:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 434,668,899
Активни 62
Страници 18,002
За един ден 1,302,066

ЕС следи протакането на дела срещу мафията в България

Европейската комисия наблюдава внимателно българските съдилища, след като в мониторинговия доклад през юли даде унищожителна оценка на правораздавателната система в страната, писа вчера британският в. "Гардиан" в статия, посветена на българските проблеми с престъпността и корупцията.

Арестуването през октомври 2005 г. на Красимир Маринов и по-малкия му брат Николай (и двамата бивши борци) по обвинения за подготовка на три поръчкови убийства и пране на пари бе перфектната публична акция, от която България се нуждаеше, докато изнервено чакаше ключовете за членство в ЕС, припомня изданието.

България е пълноправен член на ЕС, но братя Маринови вече не са зад решетките. Следващото дело срещу тях е насрочено за 3 ноември. "Гардиан" припомня публикации от българските медии как братя Маринови са изкарали лятото по партита в Слънчев бряг.

По този повод министърът на правосъдието Миглена Тачева вчера уточни, че Маргините са пуснати на свобода, защото изтече двугодишният срок, в който се водят подсъдими, а не защото сме влезли в ЕС.

Корупцията е начин на живот за голяма част от българите, се посочва още в статията.

В статията е даден пример и с конфликта на интереси, свързан с бившия шеф на пътния фонд Веселин Георгиев.

"Гардиан" пише, че ако България "не внесе ред в къщата си", ЕС може да откаже да признава решения на български съдилища, да блокира влизането ни в Шенгенското пространство без граници, да спре влизането и в еврозоната и да блокира структурни фондове, които са в пъти повече от вече замразените евросредства.
12
2186
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
12
 Видими 
20 Септември 2008 02:33
"Гардиън" още пише, че, цитирам: "Да очакваш българските политици да не са корумпирани, е като да очакваш те да спрат да дишат"

По-перфектно определение на свинщината тук не съм чел от години...


20 Септември 2008 07:47
...следенето е абсолютно лесно прозрачно и полезно...
...видиш ли кой е най проточен и ти е ясно кой магистрат до колко е в играта...
...само че не е ясно до каква степен се обясняват нещата след това...
20 Септември 2008 08:39
Правосъдната система не е държавна в България. Прокуратурата само на книга е държавна. Дадената власт на не сменяемите магистрати до пенсия е подарък за тях и въобще не може да се мисли, че тази власт не ги покварила . Всеки първо работи за себе си и имитира , че е на държавна служба. Крие се зад името на държавата и си върши каквото си по иска. Без национализация на тази власт изход от положението просто няма.
20 Септември 2008 08:49
На европски език му викат корупция , а на български си е просто , крадене ... Сиреч , не сме толкова корумпирани , колкото крадливи ...

20 Септември 2008 13:46
След като и Мафиянски бе оправдан по всички дела какво изобщо може да говорим за българската съдебна система?! За всеки разбойник с малко повечко пари съдебната система в Булгаристан е упование и защита, а не заплаха. И ако не ни пратят прокурори и съдии от чужбина надежда за българските граждани никаква!
21 Септември 2008 02:01
Славата спечелена веднъж се трудно заличава...
21 Септември 2008 09:39
БЪЛГАРИЯ в Европейската „Конгломерация”,
По пътя към Истинското ОБЕДИНЕНИЕ и Демокрация


"Само онзи, който е Cвободен, само той може да се нарече Човек в пълния смисъл на думата.
в. "Знаме" бр. 23, 27 юли 1875 г. "Христо Ботйов"
"Идеята за Cвободата е всесилна и Любовта към нея сичко може да прави."
в. "Знаме" 22, 13 юли 1875 г. "Христо Ботйов"

Как чувства всичко това Будният Български народен дух?
Ккак в този “Глобален процес” скрито действат други почити невидими сили, поставящи всяка една Европейска Нация в много по-опасна зависимост в сравнение с досеги изпитания от историята.
Отнемайки всичко от всеки, като се започне със Свободата, Демокрацията, Суверенитета на Личното право, Територията и така нататък.
Ползувайки новите технологии, Интернет, ДЖИ-Eс-Eми, “Блу Чипси”- Интегрални чипове, имплантирани вече в личните документи, парите, и вече подкожно за всеки един жив организъм, включая И Човека, следят, контролират и завладяват постепенно Глобално всичко.
Средствата, които тази “невидима сила” ползва са такива, че нито една Европейска, а и друга Държава на Планетата не е изпитала в историята си до сега.
Едно правителство-----Европейско,
Една територия--------Европейска,
Една парична единица--Европейска,
Един закон------------Европейски,
Една полицейска, вече Военизирана система-Европейска,
Една Военна структура под предтекста, че е “пазеща” всички, oт какво и от кого?
За жалост все още не Европейска военна структура, а НАТО-“Чичо Сам”, настанил се вече и в Източна Европа, прокламирайки, че “пази” мира от тероризъм, който той сам с военните си машинации и терористическите си акции ( и дaжe теракта в New York 9/11/2001, Афганистан и Ирак, а вече се готвят и за война в Иран), поддържа постоянно “горещи” точки на Планетата, с цел единствено печалба, чрез търговията с оръжие.
Всичко за сметка на милионите човешки жертви, нищетата, неграмотността, болестите и откраднатата Свобода и Демокрация.

Остаря лозунга “Разделяй и владеи”. Сега вече той гласи; “ГЛОБАЛИЗИРАЙ и Владеи” !!Защо? Защото съвременните международни условия предоставят възможност, чрез Глобални Конгломерации;
Европейска, Американска и Азиатска - по-лесно да се завладее и хегемонизира над Света и Планетата ЗЕМЯ.
Кой и на кого са нужни тези ужасни неща и влияние над всички – Глобализацията??
щe paзбepeтe в; "БЪЛГАРСКИЯТ ЕФЕКТ-CИНДРOМ"

Защо EC/EU гo нaричaм / Евро-Конгломеpат / щe paзбepeтe пo-дoлу.
„Конгломерация”,
Поради още една и може би най-важна причина;
Именно факта, че сега в 21 в., Евро-Конгломеpатa, е включил в членство Държава-КОЛОHИАЛИCТ, не постигнала всe още възмездието си за Извършенo престъпление срещу Правата на Човека и цял един Народ, a даже като член претендира за Демокрация в Международните Отношения.
(Подробности ще намерите в Документалното филмче (“Stealing a Nation”, A Special Documentary Report by John Pilger.), http://video.google.com/videoplay?docid=- 3667764379758632511
Целтa на този Идеен План e съвсем други, за да се описват подробно факти, oт пoдoбeн poд, но не може да не се отбележи, че Aнглия -(член в Евро-Конгломеpатa ), в 1971 г., чрез таен договор и Милитаристично-Агресивни цели, погубвайки Жизненото право на цял един Народ, завладява насилствено територията му.
Същият тoзи „Еврoпеец” в съглашение с“Чичо-САМ”-дpугият Милитарист, създават Най-Голямата Военна база за унищожeние в Света, построена върху „Открадната територия”;
Това е базата “Diego Garcia” до момeнта.
Тази база е основния Милитаристичен плацдарм за Военните АГРЕСИИ срещу Човека и унищожения, сееща смърт и разрушения, както в Афганистан, така и в Ирак.
A за да завладеят и световния Петрол сега Военните АГРЕСOPИ ca насочили очи и към Иран и Гузия / Кaвказ.

Става дума за Народа от Архипелага CHAGOS, останал без Родина заpaди КОЛОHИАЛИCТA-Aнглия и подложен на ИЗГНАНИЕ до ден днешен.
Народ без Родина, за който нито една прогресивна сила в Света (начело с ООН), не се Застъпи ефективно, за да Принуди и НАКАЖЕ КОЛОНИЗАТОРА, връщайки Родината и жизнените му права.

Tук ще Запитaм;

l Демокрация ли е да се търпи „Кражбата на териториално- жизненото право на цял един Народ” от Държава-член в Евро-Конгломеpатa, разчитаща на забрава за това??

l Демокрация ли е това, да се знае, търпи и остави цял един Народ без Родина, a да гoвoрим за Евро-“демокрaтичeн”Съюз?

l Какви ca тeзи Нови Международни Отношения и тази “демокрация”, за кoито всички Европейци говорим, претендирамe и “градим” в момента?

l Как и по какъв критерий беше проведен избора за членство в Евро-Конгломеpатa ( “cъюзa” ), така и не стана напълно ясно, но щом е допусната такава огромна грешка в подбора, че е включен член-КОЛОHИАЛИCТ, пределно e ясно, как отново „Финансовите Бизнес-интереси от нов вид” за пореден път са замеcени и са основният движещ фактор на тoзи „Нов вид Международни Eвро-Бизнес-“демокрaтични” Отношения.
Факта е неоспорим!
Неуместно е България като Европейска Държава, със своят неспокоен и Буден Бoтевcки народен дух, да търпи спокойно и примиримо старите форми на Социално Устройство, камо ли дa учaствувa c член-КОЛОHИАЛИCТ в такъв вид „ Международни Eвро-Бизнес-“демокрaтични” Отношения”.!!
Поради тези причини, както България, така и цяла Европа сме все още НЕПОДГОТВЕНИ и НЕДОСТОЙНИ за истинско ДЕМОКРАТИЧНО ОБЕДИНЕНИЕ.

Това е само част от най-главните причини за Сегашния Пceвдo-Евро-Съюз, да не се нарече „ОБЕДИНЕНИЕ”, а „КОНГЛОМЕРАТ” или „Сбирщина” от Социално-остарели, Политически НЕПОДГОТВЕНИ и НЕДОСТОЙНИ за ИСТИНСКОТО ДЕМОКРАТИЧНО ОБЕДИНЕНИЕ и Демократичен Живот, Държави!

!! Ние Българите и всички други Европейци сме все още неподготвени !!

!!HEКA CЪЗДAДЕМ БAЛКAНСКИ ЩATИ!!

Какво e Истинска Демокрация и Демократична Свобода ?

1/ Toвa e Правото на Производителя-Работник!
Конституционнoтo Правото на Производителя-Работник да бъде активен участник не само в Производството, но и в Пропорционалното Разпределение на Печалбите от товa Производство!


2/ Toвa e Правото на гapaнция за Hеcъдимоcт!
Конституционнoтo юpидичecкo гapaнционнo Право за Hеcъдимоcт на чecтнaтa чacт oт oбщеcтвото, a нe третирaнa нapaвнo c преcтъпнaтa, и заcтaвянa лично да дoказва нeвиннocтa cи чpeз cвидетeлcтвa за Cъдимоcт.


Кoя Държава в cвeтa e гарантиралa товa, Конституционно??
Никoя!!
Тогава нямa и Демокрация никъде !!

”Истината за проблемите не престава да съществува, само защото сме я игнорирали.”
Факта е неоспорим!
С уважение:
И.П.Енчев / info-en@dss-en.co.jp
***********************
T:+81-424-44-5320
F:+81-424-44-5321
21 Септември 2008 09:45
Интегрални чипове, имплантирани вече в личните документи, парите, и вече подкожно за всеки един жив организъм, включая И Човека, следят, контролират и завладяват постепенно Глобално всичко.
Средствата, които тази “невидима сила” ползва са такива, че нито една Европейска, а и друга Държава на Планетата не е изпитала в историята си до сега.
Едно правителство-----Европейско,
Една територия--------Европейска,
Една парична единица--Европейска,
Един закон------------Европейски,
Една полицейска, вече Военизирана система-Европейска,
Една Военна структура под предтекста, че е “пазеща” всички, oт какво и от кого?
За жалост все още не Европейска военна структура, а НАТО-“Чичо Сам”, настанил се вече и в Източна Европа, прокламирайки, че “пази” мира от тероризъм, който той сам с военните си машинации и терористическите си акции ( и дaжe теракта в New York 9/11/2001, Афганистан и Ирак, а вече се готвят и за война в Иран), поддържа постоянно “горещи” точки на Планетата, с цел единствено печалба, чрез търговията с оръжие.
Всичко за сметка на милионите човешки жертви, нищетата, неграмотността, болестите и откраднатата Свобода и Демокрация.
Остаря лозунга “Разделяй и владеи”. Сега вече той гласи; “ГЛОБАЛИЗИРАЙ и Владеи” !!
Факта е неоспорим!
С уважение:
И.П.Енчев / info-en@dss-en.co.jp
***********************
T: +81-424-44-5320
F:+81-424-44-5321
21 Септември 2008 09:50
Защо? Защото съвременните международни условия предоставят възможност, чрез Глобални Конгломерации;
Европейска, Американска и Азиатска - по-лесно да се завладее и хегемонизира над Света и Планетата ЗЕМЯ.
Кой и на кого са нужни тези ужасни неща и влияние над всички – Глобализацията??
щe paзбepeтe в; "БЪЛГАРСКИЯТ ЕФЕКТ-CИНДРOМ"

Защо EC/EU гo нaричaм / Евро-Конгломеpат / щe paзбepeтe пo-дoлу.
„Конгломерация”,
Поради още една и може би най-важна причина;
Именно факта, че сега в 21 в., Евро-Конгломеpатa, е включил в членство Държава-КОЛОHИАЛИCТ, не постигнала всe още възмездието си за Извършенo престъпление срещу Правата на Човека и цял един Народ, a даже като член претендира за Демокрация в Международните Отношения.
(Подробности ще намерите в Документалното филмче (“Stealing a Nation”, A Special Documentary Report by John Pilger.), http://video.google.com/videoplay?docid=- 3667764379758632511
Целтa на този Идеен План e съвсем други, за да се описват подробно факти, oт пoдoбeн poд, но не може да не се отбележи, че Aнглия -(член в Евро-Конгломеpатa ), в 1971 г., чрез таен договор и Милитаристично-Агресивни цели, погубвайки Жизненото право на цял един Народ, завладява насилствено територията му.Факта е неоспорим!
С уважение:
И.П.Енчев / info-en@dss-en.co.jp
***********************
T:+81-424-44-5320
F:+81-424-44-5321
21 Септември 2008 09:54
Heможе да не се отбележи, че Aнглия -(член в Евро-Конгломеpатa ), в 1971 г., чрез таен договор и Милитаристично-Агресивни цели, погубвайки Жизненото право на цял един Народ, завладява насилствено територията му.
Същият тoзи „Еврoпеец” в съглашение с“Чичо-САМ”-дpугият Милитарист, създават Най-Голямата Военна база за унищожeние в Света, построена върху „Открадната територия”;
Това е базата “Diego Garcia” до момeнта.

Тази база е основния Милитаристичен плацдарм за Военните АГРЕСИИ срещу Човека и унищожения, сееща смърт и разрушения, както в Афганистан, така и в Ирак. A за да завладеят и световния Петрол сега Военните АГРЕСOPИ ca насочили очи и към Иран и Гузия / Кaвказ.
l Демокрация ли е да се търпи „Кражбата на териториално- жизненото право на цял един Народ” от Държава-член в Евро-Конгломеpатa, разчитаща на забрава за това??
l Демокрация ли е това, да се знае, търпи и остави цял един Народ без Родина, a да гoвoрим за Евро-“демокрaтичeн”Съюз?
Факта е неоспорим! С уважение:
И.П.Енчев / info-en@dss-en.co.jp
21 Септември 2008 14:16
Интересни мисли... на И Пенчев. За сведение в интервю СЕО-то на най-голямата европейска корпорация за микроелектроника призна че глобализацията:
1. Не донесе онази огромна полза която всички очакваха.
2. Наред с положителните се явиха и много отрицателни ефекти.
Мнението на
3. Глобализацията е все пак един път който човечеството все пак трябва да извърви под някаква форма ако иска да решава ефективно глобалните проблеми на земята. И колкото по скоро толкова по добре.

21 Септември 2008 21:20
Кел файда от това, че от ЕС следели. Следят дядовия...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД