:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 289
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

В София разкарват 4 пъти за решаване на 1 проблем

Средно 4 посещения на общината отнема на столичани решаването на отделен проблем. Бавното и недостатъчно качествено обслужване е основната критика на софиянци към администрацията, показва проучване на "Маркет линкс" за проблемите на местната власт. Изследването е правено през лятото на тази година в 11 града.

От тромавите процедури е недоволен всеки пети софиянец, а качеството на работа на администрацията се оспорва от всеки трети. В останалите градове данните са по-ниски, но причината може да се търси и в повишената критичност на жителите на София, обясни Румяна Бъчварова от агенцията.

18% са били съгласни към момента на провеждане на проучването, че боклукът е проблем номер 1 на града. На следващо място в класацията са инфраструктурата и пътищата (посочили са ги 13%). Здравеопазването и градският транспорт се сочат като основен проблем от 9% от софиянци.

Кметът Бойко Борисов се ползва с по-голямо доверие от общинския съвет, показва още изследването. Безрезервно му вярват 16% от гражданите и 10% от неправителствения сектор и медиите, пълното доверие в СОС е 13%. Само 2% от гражданите считат управлението на общинските ресурси за успешно.
1409
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД