:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 340
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Снимка: БГНЕС
Около 200 роми се събраха пред кметството в с. Търничане (общ. Павел баня), за да тръгнат да брулят орехи в частните ниви край селото. Там ги посрещнаха охранители и се стигна до сбиване. Един гард бе откаран в болница с пукната глава. Полицията успя да тушира конфликта.
47
6292
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
47
 Видими 
29 Септември 2008 22:52
ебаси "държавата"!
29 Септември 2008 23:01
К`во ебаси - циганска държава
29 Септември 2008 23:34
Взимайте пример от Австрия - там крайната националисти взимат 29% ; Австрийците искрено се възмущават от неработещите мургави на социални помощи - викат нагли са и лъжат; Познайте АТАКА колко процента ще има догодина
29 Септември 2008 23:38
Еми ще има - щом останалите нехаят...
29 Септември 2008 23:43
.. циганите не са ви проблем... Атака ви е проблема
3 години у сий форум нали само по Атака плюхте
.. сИга що рИвети
29 Септември 2008 23:49
Според статистиката, Атака събира 6%, според хората, 60%
30 Септември 2008 00:34
Полицията успя да тушира конфликта.

... да разбира ме ли, че полицаите са дообрурили въпросните орехи?
30 Септември 2008 01:36
Какъв конфликт, бре идиоти. Едните бандитствуват без дори да се крият, другите си вършат работата. А полицията вместо да прибере бандитите, потушава конфликта!?
30 Септември 2008 02:01
BRIGHTMAN,
НЯМА нищо "неясно"- и сред циганите има "доносници"!
30 Септември 2008 02:07
Когато комунистите спрът да крадът на едро тогава и циганите да спрът да крадът орехи. Равенство пред безаконието.
30 Септември 2008 02:29
Drug
30 Септември 2008 02:33
SOFETO,
Щом ще е "Равенство", трябва НЕ само циганите, а и българите, турците, евреите, гърците, арменците и прочие в България да КРАДАТ безнаказано орехи, жици, колектори на улични шахти, портмонета, чанти, черчевета и т.н.!?? Това ли ти е мисълта за "Равенството" между Етносите?!
Апропо, НЕ съм чул или чел член на Българската Комунистическа Партия/ комунистите на Вл. Спасов/ да е бил уличен по високите етажи на Властта в "кражба" или корупция, или в приватизационна далавера?! А социалистите в България/ върхушката на БСП и сие/ НЕ са комунисти- те сами са го казали, че са се отказали от Комунизма! НАУЧИ се вече и ти да правиш тази разлика- че социалистът НЕ е комунист!- и погрешно/ или манипулативно?!/ да НЕ прехвърляш от здравата на болната глава!
30 Септември 2008 03:14
Моля моля ПАРА39 БСПто да не е наследник на ордена на Самарита. Това си е ЦК на БКП, Политбюро, ДКМС и ДС. Не бе толкова отдавна че да сме безпаметни.
30 Септември 2008 07:45
Старшина,
Полицията успя да тушира конфликта.
... да разбира ме ли, че полицаите са дообрурили въпросните орехи?
-
разбирай го, че стопаните на въпросните орехи са глобени, задето не дават на свободната циганска инициатива да цъфти и връзва за тяхна сметка.!
30 Септември 2008 07:51
Брайтман,
циганското вписване в обществото не става с грижи за тях, а с желанието им да приемат ПРАВИЛАТА на това общество. ЗАКОНИТЕ са длъжни да изпълняват. Факт е, че те не само не желаят, а и демонстративно го показват. Виж случая с тия орехи - наглост, пред очите на всички се организират бандите.
Цялото ни общество не е мафиотско - мафиоти са част от него, групирани в правителство, парламент, правосъдие.
Никой не е изолирал циганите от образование. Те се изолират. И така нататък.
Вярно е, че настъпват демографски. Но още по-вярно е, че настъпват морално. Погазват НАШИЯ морал /или остатъците му/ и налагат циганията. И ние я приемаме вече за нормалност.
30 Септември 2008 08:38
Приятели,
Пак ви го казвам!
Бомбардират ни с какво ли не, само за да се пеним и да не надушим, че в момента зад кулисите ни се готви такъв четвъртит, какъвто още не сме видели през последните 20 години.
30 Септември 2008 09:00
Скандалното и тъжното в дописката не е фактът че става въпрос за цигани. Скандалното и тъжното е , че пред КМЕТСТВО се събира ОРДА от индивиди , които Е ЯСНО , че тръгват да мародерстват. А няма ред и законност , които да ги спрат. Та това правят паразаконови дружини /гардове/. Правова държава???
30 Септември 2008 09:37
Казва се "пазач", а не "гард" и "телохранител", а не бодигард... Ама че стюпид хора!
30 Септември 2008 09:40
Дърветата край пътя са на пътното управление. То продава реколтата им на търг. В момента в нашия край орехи се берат И от цигани, платили си на търга. Обикаля полиция, проверява берачите. Значи - може. Другото...Брайтман, симпатичен си ми, ама остави тая изветряла демагогия
Не можеш да искаш от циганите да стоят гладни, при положение, (както най вероятно е станало, ) някой си е приватизирал орехите (храната).

Храната не е приватизирана, орехите са чужди - в нивите, както разбра. И си имат собственици, които са ги засадили или наследили.
За глада. Хайде бе - гладни цигани! Имам...мои добри познати, да речем, в социалните грижи. Ходих веднъж при тях и попаднах на оформяне на помощи. Няколко луксозни коли, таксита /аз отидох пеша/...СДвършва циганинът или циганката, качва се на колата и отпрашва. В съседен блок живее циганин. С последен модел мерцедес, както ми обясниха - аз съм лаик. Жена му е на помощи. Синовете също. И дъщерята. И зет му. Да ги ожалиш.
Откакто ме инвалидизираха, навлязох в дебрите на социалното подпомагане. С гордост казвам, че отказах всякакви помощи - работя, мога и сам дасе оправям, не желая нищо. Обаче - какви възможности за смучене на пари от държавата има за циганора...Самотни майки, топливо, транспортни /да, да - транспортни разходи!/, социални всякакви помощи, материални, общински...Брайтман, хайде да не говорим с клишета - глад, мизерия! Не е от глад, от манталитета е. Не труд, а кражба, просия, насилие. Това е циганинът. По-точно - ромът. Докато бяха цигани - нямаше такива проблеми.
30 Септември 2008 09:43

Банда цигани/ром е спиртно питие, а и самите цигани се самонаричат цигани/ се събрали пред кметството, за да тръгнат организирано да крадат. Няма ли в българските закони доста по-тежки накзазания за организираните престъпни групи, каквито са винаги циганските орди?
30 Септември 2008 09:50
Генек!

И жена ми може да се пенсионира по инвалидност (тежко хронично заболяване) но НЕ ЖЕЛАЕ.
Просто истинският българин не е свикнал на това - да лежи на чужд гръб, докато може да работи.
30 Септември 2008 10:01
Brightman,

Просто не ми се коментират глупостите ти, а само ще ти кажа, да не си строиш теории, които да ни пробутваш на база " ... както най-вероятно е станало ..." или "... че работата не е баш така както я описват ..." ... Спред мен работата е БАШ така, защото това не е изолиран случай и циганите най-после трябва да се светнат, че ако те не си помогнат няма кой да им помогне. А това, че щели да станат мнозинство е твърде пресилено, но и да станат, какво ще направят ... Тогава няма да има от кого да крадат и пак ще са гладни ...
30 Септември 2008 10:45
Brightman:
"А обществото е мафиотско, защото реалната му система на функционеране е мафиотска. Простия избор пред, който ни принудиха да се изправим е - или в мафията или гладен. И докато за бледоликите вратите към мафията не са затръшнати плътно (или поне те си мислят така), то за мургавите са заключени с десет катинара. И те го знаят."

Брайтмане,
мафията паразитира върху останалата част от населението. Всички не могат да бъдат мафиоти, тъй като ще трябва да паразитират върху себе си /не че по-големите мафиоти не паразитират върху по-малките/. Достъпът до мафията е най-широко отворен за служителите в държавата като съдии, прокурори, митничари, депутати, министри, общински съветници, полицаи, следователи. Широк достъп имат и адвокатите както и известна част от журналистите. За бледоликите българи, които не са в този кръг достъпът до мафията е само като потърпевши от нейните действия.
Не съм съгласен с извода ти, че за мургавите вратите към мафията са заключени с десет катинари. И от тях има в мафията, но са по-малко в сравнение с "бледоликите". Да ти споменавам ли имена като дон Цеци, Тома Томов и т.н.?
30 Септември 2008 10:57
и аз като Килватера няма да обсъждам глЮпостите на Брайтмана... само ще кажа: Brightman най-вероятно работиш за някоя циганска криво-защитна организация...

генек и от мене
30 Септември 2008 11:17
Агенция фокус плати глобата наложена на ямболския полицай!
Натиснете тук
30 Септември 2008 11:31
Брайтман,
пак четеш Евангелието като дявол.
ВСИЧКИ ли българи са мафиотизирани? Примерите ти с митничари или полицаи са откровено избирателни, логиката куца - щом има такива, значи всички са такива.
И втора бележка - ако приемем, че ВСИЧКИ българи са мафиотизирани, това оправдава ли бандитизма на циганите? Престъплението на един оправдание ли е за престъпленията на друг?
Или е най-лесно да ги браниш в стила на пубер - "Ама, мамо, всички нямаха домашни!"?
Нещо много ти е гнила позицията днес.
30 Септември 2008 11:32
Аз поддържам тезата че само немедленното откриване на ловния сезон за мангусти и требването на два кубика дърва, срещу чифт уши от мангусти ще помогне да спасим орехите.
30 Септември 2008 11:35
брайтмане, ми оти ми засенчваш ника, а? аз съм си го заплюл прЪф, ааа!
но за "циганските" ти коментари па че го пофторим че си у заблуда...
30 Септември 2008 11:40
Пичове,
Обявявам конкурс.
Ето какво имам предвид:
Може да ме гони параноята, но имам чувството, че изведнъж почнаха да ни бомбардират с "болни" теми, за които си знаем поне от 15 години, но винаги ни карат да спорим, да се караме и да забравяме всичко останало. А именно:
1. Подслушване.
2. Може ли съседът да има домашен любимец.
3. Даскалите.
4. Тютюнопушене.
5. Цигани.
Пак казвам, може да ме гони параноята, но ми се струва, че димната завеса крие нещо много-много голямо, за което ще рИвем като разберем, но както е казано в старата градска песен "но ще бъде вече късно, аз ще гния в гроб студен".
Конкурсът е: може ли форумът да се сети какво може да бъде нещото.
30 Септември 2008 11:47
Не съм наясно за какво служат вътрешни войски (жандармерията).Когато има конфликти между големи групи от хора, не е ли работа на жандармерията да се намеси с десетки въоръжени с техника и оръжие жандармеристи?Какъв респект може да предизвика една патрулка с двама въоръжени с пистолети полицаи.
30 Септември 2008 13:39
Брайтмане, с интерес прочетох постингите ти под двете статии посветени за циганите. От тях останах с впечатлението че си техен защитник, за което няма нищо лошо, ако всичко е така както искаш да ни внушиш, а именно - циганите тласкани от немотия и глад, изолирани от обществото са принудени да извършват кражби, или пък властта неоправдано ги вини в престъпления, за да прикрие нарушенията на собствените си служители /имам предвид полицая в с. Бураджик/.
Всичко това е добре стига да е истина. Само ще ти припомня събитията в началото на годината в столичния квартал Красна поляна. Там ако имаш спомени група войнстващи мангали потрошиха няколко коли и заплашваха открито българите със саморазправа, а полицаите седяха отстрани и ги охраняваха. Смелостта им се крепи на такива като теб, които са готови да изкарат бялото черно. И докато има такива да ги защитават те ще имат смелост да грабят, да не си плащат сметките за ток, вода и пр., да се возят гратис в градския транспорт и да се редят за помощи а не за работа.
Това е от мен.
30 Септември 2008 13:48

"Но дори и да е баш така, то циганите явно следват съвета ти - оправят се сами. Така както го разбират."

Brightmane,

Очевидно се опитваш да защитаваш беззаконието, с опростенческото - циганите били гладни и за това крадяли ... Още по-очевидно е, че или си от този етнос или от организация, която ги защитава. Но първото е по за предпочитане, защото тия организации са едни крадливи бледолики мафиотски структури за които говориш. Като казвам циганите да си помогнат сами, означава най-напред да се изучат те и техните деца и т.н. ... да не влизаме в банални истини ... това сме го чепкали доста .... Но искам друго да кажа - това беззаконие, което е позволено на тях, за разлика от всички останали етноси (не само българския) е всъщност терор и единствено може да ни озлоби и да започнем да ги мразим силно (което вече се наблюдава от разни атакисти и пр.), а това е опасно за бъдещото мирно съвместно съществуване, нали? Рано или късно нещата ще екзалтират и тогава никой няма да спечели, а всички ще изгубим. Така, че в момента, това че този тероризиращият ни етнос, който е толериран от криво-разбиращите европеци и американци толератността на Балканите е буре с барут. Апропо, италианците вече разбират грешката си за толератността си спрямо циганите ... Защитните ви организации трябва да светнат циганите, че радостта им от това че крадат, бият и убиват безнаказано е пирова. Разясни им българската поговорка, че когато вола рине, си го хвъля на гърба и т.н... Въобще, имате много работа! [/quote]
30 Септември 2008 13:59
Сократе, страх ме лови, като се сетя колко си прав...
А на въпроса ти- по-малката злина е Виденовата зима...
...и не дай Боже "Сталинградска"...
30 Септември 2008 14:01
Изглежда Brightman е един обикновен Darkman...

30 Септември 2008 14:01
Килватер
30 Септември 2008 14:08
Килватер
Сократе, незнам нещото какво ще е ама май ще е четвъртито и големо... и сигурно ще се опитат да го заврат де не му е место... и те тогава че почнем да гледаме всичките вкупом те тъй: а мое и тъй:
а засега гледаме само тъй:
30 Септември 2008 14:49
Сократе
Имам няколко варианта какво ни готвят и са все финансови.
1. Фиксирания курс.
2. Стабилните банки.
3. Двете накуп.
30 Септември 2008 14:50
А газът?!
Пак е отзаде...
30 Септември 2008 14:56
Папуасе,
И аз подозирам нов виденовлък в по-големи мащаби, ама дано само с това се разминем.

Между другото - честито на всички.
Телефон 112 вече може да се набира от цялата страна. Вероятно Емел Етем прави тържествен рапорт в чест на Байряма.
30 Септември 2008 15:04
Мдаааа...числото 3 е магическо вече у нас. Дано този дето ни го гласят не е триъгълен - сигур боли повече
30 Септември 2008 15:22
Четете внимателно - "в частните ниви край селото". Не край пътя, не в общинска собственост! Макар че, общинската собственост е на общината, а не ничия, за да може всеки да си взема от нея. Там пък ги посрещнали охранители - не мутри, както някой предположи. А полицията, както винаги седи и зяпа. Защо тя не е посрещнала крадците, а се е стигнало до сблъсаци?
30 Септември 2008 16:15
А полицията, както винаги седи и зяпа. Защо тя не е посрещнала крадците, а се е стигнало до сблъсаци?



Чакали са поделение на морската пехота...
30 Септември 2008 18:04
Сократе-май, за конкурса ти:
Версия първа, нещо с гушването на топлофикации-моплофикации, газофикации и тем подобни, стратегическо-енергийни области, позволяващи доживотно рязане от националната плът. В банковия сектор май не остана много държавно, така че него го изключвам от сценария. Въпреки че .... и на него ще му дойде реда.
Версия втора: още по-вероятна. Такива скандални новини, които да шокират обществото ще чуваме ката ден до изборите. Пълна поляризация на обществото е необходима: да е ясно кой е пимбян, кой розов, кой бозав. Пилците трябва да бъдат преброени. Цели се не само получаване на по-голямо парче от властовата баница, но и да е ясно от сега, като се седне да се прави политическия алъш-вериш, кой с колко разполага и кой колко може да изтъргува, за да се направят подходящите коалиции. Най-неприятните за мафизираните партии в момента са пъстрите, за тях не е ясно кой да ги изброи и изтъргува като жива стока. Не случайно започна изкупуването на тв канали /все още най-мощните пропагандни средства/.
30 Септември 2008 18:40
Докато някой интегрира циганите в обществото, някой друг трябва да спира циганската напаст, а не да съдят малкото полицаи, които се осмеляват да я озаптяват.
30 Септември 2008 18:48
Когато има конфликти между големи групи от хора, не е ли работа на жандармерията да се намеси с десетки въоръжени с техника и оръжие жандармеристи?
Гойко, точно тяхна работа е. На първа страница вече писах как функционира тая полицейска сила при портокалите. И съвсем случайно, но съвсем по темата, тая сутрин гледах по телевизията как тук правят поредната полицейска хайка в т.нар. проблематични квартали.
30 Септември 2008 18:51
Повече от 10 полицейски буса натъпкани с въоръжени жандармеристи бяха блокирали един такъв квартал и пиле не можеше да прехвръкне без да е надлежно проверено. Всички влизащи и излизащи се проверяват най-щателно, коли и багаж се обискирват до дупка, кучета душат, проверка по всички жилища и прочие полицейски мерки, в т.ч. и с разбиване на врати и насилствено отваряне на жилища, където не искат да ги пускат.
Тия хайка напоследък зачестиха, защото последните няколко години и особено последните две, престъпността постоянно нараства. А телевизиите предаваха на живо, но от 20-30 метра. А някакъв полицейски шеф обясняваше, че търсят основно дрога, оръжие, издирвани лица и нелегално пребиваващи.
30 Септември 2008 19:00
И изобщо не мога да си представя някой да ходи да бруси чуждите орехи. Тук плодовете по изоставените дворове и градини така си окапват и изгниват, без някой да влезе да си вземе нещо дори от земята, камо ли да иде да бере и да бруси. А цигани има колко щеш. Но са основно търговци по панаирите. Ходят с едни огромни бусове от град на град. И те крадат, но крадат по-сериозни неща, а не орехи и череши. Но не е там въпроса. А в полицията, която изобщо не си поплюва.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД