:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 261
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Прокуратурата иска 4 г. затвор за Софиянски

За 4-годишна присъда на бившия столичен кмет Стефан Софиянски пледира прокуратурата пред Софийския апелативен съд (САС)вчера. Там делото за "Милениум център" виси на втора инстанция, след като в края на септември Софиянски бе оправдан от Софийския градски съд. В последната си дума Софиянски каза, че е действал целесъобразно и в интерес на общината. САС прие, че всичко по делото е изяснено и ще обяви решението си до месец.

Според обвинението бившият кмет е превишил права и власт, за да набави облага на ОББ и Инвестиционен фонд "Развитие", като е сключил през 1998 г. извънсъдебно споразумение. С него общината отстъпва на дружествата право на строеж върху парцел с площ 7000 кв. м в кв. "Иван Вазов" за бизнес център. Вредите от 14 808 838 лв. са заради разликата на пазарната оценка на правото на строеж. Договорът за продажбата на 25-те процента общински акции в "Милениум център" на ОББ пък бил сключен в нарушение на служебните задължения на кмета. Вредите за общината са изчислени за 65 981 лв.

За особено тежки случаи на престъпления по служба НК предвижда от 3 до 10 години затвор. Срещу Софиянски е висящо единствено делото за "Бизнес център Гурко 1". Процесът за халите приключи окончателно с оправдателна присъда.
11
2033
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
11
 Видими 
08 Декември 2007 07:37
...не прокурори а адвокати...
...14 години за залезения екскмет-гьонсурат...
08 Декември 2007 09:52
И една година ЕФЕКТИВНО му стига на този боклук!
08 Декември 2007 09:54

ПАНАИРИ, ПАНАИРИ.....(Лили Иванова)
08 Декември 2007 11:24
Ама тоя още ли е на свобода.Баси съдебната система!Явно само хора дето крадат да нахранят децата си вкарват в панделата, а тоя хайдук профукал стотици милиони е на свобода.
08 Декември 2007 12:44
Съдебните дела срещу кмета Софиянски, са една блестяща илюстрация за състоянието на българската правозащитна система!
Оправдан по делото за Софийските централни хали! Капиатала на това евреиско дружество с на общината от $5 400.- US e 50 000 лв. Само месечните заплати на управителното тяло на Халите са по-голяма сума от капитала на дружеството! Какво да коментираме! Безсмислено, е!
Просто някаква гавра се прави с търговският закон, заради далаверите на бившият кмет Софиянски!
Естествено, че Филчев - Гл. Прокурор, които позволи да се повдигнат обвинения срещу Софиянски, срещу мистър 10%, о.з.ген.Атанасов, екс министър В.Краус, екс министър Върбанов и други лица от политическата класа бе изкаран луд! Наистина трябва да е луд в България този, които се опитва да съди олигарси в олигархическа държава!
Делата срещу Софиянски се водят вече след като се разправи с Филчев, за да му легитимират милионите придобити не от заплатата като софийски кмет!
08 Декември 2007 16:16
Помолих Д-р Хаус за мнение , а той ме подметна с бастуна ... Някаква криза получава , като чуе за Стефчо Смайла и подобните му тарикати в общия ни живот ...

08 Декември 2007 18:38
Стига с тая корумпирана прокуратура, бе!!! Ще спретнат някое умишлено негодно обвинение, та после не по-малко корумпирания съд да признае за НЕВИНЕН брата-масон Мафиянски. Когато видя влязла в сила присъда за 4 години ефективен пандиз ще си вържа розова панделка, ще отида пред съдебната палата и цял ден ще викам "прощавайте за незаслужените обиди, скъпи, скъпи родни, честни магистрати!!!" , и ще си посипва главата с пепел. И ще поканя фотографи от в. "Сега" да снимат за вестника покаянието ми.
08 Декември 2007 21:23
като съдят софиянски че е дал нещо на безценица за да работи и да се правят пари от него
трябва да съдят и съдиите и прокурорите и депутатите че са раздавали правосъдие според закони които са ги променяли непрекъснато след като са гласувани през последните 18 години даже и конституцията промениха
09 Декември 2007 13:38
Даже се знае и ЗА КОГО работи...като например Софийска вода, Паркинги и гаражи, Софийскси имоти и Чистотата!!!!
09 Декември 2007 16:38
Идете там и вижте новия супер герой Бат Бойко какво прави.http://www.standartnews.com/bg/arti cle.php?d=2007-12-09&article=214108
09 Декември 2007 19:01
Като му домилях , Доктора заусуква , че бил ядосан от "поредния фишек" на Прокуратурата ... Слаба кравичка била откъм ресурс и капацитет ... Гърбината ми още сеща бастунката , но си го обичам ... Питам се само , защо и на Софиянски парсата обирам ... Два декар гръб ... Сигурно е много умен , та успява да си го носи ...

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД