:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 286
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Глобиха с 1000 лв. полицай, защитил националния флаг

1000 лева глоба наложи вчера Сливенският военен съд на полицая Митко Чавдаров от ямболското село Бояджик, предаде "Фокус". Чавдаров бе освободен от наказателна отговорност, но адвокатът му заяви, че ще обжалват и глобата пред апелативния съд.

Чавдаров бе обвинен за побой над група роми, които той заварил да се катерят по пилона с националния флаг в двора на селското училище и да късат знамето. На сутринта той ги привикал, за да им снеме показания. Четирима имат медицински свидетелства за нанесени им при разпита леки телесни повреди. По време на делото ромите обясниха, че се забавлявали да се изкатерват по пилона на знамето. Неуспелият трябвало да почерпи каса бира.

"Делото е тенденциозно. Ще се прибера в селото си със срам, а оттук нататък едва ли ще намеря полицай, който да се наеме да охранява жителите, още по-малко националния флаг", коментира кметът на с. Бояджик Герган Герганов. Той се опасява, че след делото Чавдаров може да бъде уволнен дисциплинарно.
102
5342
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
102
 Видими 
29 Септември 2008 22:52
ебаси "държавата"!
29 Септември 2008 23:03
Циганска държава
29 Септември 2008 23:26
Не е циганска държава, а държава на циганите Има ли още некой който да се съмнява че съществува държава наречена БГ???
29 Септември 2008 23:31
Е вий кво искате - в Циганиристан да бият циганите ли?
29 Септември 2008 23:31
...ама тя и Атака тормози бого-правителствено-помазаните цигане... не им дава да убиват БГ професори
по-паметливите от вас сигурно още помнят справедливата критика у сий вестник по Атака и в защита на добрите роми
29 Септември 2008 23:38
...искам да съм ромин в щата Булгарана..
30 Септември 2008 00:28
... малко му е на тоз милиционерин - вместо да не отмества зоркия си поглед от дзвездното заме - той, моля ви се, се загрижил за някакво никако ... срам за таквизи, и глоби .. дааа....
30 Септември 2008 00:34
Отде да се научи циганина на уважение към байрака? Дреме му и за Райна Княгиня и за Дойран и сичката му държавност започва и свършва с мешерето. Пожелавам на съдията отсъдил глобата същите тия цигани да му погостуват на вилата, може и докато го няма.
30 Септември 2008 01:38
Едно време преди 32 години, след като циганин изнасили момиче в Казанлък, на следващата вечер верига полицай огради катуна и започнаха да стесняват кръга. За нула време хванаха изверга. Тия дето не съдействаха ги спукаха от бой, а изнасилвача и майка му не можеше да го познае. Резултат - 20 години нито едно изнасилване от циганин в района. Че не трябва да има така наречения "полицейски произвол", ясно. Но тия маймуни е трябвало, не да бъдат обиждани, а да бъдат подути от бой. И след като излезат от реанимацията да бъдат накарани да ушият 10 000 знамена за тяхна сметка.
30 Септември 2008 01:56
Ми вече циганьонара са много повече от закона!
30 Септември 2008 01:58
Ама аз И заради такива "казуси" твърдя и казвам, че нашите управници трябваше да искат, а САЩ трябваше да пратят в България НЕ рейнджъри, а сащски полицаи и прокурори! Или, поне, фифти-фифти полицаи и рейнджъри- при това, сащските полицаи да са НЕподсъдни на българските закони, както са сега сащските рейнджърите в България! КАЗАХ!
30 Септември 2008 02:27
Да се обеси съдията, които е издал това решение.
30 Септември 2008 03:22
А на мангалите какво са им наложили. По каса бира на клпак.
30 Септември 2008 06:29
Ако някой се опита да се гаври с американското знаме в УСА ще го събират с часовникарска бригада.
Срам за съдията.Не срам-уволнение и прокурор!
30 Септември 2008 07:04
Държава няма, има пачаври и подлоги които се слагат на крадливите тъпанари от БСП и на още по крадливите доносници от анти-българската организация ДПС.
30 Септември 2008 07:27
Полицаят е наказан правилно, ако наистина ги е пребил. Въпросът е с какво са наказани тези дето са поругтали знамето.
30 Септември 2008 07:43
Простак и Брайтман,
правото се използва срещу цивилизован човек. Диваците нямат и понятие/а и не щат да знаят!/, че нарушават някакви закони и правила. Имам усещането, че на циганите мозъкът е в тила, задника или нейде на друго удобно за бой място. Удар, още - и започва да разсъждава и съжалява, че е сторил нещо си. Съжалява, докато тече боят, после забравя по-бързо от котка.
Основната грешка на разсъжденията ви е, че смесвате правото за хората със закона на джунглата за диваците.
30 Септември 2008 08:02
За кой ли път вече се убеждавам, че всичко в БГ е на обратно.Вместо да получи награда от 1000 лв. за добра работа по случая, полицаят получава глоба от 1000 лв.Ей за това БГ е най-разпасаната държава.
30 Септември 2008 08:12
Първо - не се знае дали ги е бил. Те казват, че са бити. Може да се бият помежду си, и - ето синини за медицинско свидетелство. Плюс това полицаите като бият не оставят синини.
Второ - Срещу циганите не е повдигнато обвинение за поругаване на националния флаг. Държавните органи отказват да повдигнат такова обвинение.
Трето - след тази присъда полицая трябва да бъде уволнен от полизията, такъв е закона.
Четвърто - цялото село застава зад полицая, което е достатъчно доказателство за ставащото.
30 Септември 2008 08:23
"лека телесна повреда" е доста мъгляво понятие. Най-обощо включва синини и охлузвания без по-тежки травми. Дето се вика по един шамар да си бият мангалите и медицинското е готово. Остава въпроса дали наистина полицая си е изпуснал нервите - тогава е за глоба. Първо защото не се е научил как се бие, второ защото е допуснал мангалите да се покажат по-умни от него.
30 Септември 2008 08:52
Гадно! Отврат! Ние имаме закони, които защитават всички извършители, но не и жертвите, имаме закони, които защитават една пияна банда цигани и не защитават посегателствата срещу България и в частност - нейните официални символи. Позволявам си това обобщение, защото се натрупа голяма "база данни" от случаи, които водят към този извод.
Полицаят е осъден да плати глоба, а нищо не се казва какво е предприето срещу извършителите, поругали националното знаме на бас за каса бира. Младият граничар от Бургас е привлечен пред съда да отговаря за убийство на бракониер, нарушил държавната ни граница, външната граница на ЕС, нападнал с опасно оръжие граничаря и заплашил живота му. Да продължавам ли? Всеки ще се сети поне за един случай. И какво от това? Кой го е грижа? Парламента, правителството, право -всякакви органи? ...обществото?
Парламентът създава законите, за да осигури комфорта на Ванко 1, Маргините, Митьо Очите, циганите и...който се сетите, правителството ги прилага, а съответните право-всякакви органи са като трите маймунки.
Какво ли биха обяснили на децата си държавните органи, когато ги водят на разни прояви пред националното знаме...след този случай! Ако са в България де (дечинките имам предвид).
30 Септември 2008 09:01
Българино! Помни: докато ти сърфираш в Интернета - циганите се размножават!
30 Септември 2008 09:07
Ам то е ясно, че тази държава след 20-тина години ще се казма Мангалистан. Просто съдиите подготвят "плавния преход".
30 Септември 2008 09:17
Brightman, зададения въпрос в моя пост е - с какво са наказани циганите, доказано извършили това деяние - поругаване на националния флаг.
Съгласна съм, че коментираме конкретния случай, но моля те, коментирай ти разширението, което си позволих да направя.
А медицинските за леките телесни повреди добре са го коментирали колегите по-горе.
30 Септември 2008 09:26
Ха-ха-ха..... Абсурдите не са нещо ново, НО един полицай да пребие камара мангали ???? Вероятно ги е заобградил - като Швейк.....Уважаемия съд да вземе да се самоизпозастреля публично. Явно е, че има завера срещу ченгето...няма мангали , няма българи ПАРИТЕ са над всичко и всички. Мангалите си имат адвокатче, вероятно българче и с подкрепата на мангалска фондация и Хелзинкския комитет ебават мамата на ченгета и други подобни за всеки шамар. Интересно е какво ще претърпят мангалите за гаврата със знамето???? Вероятно мъмрене или забележка????
А ченгето дето ги е бъхтало.... може да не е спазило буквата на закона, НО е имал моралното право да ги спука от бой....айде да идат да се гаврят с турското знаме....няма да ги бият, ами ще им пръснат задниците с палките/кожените де/.
Ало-о-о-о НЕкорумпирания съд - първо требе МОРАЛ, ако изобщо знаете какво значи това....????
30 Септември 2008 09:32
2. Значението, което се отдава на символи и фетиши;
3. Каква държава сиволизира символа и на кой му пука за нея.

Брайтман,
от изказаните тук мнения личи, че все още има кому да пука за държавата.
А за значението...Питай ония, дето са вяли зелен байрак из горите, Самарското знаме по чукарите, трикольора по време на войните.
30 Септември 2008 09:35
Brightman, не адвокатствай на мангалите, едно медицинско за лека телесна повреа струва 30 лв. при всеки леко корумпиран доктор.В случая сигурно и полицая има лака вина, защото не ги е набил качествено, защото циганин бит качествено не се оплаква, това го знам от опит.Той най вероятно само ги е сплашил. А иначе мангалите не разбират от дума за тях трябва само здрава тояга.
30 Септември 2008 09:37
в тази държава полицаите нямат никакви права и власт, какво остава за обикновения българин. Изводът е да си се родил циганин или турчин и да си правиш каквото искаш
30 Септември 2008 09:38
Напълно ясно е, че държавата е на турците и циганите. Време е обаче, от писане да преминем към дела. Нека това доблестно момче, изпълнило служебния и патриотичния си дълг, даде банкова сметка, та да го наградим за постъпката му!

Редактирано от - HiFly на 30/9/2008 г/ 09:42:59

30 Септември 2008 09:40
Brightman,
явно няма да си доближим позициите, но поне да ги изясним.
Според мен не става дума за фетиши, защото тогава Америка е най-големия преклонител пред тях, като знаем колко е тачен там националния флаг.
Що се отнася до това каква е държавата, която символизира символа - прав си, разлика има от земята до небето. Ако в САЩ се случи това, как според теб ще реагира символизиращата държава в лицето на нейните право-всякакви органи?
Аз вероятно падам малко идеалистка, защото за мен нашето знаме значи нещо различно от фетиш и подобни действия ме изпълват с възмущение. Не съм се втренчила като адамит в пъпа си, но ми се струва, че основите на държавността са в отношението именно към националните символи, от там започва възпитанието на децата ни, обяснението че едни цигани (горкичките те) били пияни и затова без да искат, като се катерили по пилона на бас за каса бира са скъсали знамето просто не вървят.
По третата ти точка - аз срещу това пледирам - че на създателите на законите зазащита на извършителите не им пука за държавата, но на мен, колкото и да ти е странно, ми пука.

30 Септември 2008 09:43
Предлагам на форумците (на свестните такива) да съберем пари за глобата. Очаквам някой да каже сметка по която да внесем пари.
30 Септември 2008 09:49
A cop,
не става дума за глобата, а защо тя е наложена, от кого и за какво!
Сега стоплих, че става дума за същия съд "Сливенският военен съд ", който се занимава и с граничаря Цонков.
30 Септември 2008 09:55
Светлия, лъчезарния 'мен', ти мангал ли си, или ДА
30 Септември 2008 09:57
Какво щеше да се СЛУЧИ, ако тази СЛУЧКА, се беше СЛУЧИЛА в ГЪРЦИЯ или ТУРЦИЯ?
Да не ходим по-далече.
Това първо!
Второ:
В Наказателния кодекс има такъв състав в Раздел Престъпления против републиката.
Къде е прокуратурата, за да се самосезира и да осъди циганите, поругали Националния флаг?
======================
ПП
Едва ли нещо ще се промени към добро.
Аз ще дам пари ако има сметка за подпомагане на полицая.
30 Септември 2008 09:57
"Вчера съдията по делото, старши лейтенант Мая Йорданова не допусна журналисти на заседанието, което е второ по ред. На първото са били изслушвани свидетелите. Обвинител по делото на полицая е прокурор Байчо Кулев от Бургас. Обвинителят води делото и срещу граничния полицай Михаил Цонков, който простреля турски бракониер в наши води при защита на националните граници."
***
Ето продукта от ЦИГАНИЗАЦИЯТА на БГ - прокурор, съдия и т.н.
Ето защо Атака от 3 години говори и се бори СРЕЩУ ЦИГАНИЗАЦИЯТА на държавата, а не срещу циганския етнос
... само че беше по-удобно на управленската мафия да обвинява Атака в расизъм... че и глашатаи на политмафиотите се намериха достатъчно много
30 Септември 2008 10:00
САЩ се случи това, как според теб ще реагира символизиращата държава в лицето на нейните право-всякакви органи?


Ако "това" е бъзикането с държавния флаг, в САЩ реагират така: Натиснете тук.

Ако "това" е полицейски произвол, зависи. И в САЩ (както и у нас) полицейски произвол се доказва трудно и малко късметлии успяват да надвият на системата.

Редактирано от - simo на 30/9/2008 г/ 10:03:03

30 Септември 2008 10:02
Brightman
от контролния ти въпрос с радост за теб устанивих, че твоя мозък не е промит, а замоя вече казах по-горе - на мен ми пука, просто е. Бъди здрав.
30 Септември 2008 10:29
Брайтман, нищо лично и никой не обиждам, сорри ако съм те засегнал, но по действията на адвокатското братство и доказателства, да знаеш нЕкой мафиот да е осъден
Всички, да даже и Стависки са невинни агънцета в сравнение с въпросния полицай. Не ти пожелавам да имаш работа с циганско братство и след това да доказваш, че си прав.
30 Септември 2008 10:49
И никой нищо не казва за това, че колегите на полицая до един са го подкрепили, а прекия му началник е оставил наказанието "до изясняване на обстоятелствата".
Срамът е за Сливенска военна прокуратура!
30 Септември 2008 10:51
Пълен позор. Вече нямаме държава. В България стана страшно да си българин. Нека всеки на който не му е безразлична съдбата на този достоен полицай и честта на родината се подпише в петиция против това невероятно безумие.
http://www.bgpetition.com/porugavane-na-b ylgarskoto-zname/index.html
30 Септември 2008 10:53
Доколкото ми е известно този сливенски "съд" ще гледа делото и на граничаря, който е застрелял турски контрабандист. Отсега е ясно каква ще бъде присъдата. На света не може да съществува държава, която защитава не националните си символи и граници, а тези, които ги поругават. Следва: БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА ВЕЧЕ НЯМА - ИМА СБОРИЩЕ ОТ ГНУСНИ МАНГАЛИы ФЕСОВЕ И ТУК-ТАМ ОСТАНАЛИ БЪЛГАРИ!
30 Септември 2008 10:55
Има техническа грешка в статията! Не е Сливенският военен съд, а Сливенският цигански съд, при което всичко си идва на мястото
30 Септември 2008 11:08
да се поФторим от другата "мангалска" статия:

Brightman
30 Септември 2008 11:12
Brightman, първо се чете!
Натиснете тук
После се пише!
Аннадънму?
(да ти го кажа на турски, може би пък да го разбереш)
30 Септември 2008 11:16
Евала! Агенция фокус плати глобата наложена на полицая!
http://focus-news.net/?id=n1048552
30 Септември 2008 11:20
Брайтемене,
по принцип умно причаш, ама днеска не мога да се съглася с тебе (освен ако допълнително не провокираш, щото избирателно четеш днес). Върни се на постинга на 9101 - кратко точно и ясно е казано всичко.
30 Септември 2008 11:22
За "нагнетяване" можеш да посочиш по-скоро "тематичния" пдбор на статии днес една под друга
30 Септември 2008 11:25
Брайтман,
много се изложи! Не със същността на идеите си - дано го схващаш, а с нелепиците, които използваш за аргументи.
1.Циганите само са се катерили по пилона;
2.Няма следствие и повдигнато обвинение за флага.

Логиката на първото е убийствена - по нея бандит няма да остане у нас. Тези само искали да свият от еврофондовете, ама нали не са успели. Онзи искал да измами държавата, но нали е спрян. Трети разбил касата, обаче не успял да вземе парите. Подслушвали някой си - без да му навредят. И тем подобни. В стила на сливенския цигански съд, наистина.
А за второто - хайде да не говорим. Естествено, че няма повдигнати обвинения. Да си чул нещо обвинения срещу турците, влезли в наши води и нападнали граничарите? Защото, ако не помниш, в мелето не е участвал убитият само, а и останалите.
Ех, Брайтман, Брайтман!Надявам се, че днес има слънчеви изригвания, иначе не мога си обясни тези и под снимката за крадците на орехи писания.
30 Септември 2008 11:33
Не е "нагнетяване" или "наслояване" на статии, просто отразяват това, което се случва, даже се споменават мимоходом, както е случая с циганите и орехите.
30 Септември 2008 11:34
Brightman, те ти го и първото диване!
Настофърчено, с кубинки и черепи!
Харесва ли ти?
Това ли искаш?
След него ще има и още...
Така че първом чети, помисли и тогава пиши.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД