24
Да бе много е бърз
27 Юни 2005 23:27
Арундхати Рой - "Богът на малките неща" - ... ние извършваме едно мъничко универсално усилие и сме част от големите процеси на този век - намаляваме асиметрията във властта, окуражаваме още някого да подреди своите моменти, помагаме на хаоса да намери път към бъдещето.

.....сега е момента...Времето е с нас...и в нас
27 Юни 2005 23:28
БЕЛА ДОННА,
/:/ ...Параграфе, доскоро те уважавах, макар че не споделях убежденията ти, и мислих, че си смислен човек. Но преди малко разгледах постигите, които си натворил и... какво да кажа..., ако това, което видя на пресконференцията наистина ти харесва, нямам думи. Поздрави все пак!"
......................................... ......................................
И на мен- както, разбирам, и на теб!- НЕ МИ ХАРЕСА това, което видях на "пресконференцията" в НДК!
ОТВРАТИХ се за пореден път от българската "Журналистика" !!! В.Сидеров им го ПОКАЗА същото отвращение!
Цяла зала, пълна с "елитни" български журналисти, да РЪКОПЛЯСКА ОДОБРИТЕЛНО на въпроса на момченцето от БНР /"дали Сидеров бил ходил скоро на психиатър?"/ !!! Мога да простя на младото журналистче, но НЕ мога да простя на десетките негови колеги-"журналисти" в залата на НДК! По -голям ПОЗОР за българските журналисти аз НЕ мога да си представя!
Впрочем, това - КАЧЕСТВОТО на българската Журналистика и на българските журналисти /а може би и на собствениците на медии, преди всичко?!/, е ПРИЧИНАТА за тези "15 ИЗГУБЕНИ ГОДИНИ" за Демокрацията в България и от Живота на Мнозинството от българските граждани! Защото, от Качеството на "Създателите на Обществено мнение"- МЕДИИТЕ и работещите в и за тях журналисти, ЗАВИСИ Качеството на ГРАЖДАНСКОТО Общество и на контрола му над Управляващите и Властимащите при Демокрацията- сиреч, качеството на самата Демокрация!
ЗАЯВЯВАМ: Българската Журналистика и българските Медии СА ГЛАВНИТЕ ВИНОВНИЦИ ЗА ПРОВАЛА НА ДЕМОКРАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ!
Поздрави, все пак!
27 Юни 2005 23:29
Змей , Минавам от тук , нямам нищо против дипломираните и умни мъже и жени . ИМАМ ПРОТИВ ТОВА ЧЕ ИЗПОЛЗВАТ МЪКАТА И ТРУДНОСТИТЕ НА ТЕЗИ КОИТО НЯМАТ НИЩО , ЗА ДА УСПЕЯТ САМИТЕ ТЕ НА ГЪРБА НА ДРУГИЯ !
Това съм го виждал във Франция ВЕЧЕ ДЕ , или ДЕЖА ВЮ ?!?!
Даже на ниво основно образование , но това е ЕКЛЕКТИКАТА при ДЕМОКРАЦИЯТА !
ПП - Съумееш ли да се бориш смятай че си успял 50%, останалото си идва само ©?!?
Ни Сидеров , ни Берона , ни който и да ми кажеш не е успял досега , ЗАЩО ТАКА ????? Питайте и Кайли защо не е УСПЯЛА тя поне има ОБРАЗОВАНИЕ по високо от моето ОСНОВНО със НЮЯНС на СРЕДНО и ВИСШЕ НЕЗАВЪРШЕНО за ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ ?!?!
27 Юни 2005 23:31
До преди изборите бях против "Атака". Писах и обясних защо.

След изборния ден и особено след изборната нощ, се отвратих от необективната, откровено охулваща пропаганда на силните партии и на сервилната журналистика.

Опасявам се, че те създадоха един нов "атакист" в мое лице.

А Волгин явно си излива злобата, че не е успял да отиде на гей-парада в Мексико, където му е мястото.
27 Юни 2005 23:34
*****. Но "Нощта ражда из мъртва утроба вековната злоба на роба ..."
Затова всички на улицата, Атака и да пометем мръсната олигархия. Нови избори през септември - СЕПТЕМВРИ ЩЕ БЪДЕ МАЙ. "ГЛАС НАРОДЕН - ГЛАС БОЖИ".Мнението е редактирано поради

- неуместни определения

Натиснете тук


Редактирано от - bot на 28/6/2005 г/ 10:39:44

27 Юни 2005 23:35
Не е ли пресилено да обявиш 400000човека за комплексари и мързеливци?
Бих попитал Волгин какъв избор се предоставя на хората отвратени от партокрацията и политическия елит - да пуснат недействителна бюлетина и след това социолозите да разтълкуват това като неграмотност?
Някои нахранени господа не искат да разберат , че с толерантността и мълчанието не може да се спекулира и прекалява!
27 Юни 2005 23:39
Фашизоидите комунисти от бившата ДС така и не се научиха да пишат.
Гинеколог, а не гениколог *****.[/red][/size=2][/size=1][/b]Мнението е редактирано поради
- неуместни определения
- излишни тагове

Натиснете тук

Редактирано от - bot на 28/6/2005 г/ 10:39:10

27 Юни 2005 23:40
Nesnaecht, тук добър бизнесмен ще го фалират за нула време. Хиляди режими, правила, разпоредби те дърпат да бягаш на място, през това време тея, от наште, дето не спазват закона им гледаш праха Обадих се, щото некога от чужбина ни приказвате на ангро
27 Юни 2005 23:44
nesnaecht, аз съм висшист от България и в България и нямам никакво намерение да ходя на Запад (просто приеми, че има и такива хора). А ако не вярваш, че е възможно един български висшист да е по-интелигантен от един западен среднист може да си премерим IQ-тата.
27 Юни 2005 23:47
В България истинска конкуренция Не съществува . Както гледам тук, няма и изгледи да просъществува.
(По темата малко по-късно:-)
27 Юни 2005 23:49
Параграфе, тук съм абсолютно съгласна - поведението на журналистите беше, както винаги, пошло и невъзпитано. Да не говорим, че отговорността за ситуацията е и тяхна, а не само на политическия елит, с който те си бършат мръсните ръчички, тук съм НАПЪЛНО съгласна с теб. Нещо повече, писала съм по този въпрос преди 2 години надълго и нашироко, но и да си го повторим тук, файда няма.
27 Юни 2005 23:59
тея долу повечето харесват атака... хе-хе-хе...а некои още мислят , че червеното не водело до безумие тва левио интелектуалец винаги се е отличавал с Ентелигентност
28 Юни 2005 00:01
На българициите от Атака всички са им виновни - евреите, циганите, турците. Комплексари и лузери. На кривия ........ .нос и ........ очилата му пречат. Били с више образование и високо IQ. Дрън-дрън. Да гласуваш за расистка партия значи да имаш IQ на фитка.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД