:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 341
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Отстраненият шеф от ДАНС подля вода на Сертов

СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Премиерът Сергей Станишев безрезервно застана зад шефа на ДАНС Петко Сертов. Министър-председателят го похвали от САЩ за решението му да се раздели с началника на отдел "Сигурност" в агенцията Владимир Писанчев.
Началникът на отдел "Сигурност" в ДАНС Владимир Писанчев, посочен за главен виновник за скандала с телефонните разпечатки на депутати, наля още масло в огъня около службата. Той отрече да е правил каквото и да било на своя глава, обратно на твърденията на шефа си Петко Сертов. "Той (шефът на ДАНС - бел.ред.) е наясно с всички разследвания и аз съм го уведомявал за всяко нещо, което сме правили, и той ми е разпореждал", заяви Писанчев пред "Труд".

След покушението срещу сочения за създател на скандалния за властта сайт "Опасните" Огнян Стефанов стана ясно, че разговорите му са били подслушвани, включително с депутати, а от ДАНС са били поискани разпечатки на телефоните на депутатите Татяна Дончева и Минчо Спасов. От ДАНС светкавично съобщиха, че Писанчев е отстранен от работа като пряк виновник, докато върви проверка срещу него. А премиерът Сергей Станишев похвали от САЩ решението на Сертов. "Правилно е направил Петко Сертов, че бързо е уволнил шефа на дирекция "Вътрешна сигурност" в агенцията", отсече Станишев. Той оправда напълно Петко Сертов за исканите разпечатки на депутати, като обяви, че ако някой нещо е направил, то е било зад гърба му.

Дали Писанчев е уволнен, или само отстранен в паниката от надигналите се обвинения за създаването на политическата полиция, а също и знаел ли е шефът на ДАНС за проявения интерес към депутатските телефони, вероятно ще се разбере още днес. Депутати от вътрешната комисия ще посетят агенцията и на място ще проверят случая.

Пред парламентарната вътрешна комисия Сертов е обяснил в петък, че е разпоредил на Писанчев да провери откъде тече информация към сайта "Опасните", но не бил уведомен от служителя си, че са искани телефонните разпечатки на народни представители.

В интервюто си обаче Писанчев е категоричен, че за всичко, което е работил, има заведени подписани и подпечатани документи, заведени по съответния ред. "Аз съм абсолютно сигурен, че председателят Сертов и цялото ръководство на службата ще застанат зад мен", уверен е дори Писанчев.

Той отрича да е имал каквито и да е контакти с бившия вътрешен министър Румен Петков, както и със социалистката Татяна Дончева. Самата Дончева намекна, че зад скандалите около ДАНС вероятно стои бившият вътрешен министър, който ги използва за вътрешнопартийни цели. Тя говори за група хора, които са се интересували от депутатски разговори, като обект на такъв интерес е бил и Румен Овчаров, шеф на софийската организация на БСП.
11
3247
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
11
 Видими 
29 Септември 2008 23:27
"Сертов е обяснил в петък, че е разпоредил на Писанчев да провери откъде тече информация към сайта "Опасните", но не бил уведомен от служителя си, че са искани телефонните разпечатки на народни представители. "
А той подчинения сам ли трябва да се досети, че законите не важат за депутати? И къде е точно проблема според тоя дебелак, че е разследван сайт или че са подслушвани депутати.
30 Септември 2008 06:37
...какви са тия македоноеврейски фамилии...
30 Септември 2008 07:21
чичата ,
Ти да не предпочиташ турските фамилии ?
Или си им благодарен за ощастливавянето...
30 Септември 2008 07:36
Именно, Брайтман, именно. Ако не беше вярно изнасяното - просто лично щяха да ги дадат под съд. За клевета и обида. Което даже не е необходимо да се доказва - обвиненият трябва да докаже истинността на твърденията си. Обаче...Дааа, има нещо гнило в Дания, но при нас всичко е гнилаж.
30 Септември 2008 08:06
...страцимир е хубаво име, царско, българско, за разлика от еврейското шишман...
...ти с туй именце може да прикриеш бюромския си произход...
30 Септември 2008 09:28
Генек,
кого точно да дадат под съд? Три имена, адрес и т.н. Кого? Как да докажат кой точно какво е написал и кой точно го е сложил на сайта?
30 Септември 2008 11:05
Аз съм абсолютно сигурен, че председателят Сертов и цялото ръководство на службата ще застанат зад мен", уверен е дори Писанчев.

Разбирайки, от сайта "Опасните" каква е сексуалната ориентация на шефа му, г-н Писанчев не трябва да е много спокоен, когато той е зад гърба му...
30 Септември 2008 17:24
Брайтмен,
а не допускаш ли, че става дума не за информация, а за дезинформация. За информационна постановка и комбинация. Битките на информационния фронт са си битки като всички други - най-напред трябва да установиш кой е врагът. В епохата на Интернет това е доста трудно. Е, в Америка е лесно, защото службите имат и правата (поинтересувай се за текстовете в законите им и ги сравни с нашите и с това какво искат да напишат по повод този скандал), и техническите възможности. Но тук не е Америка... И да се установи врагът, както се вижда, не е лесно. Не е лесно даже и след като си го установил с известно доза вероятност, достатъчна за оперативни нужди, но абсолютно негодна за съда. Ето, напр., схема - в някакъв сайт се появява "информация", че съм лепнал деликатна болест. В някой вестник някой написва, че този сайт се списва от еди кой си. Него го набиват (всички казват, че е заради сайта, но може и да е някой ревнив съпруг, знае ли истината човек). Аз решавам да съдя този същия. И какво ще каже съдът? Трудно ли е да се прогнозира? Особено ако лицето каже: "Аз ли? Ами аз нямам нищо общо с този сайт" Аз какво да правя? Да прилагам изрезки от вестници? Тук в един сайт се появяват на едно място и контрабандни канали, и гнусотии. Това е типична постановка, предназначена за поляризирано мислене. Вярваш във всичко след като то се вписва във вече формирани представи и оценъчни критерии, даже и да е лъжа, респективно не вярваш в нищо, даже и да е истина (според случая) - зависи от гледната точка. Аз мисля, че канали има (както винаги е имало), но че играчите не са посочените, а съвсем други. Така хем се удря по ДАНС с цел блокиране, хем истинските каналджии насочват огъня на зенитките по фалшиви цели. А за деликатните болести и нетипичната сексуална ориентация е ясно - лична дискредитация.
30 Септември 2008 17:46
letec55,
Не са ни чак толкова сложни разследващите... Информации, дезинформации... Но за поляризираното мнение съм съгласен с теб! Много лесно е да се повярва на всяка гнусотия за управляващите! Питам се защо така, но това е вече друга тема
30 Септември 2008 20:44
Битката за кокъла е страшна. Затуй и информационната битка е със съответния интензитет и посока. Тия стари муцуни, дето сега най-много крякат, когато бяха на власт правеха абсолютно същото. И някой много се опитва да изкара колко са страшни службите за обикновения човек и как пребиват "смелите" журналисти. Като са толкова смели, защо пишат в анонимни сайтове по начин, при който винаги могат да се измъкнат с простичкото "Не съм аз". Вижте една Люба Манолова. Сайта си е кръстила на своето име, сложила си е и снимката, за да не я объркат с друга. И коментарите са силни, и разследванията също. Ползва документи за фактите. Последява събитията отдалече и търси причинно-следствени връзки. И на няколко пъти е казвала "Извинете, сбърках". Ето това е честна и почтена журналистика в реален обществен интерес. А не разни голословни твърдения, омешани с гнусотии и простотии. и в заключение - то разследващите ни наистина не са много сложни, те така са си ги подбрали, толкова да могат. Ама тия дето им задават задачките, те са сложните, те...
30 Септември 2008 21:26
Люба Манолова е голяма работа! Ако имаше още 100-тина дето са й и на половината... е-е-е-е!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД