:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 423,907,445
Активни 101
Страници 34,552
За един ден 1,302,066

Кални номера в Страсбург

Евродесницата се активизира след изборите в България
Докато София се рови в боклуци, а България затъва във вода и си гони опашката около сформирането на ново правителство, душмани издърпват килимчето изпод краката на нашите 18 бъдещи пратеници в Европарламента в Страсбург. Ако ставаше дума само за тях, щяхме да махнем с ръка като премиера Сакскобургготски, който показва царствено спокойствие към кризата в Европа.

В действителност обаче активисти с близки връзки с десни политици в България прилагат в момента авариен план за блокиране на нашето членство в ЕС.

Уж банален повод - какъвто са редовните избори в България - послужи за добавяне в понеделник на непредвидена точка в дневния ред на юлската сесия на Европарламента по инициатива на християндемократите. Последва изненадващо остър сблъсък между политическите групи. Още във вторник пет проекторезолюции бяха внесени за дискусии и гласуване, което ще стане днес. Ако въпросът беше маловажен, нямаше да има толкова напрежение. Носимптомите сочат за голям залог- за решаване на съдбата не само на нашите евродепутати, но на България и Румъния, и дори на целия процес на разширяване на Евросъюза, коментира за в. "Сега" високопоставен дипломатически източник в Брюксел.

Европейската народна партия, чийто заместник-председател е лидерката на СДС Надежда Михайлова, поиска Комисията на ЕС да даде оценка на изборите в България, които определено не бяха успешни за десницата. Евродепутатите знаят, че Комисията не е готова с такава оценка, защото е минало малко време. Освен това, докато текат консултации за съставяне на правителство, не е редно да се създава впечатление, че някой се намесва отвън.

Но именно неяснотата е необходима, за да могат депутатите от десницата, които най-упорито настояват за отлагане на приемането на България и Румъния, да направят първа крачка в тази посока. Те твърдят, че най-добре е да се изчака докладът на Комисията през октомври, и тогава да се реши дали да бъдат поканени българските депутати. Тъй като всички групи желаят Европарламентът да има глас по въпроса за прилагане на отлагателната клауза за България и Румъния, десницата се опасява, че присъствието в Страсбург на депутати от двете страни месец преди представянето на доклада ще повлияе върху настроенията. Ако докладът е неблагоприятен и препоръчва активиране на отлагателната клауза, приемането на българските депутати ще бъде отсрочено чак за началото на 2007 г. Дотогава България и Румъния няма да имат дори кулоарен глас в Европарламента и ще бъде по-лесно да се забави присъединяването им.Вторият коварен замисъле да се използват България и Румъния като изкупителни жертви в бюджетния спор. На първо време се лансира благовидното обяснение, че Европарламентът ще спести пари, ако 36 румънски и 18 български депутати изчакат няколко месеца или година. Но целта е да се даде сигнал, че ако двете страни бъдат забавени неопределено дълго, това ще спести много повече пари на ЕС, защото няма да финансира програмите за хармонизиране на тяхното развитие с общото в съюза. Става дума за милиарди евро.

Още по-зле е, че вече се говори и за забавяне на приемането на България и Румъния отвъд пределната 2008 г. Това може да стане чрез процедурата на ратификациите. В присъединителния договор не е записано ясно, че ратифицирането му е задължително в определен срок, макар и да е посочена дата 31 декември 2006 г. България се успокоява, че е трудно да се постигне консенсус за задействане на отлагателната клауза. За да бъде приложена, трябва всичките 25 членки да гласуват за отсрочване на приемането й от 2007 за 2008 г. С други думи, достатъчно е да си имаме поне един доброжелател, за да прескочим изпитанието. Но отлагане може да се постигне и ако само една държава покаже мудност с ратификацията. Това означава, че е достатъчно да си имаме и един недоброжелател. България рискува да остане извън ЕС не само до 2008 г., но и след това.

Има различни интереси, които се крият зад искането за отлагане. На първо място са резервите спрямо Румъния. Но има и желаещи да забавят двете страни, за да бъде включена и Хърватия в тяхната група, каза източник в Брюксел. За жалост, дипломати в София смятат, че и български политици се трудят дискретно в тази насока, за да вземат реванш за провала си на изборите. Целта им е да посочат сегашните (жълтите) и следващите управляващи (евентуално червено-жълти) като неспособни да постигнат стратегическата цел на България - членството в ЕС.
36
1024
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
36
 Видими 
07 Юли 2005 01:13
Да на комунягите не им изнася!
Но комуняги на Европа не и трябват
Не става въпрос за БСП. Там комуняги няма!
Става въпрос за избирателите на БСП за българския народ
А той е 70% комуняги. Тях Европа не желае.
07 Юли 2005 01:29
"Коварните замисли" на "душманите" активизирали европейците да правят "кални номера" на България. И всичко това е написано от титулярен журналист на в. Сега. Тия хора не се шегуват.
07 Юли 2005 01:31
князете ще станат евродепутати от квотата на НДСВ
07 Юли 2005 01:46
Надка си е знаем-от нея всичко може да се очаква, вероятно като нея не са цвете и колегите й от ЕНП!
07 Юли 2005 01:50
Във ЕС каквито и патаклами да има винаги надделява РАЗУМА !
07 Юли 2005 02:08
Всъшност комунягите не искат Европа и не рзабират Европа!
Автора го доказва!
Те изкат да вкарат, без карантина, бацила на престъпността и корупцията в нашият бъдещ светъл дом!
07 Юли 2005 02:23
"Калните номера" ги правят ядрените лобисти в Европа, чрез техните хора в Европарлавента и Европейската Комисия !
Проблемът с прилагането на "отлагателната клауза" произтича от това, че в присъединителния договор е записано, че ратифицирането трябва да стане най-късно до 31 декември 2006 , а в същото време България е поела ангажимент/чрез подписите на Кунева и Паси и съответното ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО решение на Правителството Кобургготски!/, че България ще затвори 3-4 реактори на АЕЦ-а си най-късно до 31.12.2006 г. ! Т.е., ако ратификацията приключи преди затварянето на реакторите, възможно е реакторите да НЕ бъдат затворени ПРЕДИ България реално да стане член на ЕС /каквото , пък, беше Решението на българския Парламент/!
Сиреч, "ядреното лоби" в ЕС иска да е сигурно, държейки в ръце Отлагателната Клауза, че има инструмент за въздействие върху кое да е българско Правителство, който инструмент да използва / и ползва!/ успешно за натиск върху България за затваряне на 3-4 блокове на АЕЦ "Козлудуй" !!! Така, заплашвайки да приложи и прилагайки Отлагателната Клауза- за приемане на България чак през 2008 г., "ядреното лоби" си осигурява едногодишен срок /цялата 2007 г./, през който срок да стане СИГУРНО реалното затваряне на реакторите ! БЕЗ да е по никакъв начин сигурно, обаче, че и след затварянето им България със сигурност ще бъде приета за член на ЕС/ но, пък, веднъж затворени , реакторите мното трудно и много скъпо биха могли да бъдат пуснати в експроатация отново!/ !
Впрочем, ето как едно ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО решение на Правителството Кобургготски/ противоконституционно, защото противоречи на предхождащото го решение на българския Парламент по същия въпрос!/ вкарва в капан България- да затвори реактори, без да има гаранции за членство в ЕС! А решението на българския Парламент беше категорично: България да затвори 3-4 реактори едва СЛЕД като България стане пълноправен член на ЕС ! Когато Правителство НЕ изпълни решение на Парламента или извърши действия ОБРАТНИ на решение на Парламента- това по Света го наричат ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ! А у нас такова Правителство има претенции да управлява и втори мандат!
Боже, пази България от собствените й Правителства и политици! От чуждите тя сама ще се пази! "АТАКА"! КАЗАХ!
07 Юли 2005 02:24
Мексикански - ти изтропа наи-антибългарския постинг някога писан от българин, бре идиот нещастен. Или не си такъв. Маре, баш си българин, да ти е** маиката проста. Па ФЛ - сащи двоиник. Ами не мога да подминаи неговата маика с безразличие.
07 Юли 2005 06:30
Друг
много си малък, нещо като червен микроб изплют от комунист.
Силата ти е точно силата на комуниста - майката и псувнята
Ти си най-голямото доказателство за това което казах
Българите са най комунизирания народ на света.
1 000 000 надминаваха само членовете на БКП а ятаците, а жените, а децата.
Това го не е имало никъде по света!
Или за 10 години са си сменили чипа или са измрели!
Айдe напсувай още един път, то като няма мисъл псувнята е спасение.
07 Юли 2005 07:19
Mexsikanski vojde, ти нали беше офицер от Комунистическата БНА, какво ми се правиш на света вода ненапита? Фатмак нещастен! Кога те гонеше мъжката лама, кога пък почна да разбиращ и от политика?!
07 Юли 2005 08:01
Мексикански
А на тебе какво ти е голямото. Май само простотията, с която се конкурираш с FL.
Мръсотията ни правят десните в Европа, ти обвиняваш комунистите.
Абе вашата дясна простотия няма граници. Че Надка не е стока и, че нищо не прави за България си я знаем.
07 Юли 2005 08:07
В БНА малко преди уво станах ефрейтор
В Мексико на третата година вече бях старши Вожд.
А ти чоки що се дразниш? Не казвам ли истината?
А кажи защо не ти харесва истината, тази за БГ комунягите?
По политика съм слаб, не съм от ранга колегата Вожд, Ванчо Циглето!
07 Юли 2005 08:16
МЕХИЦАНЕЦА е super cool!!! Наи-оргиналния форумец и много свестен българин/съдя от това, което пише/.
07 Юли 2005 08:19
Мрх, о ето ти и двата ++
Всеки Ганчо се самооценява за отличник
и ти си същото лайно!
кой ти каза че си умник?
Десните от Европа му пречели на левака
А бе читак, кой Десен в Европа ще си губи времето с въшкари.
07 Юли 2005 09:01
А ти вожд на какво си Малко да поразкажеш за племето ...
07 Юли 2005 09:06
СПОКО ! В 13.00ч. BG-time сичко си идва на мястото. Тя, Натка нали е спец по отлюспването, !!!
.
Е, сега вече ще нацепи и ЕНП !!! В България не остана нищо(или нещо), за цепене... та затуй се прехвърли в Европата
07 Юли 2005 09:24
Mexikanski Vozhd Колко са "заблудените овци" гласуващи за БСП се видя - не са 70% както пишеш ти а 16% и то заедно с циганите докарани да гласуват.
А че БСП не са комунисти е ясно те НЕ са и ЛЕВИ.

БСП бе създадена и търпяна от външните кардинали за да ЗАДЪРЖИ и КОНТРОЛИРА в себе си ОГРОМНА ЧАСТ от населението на България след събарянето на старата система. Иначе имаше опасност това население да вземе да си направи друга НАИСТИНА ЛЯВА партия която да вземе да ратува за скандинавският модел .... БСП е една поръчкова организация подобна на НДСВ - служат на едни и същи, разбира се такива са и част от "десните"
07 Юли 2005 09:26
май пак го ударихме на "за всичко са виновни комунягите"!
абе, пич, (или -ко) енп ли наричаш комуняги?
защо не се замислиш за тезата, която се се лансира в материала: българските т.н. политици, когато не са на власт, хвърлят кал по българия пред целия свет, за да докажат на света, че без тях bg-то за нищо не става!
е те това ни е кусура! и май че натка е флагман в тази практика!
07 Юли 2005 09:27
Що се отнася до приемането ни в ЕС - аргументите за ТОВА СТАВАТ ВСЕ ПО-МАЛКО ИКОНОМИЧЕСКИ и все по ПОЛИТИЧЕСКИ и ВЛАСТОВИ.

И до момента НЯМАМЕ структурна политика в стопанството - тоест КАКВО ПРОДАВАМЕ И КАКВО КУПУВАМЕ ОТ ЕС и то така че да ни се връзва баланса. В момента сме с над $1млрд дефицит - приватизирахме почти всико - от догодина как ще избиваме този 1.2млрд , който ще нараства поради спиране на нови износни предприятия и увеличение цените на горивата. Никой не говори за това - НЕ ИСКАТ.

В България НЕ СЕ състоя разговор за Ползите и Вредите от Влизането ни в ЕС ( който не е ясно какво ще бъде след 2 години и какви икономически ползи може да извлечем ) . Не се състоя и Публична Обмяна на Опит със страните пазарили се преди нас, не се състоя и анализ на грешките които те сами отчитат че са допуснали.
07 Юли 2005 09:28
М/ду другото полезно за БГ читателя е да почете малко Румънски Вестници и да погледа тяхна телевизия .... Ще породи поводи за размисъл а ще си разведри малко и мозъка ....
07 Юли 2005 09:35
Съ траяска църа румъняска!
07 Юли 2005 11:00
СпИциален поздрав за наш'те Хиспаноговорящи 'колеги'

Solo voy con mi pena
Sola va mi condena
Correr es mi destino
Para BULGAR la ley
Perdido en el corazn
De la grande EUnion
Me dicen el clandestino
Por no llevar papel
07 Юли 2005 11:15
"Какво се мотае това българско племе около нашите военни бази". Предполагаемо изказване на същия сенатор който каза - "Какво търси нашият петрол под техните пясъци".
Интересно защо никой не говори за изтриването на българския род от исконните му земи. Включая и Сидеров.

07 Юли 2005 11:22
Всичко хубаво и това даже дето се плюете и псувате, но сети ли се някой до момента да попита г-на Терзиева какви са му ДОКАЗАТЕЛСТВАТА, че въпросната Надка е в дъното на същата, вече за втори път, акция? Или гусина си прави умозрителни заключения от зам. председателството на същата?

И още нещо: - Спомням си добре, че тогава все още не бяха проведени т.н. избори?!!

При липса на доказателства, подбни пасквили могат да се квалифицират само като Клевета и Подстрекателство!! А ако има такива - дайте да ги видим. Черно на Бяло!

Г-дата главни Редактори - Какво мислите Вие по въпроса?
07 Юли 2005 12:19
момчета, пак се разяфкахте, а форумат е за друга тзел. Прав е авторат, а с много от казаното от Мехикански войд сам НАПАЛНО СГЛАСЕН - това е основната причина за дарпането на килимчето - ялкото ни мислене, което ще се промени сигурно след още 45 години
07 Юли 2005 12:52
Колко неадекватни но агресивни форумци има тук.О4ежидно е 4е европеиските десни както и на6ите работят сре6ту интересите на България.Какво об6то има тук БСП.Те дори направиха пове4е от многи други като мобилизираха европеиските социалисти и сега те са наи-големите ни за6титници.И либералите разбира се.
07 Юли 2005 13:38
Види се че дискусиите не стават без мене ! Карай да му мислите като се самонакажа за един месец да си плацикам дупето по атлантическия и най-вече че съм замислил да изловя всичката скумрия в океана , в магазана , дажа и по плажовете !?! А има ногу де особено по плажа !
07 Юли 2005 13:39
Не съм чел творението на Терзиев, в последно време го отминавам .
Дали има НаТка вина в това положение- все едно е – тя е реститутка и една от корумпираните политически фигури след 1989 г – едра гаражда зеледелка и използвала властта си за лично забогатяване.
Въпросът е защо Еврокомисарятът не ни иска и защо така се опитват при първа възможност да ни уязвят в Страсбург???
Господа демУкрЯти, не ви ли стана ясно, че ЕС добре знае морала на нашата политическа класа родена след1989 г ? Знае, че това е от мозъка до костите корумпирана и класа и не я иска в Европарламента? Защо на ЕС и трябва “троянски кон”, какъвто всеки български политик ще бъде там –троянски кон за интересите на ЕС като цяло.
Българския политик е корумпиран от мозъка до костите, за него не важат обществени ценности, нито защитава някакви ценности въобще . В Европарламента той ще приема американски “помощи” и ще работи за чужди интереси –не интересите на България, нито на ЕС като цяло.
Та ЕС ще вземе и крути мерки по отношение парите от еврофондовете как се харчат в България- разберете едно – европеецът данъкоплатец който ни дава пари и то безвъзмездни субсидии не е равнодушен как и защо му се харчат парите в България, това именно много го интересува...
ЕС дава ясен знак на България да си смени политическата класа, с чисто лице да влезе в ЕС.
Вижте кого избрахме пак в Парламента – всички стари лица и мутри, с по 2 или 3 мандата в Парламента, с напълнени гуши.Та дори имаме и уникален случай като Софиянски – с 3 висящи дела и обвинения за 98 милиона щети на държавата и пак депутат? Такъв в коя да е страна на ЕС няма да припари Парламента й ?
Що се отнася до отново отваряне на главите и нови преговори, това може лесно да извърши едно ново правителство на България- стига да има чисто лице пред ЕС .


07 Юли 2005 15:30
Тая статия е точно като крясъците срещу душманите от БиБиСи, чиито коварни замисли са насочени срещу един от най-видните синове на България, професор-доктор, носител на орден "Стара Планина"
Прилича моного на истерията около Либия, която беше раздухвана най-много от в. Сега. Ако зъбенето срещу Европа продължава по същия начин, ще ни отложат не с една, а с 11 години. И още няколко факта:
*европа е син континент
*вотът във Франция беше 80% червен
*Френското НЕ е репрезентативно за настроенито на другите европеиски народи
*идеята, че еврочиновници и европолитици, които са под небивало напрежение след референдомите, конспирират с "активисти близки до определени кръгове" за да злепоставят БСП е абсурдна. Освен ако не обслужва интересите на голяма част от населението на Европа.
*Европа има сметка да има 15 като Кунева да предупреждават и разясняват.
07 Юли 2005 17:54
Мексикански Вожде, Bill,

Страсбург вече подготвоа големия крив макарон през, които нашенските комуняги ще гледат ЕС.
07 Юли 2005 17:58
Незнайко, наздраве.
Надявам се, че не го взимаш навътре, че франсетата не спечелиха олимйиските игри. La prochaine fois.
07 Юли 2005 18:42
Зевзек не предавай духа , след моето отсъствие за три седмици по атлантика ! ДОКАЗВАЙ , но не НАКАЗВАЙ ние не сме комунисти , те обичат второто !
А и бира пием на корем , значи сме ариици а не атакисти ?!?
07 Юли 2005 20:57
Meksikanski vozhde ще си направя труда да те адресирам още веднаж - ако приемем твардението ти за вярно, а именно че в БГ имало 70% комуняги, то колко от тях се падат на родата ти? И каде е гаранцията, че и ти не си точно един от тях - такива кречетала пишман-антикомунисти маи са точно 70% от комунягите за които се опитваш да кажеш нещо. Изводите за това колко от тези 70% комуняги бяха комунисти и колко от тези 70% пишман-антикомуняги са антикомунисти оставям на тези, които могат да ги направят, ти очевидно не си от тях - пипето ти е точно като на мексикански вожд мечтаещ да се пресели във ФЛ. Независимо от всичко обаче парвия ти постинг е наи-антибългарският постинг писан в този форум. Както и да е, не съм псувал маика ти, а просто изразих чувствата си кам маиката саздала нищожество, като теб. Макар и под Drug ник мога да ти гарантирам, че намеренията ми остават все така сериозни. А, ти ако успееш да прескочиш границата ми се обади - винаги ще се намери работа за теб тъдява.
07 Юли 2005 21:22
Кални номера в Страсбург - пише гъзетката. Ами че такива си ги имаме и тук - в София.
07 Юли 2005 21:37
Именно, Пън1 - ако си в София де
07 Юли 2005 21:46
Е сега вече сичко си доде на място!!!
Гласували против - само тия от ЕНП-то!
Страничен резултат -Натка дава пресконференция със син блясък в очите
Краен резултат - 18 дупетати със заплата 7000 евро !!!
Малеййй , кои ли ще бъдат късметлиите ? Да седят и само да НАБЛЮДАВАТ !

Е що ги ручахте жабетата?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД